-
-
Radzaje/opcje au pair..?
alciak > 26-05-2012, 11:19
Programy au pair z całego wątku:
ASAP au pair- najszybciej jak to możliwe (od zaraz)
summer au pair- wyjazd w okresie wakacyjnym, najczęściej na 2-3 miesiące
Babysitting - zajęcie się dzieckiem w godzinach wieczornych (kąpiel, położenie spać)
Infant au pair -zajmująca/cy się niemowlakiem
demi au pair - zajmuje dziećmi i żyje z rodziną jak normalna au pair z tym, że nie bierze za to żadnej kasy
au pair plus au pair z wiekszą liczba godzin tygodniowo
EduCare/Education Au Pair -au pairka mniej pracuje, dostaje więcej kasy na naukę i musi zrobić więcej godzin na kursach
couple au pair -wyjazd we dwojke
mother's help /domestic to normalna, legalna praca, wymagane jest doswiadczenie i najczesciej prawo jazdy oraz referencje. pelne sprzatanie domu, prasowanie, gotowanie i opieka nad dziecmi, czasem zakupy. w angli ta praca jest jak kazda inna podpisujesz normalny kontrakt , placisz podatek ubezpieczasz sie
jesli komus sie cos jeszcze przypomni, piszcie na dole, ja edytuje swoj post i wszystko bedzie razem -
Re: Radzaje/opcje au pair..?
Anjaa > 26-05-2012, 12:01
ASAP - od zaraz, jak najszybciej - As soon as possible czyli tak szybko jak to możliwe
Babysitting - zajęcie się dzieckiem w godzinach wieczornych, np. gdy Hości chcą gdzieś iść
A to co na "i" to nie wykminiłam co to może być -
alciak > 26-05-2012, 12:22
na i, juz wiem, infant, do neimowlaka;d -
angelaa > 26-05-2012, 18:21
jeszcze jest demi au pair czyli taka, co się zajmuje dziećmi i żyje z rodziną jak normalna au pair z tym, że nie bierze za to żadnej kasy -
Yoanna > 26-05-2012, 20:01
i au pair plus i mother's help.. troche tego jest -
alciak > 27-05-2012, 15:38
[quote name="Yoanna"]i au pair plus i mother's help.. troche tego jest[/quote]
au pair plus? na czym to polega? -
antoninatosia > 27-05-2012, 15:55
au pair plus= większa liczba godzin tygodniowo/ tak mi się wydaje jeśli się mylę przepraszam -
angelaa > 27-05-2012, 17:14
Jest jeszcze jakiś typ, że au pairka mniej pracuje, dostaje więcej kasy na naukę i musi zrobić więcej godzin na kursach -
Anjaa > 27-05-2012, 17:29
[quote name="angelaa"]Jest jeszcze jakiś typ, że au pairka mniej pracuje, dostaje więcej kasy na naukę i musi zrobić więcej godzin na kursach[/quote]
EduCare albo Education Au Pair -
alciak > 24-07-2012, 18:57
mamy jeszcze au pair couple czyli z tego co sie oreintuje, wyjazd we dwojke