• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

o au-pair wniosek !

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• o au-pair wniosek !

• o au-pair wniosek !
  • o au-pair wniosek !

karolina_ch2 > 12-05-2012, 12:17

........
  • Re: o au-pair wniosek !

Yoanna > 12-05-2012, 14:13

a w jakim kraju jestes?

KajaWroc > 12-05-2012, 16:39

Karolina mam to samo , w maju minal mi 11 miesiac ,a mam siedziec do lipca -do konca lipca i tez odliczam dni do powrotu mimo ze mam tu chlopaka, MAM IDENTYCZNE WNIOSKI jak ty ale myslalam ze moze to jakis moj problem ze moze jestem jakas zbyt "rozkapryszona" ze cos mi nie pasuje

KajaWroc > 12-05-2012, 16:41

ps. mi wogole odeszla ochota na posiadanie dzieci , i wiesz na co mam teraz jedynie ochote? na maksymalne skupienie sie na sobie-wracam na uniwerek i czekam na chwile gdy krzyki i placze dzieci nie beda mnie budzic :/:/

karolina_ch2 > 12-05-2012, 22:42

kraj Niemcy

Yoanna > 12-05-2012, 22:53

a nie mozesz po prostu im powiedziec, ze chcesz odejsc wczesniej?

karolina_ch2 > 13-05-2012, 12:38

jeśli jest się związanym z dzieckiem to nie jest tak lekko odejść...

rosario > 13-05-2012, 12:58

ale przeciez tak czy siak wkrotce odejdziesz

mishti > 16-05-2012, 11:48

Karolino mam identyczne odczucia, tak jak ktos tu napisal, tez myslalam ze to ze mna jest cos nie tak ale widze ze nie tylko ja tak mam... Jestem au pair juz 9 miesiecy i teraz juz pozostalo mi czekac 3 miesiace do konca.. Poznalam tych ludzi, ktorych mialam poznac, nauczylam sie tego, czego mialam sie nauczyc, zobaczylam jak to jest mieszkac z kims i dostosowywac sie do warunkow panujacych w tym domu.. I juz mi wystarczy bycia au pair. Mialam szczescie trafiajac na ta rodzine, wszystko jest ok, ale mimo to juz nie moge sie doczekac kiedy bede w koncu mieszkala u siebie. Nie jest wcale latwo mieszkac u kogos na jego warunkach i pracowac w tym domu jednoczesnie.. Mam, duzo czasu wolnego i calkiem niewiele obowiazkow w porownaniu z innymi operkami, ale mimo to czuje ze z miejsca moglabym to zakonczyc i zaczac cos nowego. Mieszkac u siebie i czuc sie swobodnie w swoim domu (czy nawet wynajetym pokoju byleby miec cos swojego, byc u siebie).

Tak samo jak Ty, nie zaluje ze podjelam taka decyzje, o wyjezdzie do innego kraju jako au pair. Zwiedzilam wiele ciekawych miejsc i poznalam nowych ludzi, mozna powiedziec ze poznalam tez siebie.. Taki wyjazd zdecydowanie poszerza horyzonty, uczy samodzielnosci itd.. Kiedys tylko marzylam o studiach w Anglii a teraz widze ze to marzenie moze sie spelnic, jesli podejme jakies dzialanie w ta strone. I byc moze nie wroce juz do Polski, podoba mi sie zycie tutaj. Tylko juz nie jako au pair

Mam nadzieje ze nie zrazilam zadnych przyszlych operek co do wyjazdu Naprawde warto wyjechac, wiadomo ze sa lepsze i gorsze chwile, ale podsumowujac zazwyczaj wychodzi na plus

marvellous > 03-06-2012, 17:15

[quote name="mishti"]

Mam nadzieje ze nie zrazilam zadnych przyszlych operek co do wyjazdu Naprawde warto wyjechac, wiadomo ze sa lepsze i gorsze chwile, ale podsumowujac zazwyczaj wychodzi na plus [/quote]

dobrze ze dodalas ostatnie zdanie ;p

ciekawe czy sa operki ktore czuja idelanie w takim "czyms". Na blogach nie czyta sie o jakis takich minusach wiec czasami ten obraz au pair wydaje sie moze przejaskrawiony mi tez tak sie wydaje a najgorsza bedzie ta pobudka i stwierdzenie faktu ze nie jest tak fajnie jak mialo byc
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna