• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zaakceptowanie rodziny!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Zaakceptowanie rodziny!

mamecia > 10-05-2012, 13:15

Takie pytanie na szybko! Po ilu rozmowach telefonicznych czy skype zaakceptowaliście się z rodziną wzajemnie? Jak postępuje większość rodzin?
  • Re: Zaakceptowanie rodziny!

MadameRose > 10-05-2012, 14:27

To zależy. W moim przypadku to były cztery albo pięć rozmów telefonicznych/Skype, ale szczegółów nie pamiętam. Czasem decyzja zapada szybko, czasem potrzeba więcej czasu. To zależy od tego, kiedy obie strony poczują, że to jest właściwa rodzina/osoba.

Tenzi > 10-05-2012, 20:41

Po dwóch rozmowach na skype.

W piątek weszli na mój profil, w sobote rozmowa z hostką (20minut) , w niedziele z hostem(30minut) i wieczorem perfect match

magda-lenka > 10-05-2012, 21:39

u mnie po pierwszym skypie. we wt host mom nawiązała ze mną kontakt mailowy, w czt wieczorem - skype, piątek rano -match

w tym samym czasie jednak zaproponowała mi pracę także inna rodzina z którą mailowałam ponad miesiąc i wielokrotnie rozmawiałam przez tel i na skypie.

także nie ma reguły

aniasz93 > 25-07-2012, 22:09

u mnie działo się to b. szybko. jedna rozmowa na skype i od razu pytanie "anna do u want to become our au pair? :-)

blonde > 25-07-2012, 22:14

U mnie była jedna rozmowa telefoniczna, kilka maili, i rozmowa na skype podczas której padło pytanie 'Do you wanna come to us?'

kalciaa > 27-07-2012, 3:50

Po 1 rozmowie z hostką wiedziałam, że to tam chcę jechać. Następnego dnia zadzwoniła do mnie raz jeszcze, żeby zapytać, czy chcę do nich przyjechać. Lepiej trafić nie mogłam.

Ale były rodziny z którymi rozmawiałam 2 razy i wymieniliśmy tony maili i dalej nie byłam przekonana/oni nie byli przekonani.

Jeśli czujesz, że to właśnie "ta" rodzina nie zastanawiaj się zbyt długo.
  • Starszy wątek Nowszy wątek