• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kursy językowe w Niemczech

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Niemcy

• kursy językowe w Niemczech

catwalk_ > 12-07-2012, 20:56

Niedługo jadę do Niemiec, a na czym najbardziej mi zależy jest uczęszczanie na kursy językowe (bo potem chcę zostać w Niemczech na studia). I stąd pytanie: jak załatwiałyście sobie te kursy, przez rodzinę, agencję czy same po przyjeździe? Agencja powiedziała mi, ze oni nie wiedzą ile takie kursy kosztują, i że w ogóle sie tym nie zajmują i mam wszystko sama załatwić. Powiedzcie, jak to było w waszym przypadku, i jak z kosztami kursów?
  • Re: kursy językowe w Niemczech

Mar_tyna > 12-07-2012, 23:16

U mnie kurs załatwia i opłaca rodzina, ale nie wiem na jakiej zasadzie to będzie, dowiem się jak tam wreszcie pojadę.

miska > 19-07-2012, 17:15

Ja prawdopodobnie wyjade za jakis miesiac do Niemczech, bo jestem w trakcie pisania z pewną rodziną. U mnie to oni zalatwiaja mi kurs i oplacaja 3h dziennie od pon do pt. Ale jak kiedys pisalam do pewnej agencji to mi pani odpisala, ze oni tego nie zalatwiaja, a kursy sa w cenie 100-150Euro.

pavlinka_88 > 04-08-2012, 15:29

Hej!

Powiem Wam jak u mnie było. Moja rodzinka nie zapłaciła za kurs, ale byłam z nimi na dwutygodniowych wczasach (dużo kasy musieli wydać na wakacje), więc sama opłaciłam kurs. Po pierwsze- w Niemczech bardzo popularne są kursy w VHS (Volkshochschule), ze względu na niski ich koszt. Za mój kurs (poziom B2/C1) zapłaciłam 148 E, z tym, że jak go skończę to chcę iść na kurs angielskiego, więc dokupiłam kartę VHS za 40 E i mam zniżkę 25%. Co najważniejsze, kursy są o wiele niższe gdy przedłożysz umowę z rodzinką. Poniżej podaję link do tej szkoły, to sprawdź czy w Twojej miejscowości jest taka szkoła. A z ciekawości-dokąd się udajesz?

www.vhs.de/de/vhs-in-deutschland.html

adziszkowa > 06-08-2012, 14:17

temat przenoszę do działu Niemcy

catwalk_ > 06-08-2012, 15:25

Jeszcze nie mam wybranej rodziny, ale jak na razie prowadzę rozmowy z rodziną z okolic Hamburga

Katarzyna. > 02-01-2013, 13:34

Ja tak trochę z innej beczki pytanie mam Chciałabym się Was zapytać, jakie są szanse zostania au pair w Niemczech z j. angielskim. Niemieckiego znam tylko kilka słów, a bardzo bym chciała' poaupairować' w tym kraju. Jak myślicie, czy z dobrym angielskim dałabym radę? Pozdrawiam Wszystkich:*

pavlinka_88 > 02-01-2013, 19:28

hej, wydaje mi się, że masz większe szanse na zostanie au-pair w Niemczech z angielskim niż z niemieckim w Anglii. W dzisiejszych czasach dużo rodzin zna język angielski i teraz tylko zależy, czy ich pociechy porozumiewają się w tym języku- jeżeli nie stanowi to dla nich problemu to możesz się już pakować

krzyzak7 > 09-03-2013, 23:15

A może poszukaj poslkiej rodziny w Niemczech.

ewe7 > 19-05-2013, 15:14

Hej dziewczyny. Jak wykupujecie ten kurs, wcześniej ktoś napisał że zapłacił 148E, to jest to cena za cały kurs, czy za miesiąc? Ile taki kurs trwa? Są jakieś testy, sprawdziany?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna