-
-
KARTA EURO<26 czy EKUZ
nana_20 > 23-05-2012, 21:18
HEJ DZIEWCZYNY MAM TAKIE PYTANIE.
LEPIEJ JEST WYKUPIĆ UBEZPIECZENIE W POSTACI KARTY EURO <26 LAT CZY ODEBRAC KARTE EUROPEJSKIEGO UBEZPIECZENIA W NARODOWYM FUNDUSZU ZDROWIA???
A MOZE OBIE JEDNOCZESNIE?
POZDRAWIAM I Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ! -
Re: KARTA EURO<26 czy EKUZ
Anjaa > 23-05-2012, 21:29
euro26! -
olasia > 23-05-2012, 21:43
Polecam ISIC + EKUZISIC honorują jako potwierdzenie statusu ucznia/studenta w Bus Eireann i możesz kupić tańsze bilety. Możesz wyrobić ISIC PTSM, jest ważne 12 miesięcy od wyrobienia i kosztuje około 80 złotych. Na stronie isic.pl są adresy punktów, gdzie można je wyrobić lub możesz ją wyrobić przez internet. Chyba, że nie uczysz się/studiujesz to wtedy pojawia się problem. -
dosiunia > 02-06-2012, 19:25
Students can use either their current college id or current Student Travelcard.
jeśli jest tak napisane, to powinni honorować polską legitymację studencką albo ISIC prawda? Zawsze wyrabiałam ISIC ale korzystałam tylko na zniżkach na buseirann a na pociąg nie, ale teraz się nad tym zaczęlam zastanawiać... -
marika299 > 13-06-2012, 21:30
czyli co wkońcu lepiej ISIC, euro26 czy EKUZ?
wczesniej mialam euro26 w Holandii, ale w sumie nigdy z niej nie korzystalam.
Na ktorej jest wiecej znizek,z ktorych faktycznie bedziemy korzystac -euro26 czy ISIC? -
nana_20 > 13-06-2012, 21:36
wiesz co mi EKUZ zupełnie nie pomoże, bo wydadzą mi ją tylko na 2 miesiące, z racji tego że skończyłam szkołę średnią, maturę i nie idę póki co na razie na studia - nie dostane ISIC.
kupuję euro<26, sprawdzalam zniżki w mieście do którego pojadę i trochę tego jest, więc jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam! -
kasiulek91 > 17-06-2012, 20:07
Ja polecam euro26, konkretnie kartę euro26 world ponieważ ma się w niej ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej (bardzo przydatne jakby dziecku się coś stało pod naszą opieką i rodzinka chciałaby odszkodowanie), a także ubezpiecza na większą kwotę niż ISIC. W Irlandii bez problemu honorują tą kartę (uznają też legitymacje studenckie). -
Yoanna > 17-06-2012, 21:34
[quote name="dosiunia"]Students can use either their current college id or current Student Travelcard.
jeśli jest tak napisane, to powinni honorować polską legitymację studencką albo ISIC prawda? Zawsze wyrabiałam ISIC ale korzystałam tylko na zniżkach na buseirann a na pociąg nie, ale teraz się nad tym zaczęlam zastanawiać...[/quote]
taaak. w polsce niby tez trzeba miec legitymacje studencka zeby miec znizke ale niestety nie wystarcza dowolna tylko polska musi byc. wiec studiujac w uk i przyjezdzajac do polski musialam za wszystko placic normalnie..