• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wysylanie aplikacji do kilku agencji

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wysylanie aplikacji do kilku agencji

mikakus > 24-05-2012, 23:27

witam

mam pytanie odnosnie papierow jakie trzeba wysłać. Jednym z nich jest podpisana umowa. Czy to mnie juz zobowiazuje do wybrania akurat tej agencji, do ktorej wysłalam ppaiery ? Pytam ponieważ chciałabym wysłać aplikacje do kilku agencji zeby miec pewność i większe prawdopodobieństwo, że znajdą mi rodzinę ?

czekam na odpwoiedz, z góry dziękuje !
  • Re: wysylanie aplikacji do kilku agencji

Cukrova > 25-05-2012, 16:49

Możesz wysłać papiery do kilklu agencji a jak któraś znajdzie ci rodzine to zrezygnowac z innych. Niektore sa platne przed rozpoczeciem szukania rodziny. Tak więc podejmuj decyzje rozważnie.

mikakus > 26-05-2012, 2:05

Dziękuje za odpowiedź

nutella > 02-06-2013, 21:35

czy ktoś już ma doświadczenia związane właśnie z takim szukaniem rodziny?

jasmina18 > 10-06-2013, 17:38

Ja zaczęłam od podpisania umowy z Proworkiem na wyjazd do Anglii, zapłaciłam zaliczkę (190zł) i czekam na rodzinę., czekam, czekam i nic. Na początku współpraca z agencją była ok, ale później przestali zajmować się moją aplikacją.

W międzyczasie zdałam prawko (wymóg do USA) i nawiązałam współpracę z CC na wyjazd do stanów. Wypełniłam już wszystko i czekam tylko na akceptację. Jeśli CC nie znajdzie mi rodzinki, to nic nie stracę, bo płaci się dopiero po znalezieniu i to jest w porządku.

Zastanawiałam się też nad Happy Au Pair, ale doczytałam się, że jednak nie jest to całkowicie bezpłatne, bo gdy przedstawią Ci kilka rodzin, a Ty będziesz chciała skorzystać z oferty innej agencji, to zaliczkę musisz im zapłacić. Ja zrezygnowałam.

Tak jak mówili poprzednicy - rozważne, żeby nie stracić za dużo kasy. :-)
  • Starszy wątek Nowszy wątek