-
-
Kanada i Meksyk
Gość > 15-05-2005, 12:03
Czy ktoras z dziewczyn wie cos na temat wizy do Kanady? Jakie sa szanse dostac i o jaka sie ubiega czlowiek chcacy byc operka? Bo jam normalnie glupia i nie wiem, a poza tym to mnie tu taka druganaslala :lol:
i te same pytanka co do Meksyku (to juz ode mnie samej) -
Re: Kanada i Meksyk
oliwka911gt > 15-05-2005, 13:21
o wize do kanady monika sie stara, turystyczna chyba. jej pytaj :wink: -
Gość > 15-05-2005, 14:20
Na forum gazety o tym byla gadka kiedys, ktostam szukal operki do Kanady i sei okazalo, ze oni tam nie maja takiego programu i jako operka nie mozesz wyjechac, ale jako opiekunka chyba na max. 2 lata - najlepiej sobie na tamtym forum poszperaj bo tam sporo na ten temat. Tylko chyba musisz miec wyksztalcenie albo pedagogiczne, albo pielegniarki (cos mi sie tak kojarzy, ale szczerze mowiac to nie pamietam dokladnie)
No a jesli turystyczna, to standardowo, na 3 miesiace, no ale dla operki to sie troche nie oplaca (chociaz mozesz raz przedluzyc o kolejne 3) -
Gość > 16-05-2005, 9:00
no wlasnie o tym wyksztalceniu slyszalam, ale to jak sie oficjalnie zalatwia, a mozna sobie znalezc cos nieoficjalnego :lol:
no bo jak sie dostanie zaproszenie od rodzinki, to wlasciwie kto cie pyta o wyksztalcenie? chyba faktycznie turystyczna wtedy... a jakie sa warunki na ewentualne przedluzenie? bo 6 miesiecy to juz jest cos.
a dzieki za namiary na drugie forum, jak bede miec chwilke to zobacze -
Olga Anna > 16-05-2005, 20:03
teraz to juz nic nie wiem...
ale wyslalam maila do ambasady kanadyjskiej w Wawie tylko jakos sie odp doczekac nie moge.... :?
ale sie dowiem bo mnie to bardzo interesuje..... :twisted: -
MONIKA > 06-06-2005, 7:10
Ja tylko powiem, wlasnie z Kanady wrocilam...
Tak europejsko tam, ze szok.
Podobalo mi sie. Strasznie.
I ten frencz wszedzie. I male samochody. I europejskie miary i wagi.
8) -
oliwka911gt > 06-06-2005, 9:07
ostatnio rozmawialam ze znajoma, o pobyt staly w kanadzie nie trudnoa jakie tanie sa tam kredyty mieszkaniowe, zreszta nie tylko one :wink: i rozmowy tel w weekend za free. slyszalam to od kilku osob. tam zyc nie umierac.
amerykanie zawsze i wszystko musza miec duuuuuze, sami nawet sa w duuuzych rozmiarach :lol: :lol: -
MONIKA > 08-06-2005, 16:59
Nio, grubych ludzi tez w Kanadzie nie ma, jak tutaj.
Strasznie mi bylo tam swojsko.
A i o wize nie bylo trudno.
Drogo najwyzej, jka z moich zarobkow. :lol: -
bahaha20 > 29-11-2005, 12:00
Czy ktos moze mi na priva wyslac namiary na to drugie "forum gazety"? Z gory dzieki