• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Aparat ortodontyczny w UK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• Aparat ortodontyczny w UK

ayaa > 19-06-2012, 22:33

Hej dziewczyny czy któraś z Was kontynuowała leczenie aparatem ortodontycznym w UK? Ja właśnie wyjeżdżam i chciałabym kogoś znaleźć tam niedrogiego żeby mi przykręcał te druty
  • Re: Aparat ortodontyczny w UK

Anjaa > 19-06-2012, 22:44

Ja mam aparat, a na jak długo wyjeżdżasz?

ayaa > 19-06-2012, 23:12

Właśnie nie wiem na jak długo Wstępnie na 3 miesiące ale jest możliwość dużo dłuższego pobytu

Nie chcę opóźniać leczenia bo już i tak sporo je przedłużyłam przez pewne wydarzenia. Nawet jeśli to będą te 3 miesiące. Napisałam do ortodonty z miasta niedaleko mnie czy jest możliwość i ile kosztuje. Zobaczymy co odpisze

Anjaa > 19-06-2012, 23:39

Ja dzisiaj byłam u ortodonty, i wylatuje na 2 miesiące, wiec od razu po powrocie mam wizytę. Nie wiem jak wyglada leczenie- ale jest tam bardzo kosztowne, ale moze sie zdarzyc, ze "obcy" ortodonta nie podejmie sie pracy na kims innym, bo nie zna poczatków leczenia. Mam nadzieję, że jak sie dowiesz, to tutaj napiszesz - bo to słuszna uwaga i mnie też ciekawi

rosario > 20-06-2012, 0:02

tez wyjezdzalam na 3 m-ce z aparatem

1)przed wyjazdem ortodontka zabezpieczyla mi go najlepiej jak umiala (podoklejala zamki szczelniej itp) i po powrocie znow poszlam na wizyte.

ortodonta leczenie aparatem stalym ma szczegolowo rozplanowane. to nie jest tak jak sie wielu wydaje - przychodzisz na wizyte, orto widzi co sie dzieje z zebami i postanawia co dalej robic. nie,nie,nie. wszystko to odbywa sie wedlug pewnego, przyjetego schematu. trudno liczyc, ze nowo poznany ortodonta 'wkreci' sie w to na 3 wizyty a pozniej twoja ortodontka/a bedzie znow kontynuowac. zreszta pomysl, czy bylaby zadowolona z faktu, ze ktos inny "majstrowal" przy jej dziele? bo wbrew pozorom to tak jest

2) inna rzecz - pieniadze! w uk jest to drogie. jest tak drogie, ze moja ortodontka miala pacjentow, ktorzy dolatywali do niej z uk! podobno oplacalo im sie finansowo bardziej przyleciec co 2 miesiace niz kontynuowac leczenie tam...

3)wazne jest czy zdecydujesz sie zostac w uk na stale. wiecej niz wakacje. ale wtedy znowuz odsylam do punktu drugiego

ayaa > 20-06-2012, 10:47

Jak wizyta kosztuje L60 to ja nie wiem czy się opłaca latać do Polski (oczywiście jak ktoś dopiero planuje założyć to może jest to i dobry pomysł żeby to w Polsce zrobić). Ja planuję zostać dłużej ale z tym to nigdy nie wiadomo.

rosario > 20-06-2012, 10:50

60 to nieduzo... ciekawe co to za ortodonta

pewnie tez zalezy od miejsca, wiadomo, gdzies na prowincji taniej

ale skoro tyle osob wolalo dolatywac, to generalnie ceny nie sa tak przystepne

ayaa > 20-06-2012, 10:53

No tak średnio to L100 kosztuje wizyta w dużym mieście ale to w mniejszej miejscowości więc taniej. Zobaczymy jak to będzie

rosario > 20-06-2012, 11:11

500 zl za wizyte...hmm

ayaa > 20-06-2012, 11:18

Ale nie ma co tak przeliczać jak się zarabia w GBP. Już mówię tu o normalnej płacy a nie o płacy au pairki W UK to tak jak u nas 100zł, czyli normalna wizyta.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna