-
-
Czy jest ktoś aupair w kanadzie?
ewa9919 > 12-06-2012, 19:06
Witajcie
Chciałam się zapytać czy jest ktoś aupairką w kanadzie w BC?jak wrażenia? -
Re: Czy jest ktoś aupair w kanadzie?
Tenzi > 13-06-2012, 14:13
Mi się marzy być au pair w Kanadzie po roku aupairowania w USA. Ogarniam tą opcję ' Live-In Caregiver Program', bo inaczej chyba się nie da zostać tam Au Pair. -
ewa9919 > 13-06-2012, 22:07
ja znalazlam host rodzine polska przez internet to moze poszukaj w internecie moze jakies rodziny sie wygłaszająnp.na stronie www.aupair.com tam sa ja jestem w Brytyjskiej Kolumbii (Victoria) -
Astrid > 13-06-2012, 23:27
i jak jest? -
ewa9919 > 14-06-2012, 7:28
Yes,of course :lol: -
Astrid > 14-06-2012, 22:30
W necie? A jak z wizą? -
ewa9919 > 15-06-2012, 3:58
www.aupair.com a wizy nie trzeba miec w kanadzie wystarczy paszport biometryczny taki zwyczajny tylko z odcisakami palcow -
merti > 23-07-2012, 1:31
No jak nie trzeba wizy. Nie pisz głupot bo potem ludzie w to wierzą ;//
Po 1 na wjazd TURYSTYCZNY nie potrzeba promesy wydawanej w ambasadzie, wystarczy wiza wbita na lotnisku. Po 2 żeby pracować jako live-in caregiver rodzina musi udowodnic ze szukala osoby na miejscu i nie znalazła, oraz ze jest im potrzebna opiekunka mieszkajaca w domu. To jest w sumie łatwe. Cały proces trwa kilka tygodni potem jakaś wizyta w ambasadzie pewnie i już na lotnisku wbija Ci work permit. Wiecej info mogę podać na priv tylko muszę sie upewnić bo dawno o tym nie czytałam nic. Na razie skupiam się na USA, a po paru miesiacach tam zacznę szukać rodzinki -
Anetka_O > 12-02-2013, 17:38
Wie ktoś może dokładniej z tymi wizami? I nie trzeba uzyskiwać jakiegoś specjalnego pozwolenia na pracę? Kiedyś interesowałam się pracą na wakacje w Kanadzie i wiem, że bardzo ciężko jest obcokrajowcom uzyskać legalną pracę tymczasową, praca na czarno w ogóle nie wchodzi w grę, bo tam są bardzo restrykcyjne przepisy i nikt po prostu nie zatrudnia nielegalnie. Ale nie mam pojęcia jak jest z tymi różnymi pozwoleniami w przypadku Au Pair. -
xeluisa > 20-02-2013, 18:29
do Kanady nie potrzeba wizy, tylko jak pisała koleżanka wyżej, paszport biometryczny. Byłam w zeszłym roku, więc wiem dokładnie : )