• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

pocket money

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• pocket money

• pocket money
  • pocket money

thelumivalkoinen91 > 06-07-2012, 13:57

Hej, czy myślicie, że 250 euro za miesiąc w Finlandii to dużo? Do 30 h w ciągu tygodnia.
  • Re: pocket money

EwelinKa24 > 06-07-2012, 14:29

Nie sądzę. Z tego, co wiem, to kraje skandynawskie są bardzo drogie, zatem za 250 euro niewiele kupisz. Przejdź się w wolnym czasie do sklepu spożywczego i zobacz ile co kosztuje. Nigdy nie byłam w Finlandii, ale miałam znajomego Fina, który mi sporo opowiedział o swoim kraju

thelumivalkoinen91 > 06-07-2012, 15:46

Bo mam wyrzuty sumienia, siedzę i nic nie robię. Bo dzieci zamiast zostawić mnie wożą do babci. Gadałam z nimi o tym a oni kazali mi wyluzować. Dziwni ludzie. A ja się stresuję xD

marika1 > 06-07-2012, 16:09

niedużo wg mnie, ale w sumie jak mówisz, że nic nie robisz... ale to się zmieni? potem będą zostawać z tobą czy jak? bo jak nie, to po co im au pair ?o.o

thelumivalkoinen91 > 06-07-2012, 16:28

wlasnie nie wiem po co. okazyjnie zostaje z nimi na 2 czy 3 godziny. dziwna rodzina

marvellous > 06-07-2012, 16:32

to sie ciesz ;p moze dlatego tak malo placa bo tylko czasem z nimi zostajesz

ja tez mialam u siebie takie wrazenie na poczatku

thelumivalkoinen91 > 06-07-2012, 17:29

OK, dzieki za wsparcie. Bo kompletnie nie wiem co tu robic ze soba. Dzieci mnie nie znosza non stop tylko mama i tata i wrzask. Zastanawi nie to czemu oni wczesniej nie pomysla o tym ze dzieci sie tak zachowuja ze nawet au pair nie pomoze.

marika1 > 06-07-2012, 18:10

wiesz, to normalne, że jak są rodzice obok, a ty masz się zajmować wtedy dziećmi, to będą wolały być przy mamie niż przy obcej dziewczynie... na początku też miałam tak, że jak chciałam coś pomóc hostce i wzięłam małą na ręce, to ona cciała od razu do mamy... poczekaj, może to się trochę zmieni, do dzieci trzeba cierpliwości

thelumivalkoinen91 > 06-07-2012, 19:17

wiem wiem...ale jeżeli rodzice sobie nie radzą, to czego oczekują od kogos obcego. poczekam co sie stanie

marika1 > 06-07-2012, 21:17

nie wiem, może właśnie liczą na cud <ok>
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna