• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

SIERPIEŃ 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• SIERPIEŃ 2012

• Wątek zamknięty
  • SIERPIEŃ 2012
  • SIERPIEŃ 2012

natalia_usa > 05-07-2012, 0:03

Witam was drogie Au Pairki,

wiem, ze powstał wątek Sierpień/Wrzesień 2012, ale tam raczej dziewczyny pisały o przypuszczeniach i planach wyjazdu w tym terminie i nie za bardzo przegląd tego wątku mnie usatysfakcjonował.

Moje pytanie brzmi: Czy któraś z was już wie, że wyjeżdża we sierpniu?

Ja lecę 5 sierpnia z Proworku do rodziny z Tennessee
  • Re: SIERPIEŃ 2012

Piotr > 05-07-2012, 0:23

[quote name="natalia_usa"]Witam was drogie Au Pairki,

wiem, ze powstał wątek Sierpień/Wrzesień 2012, ale tam raczej dziewczyny pisały o przypuszczeniach i planach wyjazdu w tym terminie i nie za bardzo przegląd tego wątku mnie usatysfakcjonował.

Moje pytanie brzmi: Czy któraś z was już wie, że wyjeżdża we sierpniu?

Ja lecę 5 sierpnia z Proworku do rodziny z Tennessee [/quote]

Robisz balagan,zakladajac taki sam temat.Moglas to pytanie tam zadac,lub jest oddzielny dzial gdzie sa pytania jednorazowe.Teraz przegladanie forum nie bedzie "usatysfakcjonowalo" wiele osob bo sa dwa takie same tematy.

Jestem pewny jesli bys zadala to pytanie w tamtym temacie,a jakas au-pair jedzie w tym terminie,to bys dostala odpowiedz. 5 sierpnia to niedziela,to lecisz w niedziele?

natalia_usa > 05-07-2012, 1:32

jakbyś wszedł na tamten wątek to byś zobaczył, że to tam jest bałagan, a to jest pytanie trochę innego typu.

Taki mam termin. Z proworku terminy są ustalane z góry, więc nie życzę sobie jakiegoś oceniania mnie pod tym względem. Może to zmienią, ale wstępny termin jest taki. Dzięki za hejtowanie, ale raczej czekam na odpowiedzi bardziej przyjaznych osób, które wyjeżdżają we podobnym terminie, albo mieszkają może gdzieś w okolicy. ;/

blonde > 05-07-2012, 1:47

Nie wydaje mi się, żeby Piotr Cię 'hejtował'. Ma sporo racji - naprawdę to forum zaczyna się coraz bardziej zaśmiecać przez kolejne wątki dotyczące dat wylotów.

Jeśli chodzi o wątek Sierpień/Wrzesień - to jest długi wątek, więc siłą rzeczy jest tam dużo postów. Do okiełznania bałaganu polecam forumową opcję 'szukaj' - czasami jest wręcz nieoceniona W tamtym wątku piszą wszyscy zainteresowani wyjazdem w tym terminie. Zarówno Ci, którzy już mają rodziny, jak i Ci, którzy jeszcze ich szukają. Bliżej wyjazdu pewnie wszystko będzie się kręcić wokół przygotowań, lotów, itp.

Nikt Cię nie ocenia pod względem daty wylotu, czy jakkolwiek to chciałaś sformułować. Po prostu powszechnie wiadomo, że wyloty są (przeważnie) w poniedziałek i Piotra to po prostu zdziwiło. Ale wydaje mi się, że on chciał po prostu się dopytać czy aby na pewno wylatujesz tego dnia, niekoniecznie chciał od razu na Ciebie 'naskoczyć'.

Jeśli chodzi o przyjazne osoby - wszyscy tutaj chyba starają się być przyjaźni. Gdybyśmy skakali sobie do gardeł, to nic by z tego forum nie było. Trzeba dbać o w miarę przyjazną atmosferę. A wszelkie nieporozumienia najlepiej jest wyjaśniać spokojnie i bez przesadnych emocji, szczególnie wtedy, kiedy nie ma potrzeby od razu się wzburzać. A w tym przypadku to Ty stwarzasz w tym nowym temacie niemiłą atmosferę. Spokojnie, czasami trzeba policzyć do dziesięciu i zastanowić się dwa razy

Widzę, że jesteś w miarę nowa (po małej ilości Twoich postów), więc życzę Ci miłego 'pobytu' na tym forum. I zapraszam do wątku Sierpień/Wrzesień. Być może faktycznie wygląda on na pierwszy rzut oka chaotycznie, ale uwierz mi, że wchodzi tam dużo osób, i jak zadasz tam pytanie, to zainteresowani na pewno Ci na nie odpowiedzą.

blonde > 05-07-2012, 1:55

I zapraszam też do tematu na temat wylotów, który właśnie stworzyłam: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=6771">viewtopic.php?f=36&t=6771</a><!-- l -->

natalia_usa > 05-07-2012, 2:04

ja zaczęłam wątek przyjaźnie. To Piotr się przyczepił. Więcej nie będę się wypowiadać. Po prostu chciałam znaleźć osoby, które w tym terminie wyjeżdżają i tyle. Skoro to jest zaśmiecanie i robienie bałaganu to bardzo mi przykro. Rozumiem wszystkie uwagi i potrafię je przyjmować, ale jak ktoś robi problemy o każde niemalże zdanie to niech nie myśli, że będę to przyjmować ze spokojem.

Piotr > 05-07-2012, 17:10

Post w ktorym sie pytasz o date wyjazdu innych au-pair,nie jest zasmiecanie forum.Natomiast zakladanie identyczego tematu jest zasmiecaniem forum,mamy balagan.

Teraz mamy oddzielny temat gdzie mozemy szukac innych au-pair ktore jada w naszym terminie.Wiec nigdy wiecej balaganu o terminach wyjazdow nie bedzie.

Ja polecam zapytac w polskim biurze z ktorym jedziesz,czy nie ma innych au-pair w tym terminie,nie kazda au-pair jest na forum.Ja dostalem od Gawo e-mail(nie prosilem o niego) do jednej au-pair i nie wiem czy ta au-pair jest na forum.

Wiec ja polecam zapytac w biurze,bedziesz miala wieksze szanse na znalezienie jakiejs au-pair w twoim terminie.

angelaa > 05-07-2012, 17:13

racja, taki watek już jest, więc temat zamykam
  • Starszy wątek Nowszy wątek