-
-
paszport z wizą- jak go ogarnąć
dreamlike > 27-06-2012, 15:02
Moje pytanie może się wydać głupie, ale wydaje mi się ze to dość istotna kwestia. Dzisiaj przyszedł do mnie paszport z ambasady i szczerze mówiąc spodziewałam się że będzie trochę inaczej wyglądał. Chodzi mi o DS 2019 który jest wpięty do paszportu w taki sposób ze podwaja jego wielkość, ani tego zgiąć ani złożyć. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego że będę musiała tak wyglądający paszport nosić cały czas przy sobie, bo po pierwsze ten wystający z niego papier pewnie zaraz się zniszczy,a po drugie w czym to w ogóle nosić? Czy ktoś też dostał taki pakiet, jak sobie z tym poradziliście? -
Re: paszport z wizą- jak go ogarnąć
Tenzi > 27-06-2012, 23:29
haha również mam taki pakiet i z chęcią się dowiem co z tym fantem zrobić...może w folię i schować dobrze w podręcznym? Albo raz Blondie pisała o takich saszetkach chowanych pod koszulką na smyczy z najważniejszymi dokumentami i pieniędzmi, to może by się zmieścił? ;O nie mam pojęcia... -
dreamlike > 28-06-2012, 0:20
Tenzi, mi wszytsko jedno jak go bede na lotnisku trzymać, bo to i tak wszystko jedno jak musze go mieć pod ręką i pokazywac przy odprawie. Chodzi mi o codzienne życie w usa gdzie paszport robi za twój dowód osobisty i musisz go mieć przy sobie jak gdzieś wychodzisz, a ja nie zawsze nosze ze sobą duże torebki. Zastanawiam sie czy nikt się nie przyczepi jak postaram sie zrobić jakieś origami z tego ds 2019 zeby go zmniejszyć do rozmiaru paszportu -
gatta > 28-06-2012, 4:09
[quote name="dreamlike"]Chodzi mi o codzienne życie w usa gdzie paszport robi za twój dowód osobisty i musisz go mieć przy sobie jak gdzieś wychodzisz[/quote]
Za dowód osobisty robi dowód osobisty albo prawo jazdy. Najpierw polskie, a potem amerykanskie. Nie ma najmniejszej potrzeby chodzenia wszędzie z paszportem, wręcz przeciwnie! Przecież jeśli go zgubisz/ukradną, to same kłopoty. a nawet jeśli już się uprzesz chodzić z paszportem, to ds już ci zupełnie nie jest na codzień potrzebny. -
dreamlike > 28-06-2012, 22:10
a to ok, bo myślałam że musze mieć przy sobie dokument zaświadczający na jakiej zasadzie jestem w usa, ale jak nie muszę to bardzo się cieszę. dzieki za odp -
Efka87 > 29-06-2012, 6:29
Wystającą karteczkę pan lub też pani odepną Wam na lotnisku w USA, więc paszport będziecie miały normalny że tak powiem! -
Tenzi > 29-06-2012, 14:44
ah juz rozumiem o co chodzi, ja tez bede sie w stanach posługiwać prawkiem albo dowodem, paszportu nie bede nosić. Zrobię sobie jego ksero, chociaż wątpie, żeby to ksero miało jakiekolwiek znaczenie^^ -
juja > 05-08-2013, 17:39
mam mało mądre pytanie
w paszporcie miałyście tylko wizę i podpięty ds2019 ?
czy cos jeszcze? -
niepodrodze > 15-08-2013, 12:53
Tak, tylko te dwie rzeczy, przecież jest pieczątka w paszporcie i jest napisane, co masz mieć