-
-
Tanie Gadanie
poison_ivy > 29-05-2005, 20:23
Bedac za granica kazdy czasami chce pogadac z najblizszymi osobkamiMoze to juz bylo, ale odkrylam to dopiero teraz i chce sie tym podzielic, jesli jeszcze ktos o tym nie wie. Otoz w zwyklym kiosku z gazetami kupuje sie karte (np. do polski i kilku innych krajow nazywa sie "Liberty", a do niemiec i innych "Holiday"..sa tez inne). W normalny domowy tel. Wklepuje sie numer tel. z tej karty, pozniej zdrapuje sie pin z karty i #, a pozniej kaza wklepac numer kierunkowy kraju do ktorego dzwonimy i tel, plus#. Karta np. do Pl, kosztuje 5 euro, a do Niemic 6 euro. Testowalam obie i z kazdej gada sie ponad dwie godziny. Zakazdym razem przed dzwonieniem, babeczka informuje cie, ile masz jeszcze kasy na tej karcie, i ile minut ci zostalo...a po wykorzystaniu karty, poprostu cie rozlacza...mozna gadac 2 h i nie nabijac kasy hostom...Wiec mysle, ze warto. No chyba, ze ktos ma kompa, net i skype :wink: . -
Re: Tanie Gadanie
ewa^^^ > 29-05-2005, 20:53
a czy wie ktos moze jak tanio zadzwonic z Polski do Anglii?? -
SandiK-ce > 29-05-2005, 22:51
Polecam Telegrosik, jest lepszy niż telepin. -
martamaua > 29-05-2005, 23:04
A ja mam abonament na 100dkk i w Danii bardzo duzo mozna gadac i smsowac.Mam w sieci Telia.
W NL tez mialam na karte.Zawsze 20 euro kupowalam i na jakis czas bylo.Poza tym moge raz w tygodniu po 45 min do Pl z domowego dzwonic wiec nie jest najgorzej.
Ktos cos mowil w ktoryms poscie o roamingu...Daaaaajcie spokoj!!!Zero polskiego numeru za granica.Jak znajomi beda chcieli slac smsy to mozna znalezc jakas zagraniczna bramke,albo sie raz na jakis czas wykosztowac.Albo odpisywac na bramke sms.Mi tak kumpelka odpisuje na Idee.Ciekawe ile placi,chyba jak za normalnego smsa w Pl.
A nawiasem mam SkypeWiec rozmawiam czasem po 3h bez wyrzutow.Dobra sprawa! Jesli jakies forumowiczki maja to znajdzie mnie mam login martamaua w katoalogu,albo zostawcie swoje logi.W tym temacie za Ivy pozwoleniem :wink:
Btw .slucham sobie Sice you been gone Kelly Clarkson chyba z 20 raz pod rzad heh to mi sie spodobalo :wink: :wink: -
Ally > 30-05-2005, 0:15
Sandi może kojarzysz jak jest w Irlandii z telefonami i kartami. Lepiej mieć swoj? komórę z PL czy nie koniecznie bo s? karty i ogółem i jak jest z tym Telegrosikiem?? Czy jest w Irlandii?? -
Gość > 30-05-2005, 9:32
Ja sie wtrace: bez komorki to w obecnym swiecie jak bez reki, zwlaszcza za granica.
KOMORKE Z POLSKI TAK, KARTE Z POLSKI - NIE!
Marta, ja mam polski numer tutaj tez, ale tylko czasem sprawdzam, czy ktos nie wyslal niczego. Tak na wszelki wypadek. A jesli chodzi o sieci (ciagle do Marty) - ja mam w Sonerze, a 2 lata temu bodajze doszlo do fuzji z Telia, wiec mamy w tej samej sieci :lol:
A co do poczatku tego watku - ivy, bardzo dobry pomysl
ktos tu w jakims innym watku wspomnial GG - to tez jest pomysl ok
PS. Ja nie rozmawialam z moja mama juz 2 tygodnieTroche mi lyso... Jak tak dalej pojdzie to po polsku bede umiala tylko pisac. -
martamaua > 30-05-2005, 9:40
Chyba ja wspomnialam ggTez mam polska karte,ale lezy...
W ogole ostatnio Telia kupila Orange(bo najpierw w tej sieci mialam) i jakies tam problemy byly... -
Ally > 31-05-2005, 10:34
Wniosek z tego taki, że komórkę muszę sobie załatwić -
agulka > 31-05-2005, 11:53
a jak to jeste z telefonami w usa?? wiem, ze komorka musi miec 3zakresy jak chce sie ja zabrac do usa..ale jak to wlasciwie jest -oplaca sie brac? -
Pati > 31-05-2005, 14:10
tez sa w uk te karty, ale ja z nich nie korzystam, dzwonie z takiego nr 08444620620, gdzie ejst 2p za min. Normalnie dzwonie ze stacjonarnego tel. A jesli masz komorke w sieci o2, to z tego nr w weekendy mozna dzownic tez chyba za 2p za min.