• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Telefon z 2letnim kontraktem

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Telefon z 2letnim kontraktem

kalciaa > 17-06-2012, 4:52

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem telefonu i podpisaniem 2letniego kontraktu. Problem jest taki, że pomimo iż myślę o przedłużeniu programu o 12 miesięcy tak naprawdę dopiero tu przyjechałam i nie wiem jak sytuacja wyglądać będzie pod koniec pierwszego roku .

W każdym razie chciałam zapytać czy ktoś się orientuje czego wymagają przy podpisywaniu umowy? Hostka twierdzi, że powinno wystarczyć prawko stanowe. Oraz pytanie numer 2: czy gdybym po roku jednak zdecydowała się na powrót do PL mogę zerwać umowę bez konsekwencji finansowych? Wiem, że w Europie, jeśli opuszczamy na stałe kraj w którym mamy podpisaną umowę nie grożą większe konsekwencje finansowe. Czy i w US mogę liczyć na takie same warunki?

Pozdrawiam,

Agnieszka
  • Re: Telefon z 2letnim kontraktem

balbina > 17-06-2012, 14:24

Jeśli jesteś zoboiązana do uiszczania co miesięcznej opłaty i chcesz zerwać umowę to i w Europie i na pewno w Stanach też tak jest, że ponosisz pewną karę pieniężną, przecież inaczej nie miało by to sensu - tym bardziej jeśli dostajesz do tego telefon na wstępie.

kalciaa > 17-06-2012, 21:01

No tu się mylisz. W 100% w Niemczech a wiem, że też w innych europejskich krajach po jakimś czasie (i wcale nie po czasie trwania umowy) możesz zerwać umowę bez konsekwencji pod warunkiem, że na stałe opuszczasz dany kraj.

Yoanna > 17-06-2012, 21:30

ale w zyciu nigdy nie wiesz czy kiedys do tego kraju nie wrocisz..

kalciaa > 18-06-2012, 3:58

Oczywiście, ale nie na tym to polega. Nie ma sensu tu tego tłumaczyć...

Wydaje mi się, że nikt mi nie odpowie na to pytanie. Wątek do zamknięcia

aivie > 18-06-2012, 21:07

Nie oplaca sie brac telefonu z umowa. Zwykle za ok 50$ ma sie tylko unlimited rozmowy. Bez internetu i sms. Za to trzeba doplacac. Non contract phone za 50$ mozesz miec wszystko ulimited i nie podpisujesz zadnej umowy. poprostu przestajesz placic jesli nie chcesz dalej korzystac z tel. Telefony na pewno sa drozsze i jest mniejszy wybor modeli ale to jednorazowy koszt zamiast placenia wysokich rachunkow i bycia zobowiazanym przez 2 lata. Ja nie rozmawiam duzo wiec mam najtanszy plan w virgin mobile. Za 35$ miesiecznie mam nieograniczony internet i smsy i 300 min (trzeba pamietac ze w stanach jesli ktos do nas dzwoni to tez za to placimi/odliczane sa nasze minuty!!). Za LG Optimus V zaplacilam 150$. Jestem bardzo zadowolona z tel. to smartphone z systemem android wiec moge pobierac wszelkie aplikacje. W zyciu bym nie wziela tel na umowe.

paullusia > 01-07-2012, 0:30

ja wzięlma ipne na 2 lata w verizon i jest tak, że z kazdym miesiącem, wywyiązywania się z umowy zmniejsza sie opłata w przypadku zerwania kontraktu. takż ez tego co sie dowiedziałm w swoejej sprawie, jeżeli będę chciała zerwać kontrakt po roku to zapłacę ok 150$

gipson07 > 14-07-2012, 0:36

paullusia a jak wglada sprawa sim locka w verizon? bo rozumiem, ze tylko z karta sim verizon moglas korzystac z tego iPhona. czy jest mozliwosc, zeby zdjeli ci sim locka mimo tego, ze rozwiazujesz umowe juz po roku i wracasz do Polski? pytam, bo nie wiem jaka opcje wybrac, zeby po powrocie moc wsadzic polska karte sim i cieszyc sie w Polsce swoim iPhonem. w AT&T podobno dopiero po 2 latach jest mozliwosc sciagniecia sim locka.

szukam-aupair > 29-07-2012, 3:07

Telefon z Verizon najprawdopodobniej nie będzie działać w Polsce. Podobnie jak telefon ze Sprinta. Telefony z AT&T i T-Mobile mogą działać w Polsce.
  • Starszy wątek Nowszy wątek