-
-
USA Październik 2012
Martusik > 06-05-2012, 22:41
Cześć dziewczyny
Chciałabym założyć wątek dla tych wszystkich, które tak jak ja rozpoczynają swoją przygodę z Au Pair USA w październiku. Wiem, że to jeszcze bardzo dużo czasu, ale warto mieć ze sobą jakiś kontakt, wspierać się w chwilach zwątpienia i dzielić doświadczeniami w poszukiwaniu rodzinkiJa jadę przez GAWO, aplikowałam i do APC i IE. Pierwszy wolny termin mam na 1 października, ale mogę wyjechać troszkę wcześniej jeśli będzie potrzeba. Au Pair Room mam otwarty w APC od 3 dni, a w IE od tygodnia, ale niestety ciągle cisza. Wiem, że to bardzo krótko od otwarcia, i do wyjazdu pozostało jeszcze dużo dużo czasu, ale już bardzo bardzo chciałabym jechać. Mam nadzieję, że ten wątek będzie dla was pomocny i czekam na wszystkie dziewczyny z października -
Re: USA Październik 2012
vendi > 07-05-2012, 0:33
ja planuje na koniec sierpnia poczatek wrzesnia, gdzie bys chciala trafic? jak długo czekałas na otwarcie w au pair care? -
Martusik > 07-05-2012, 21:19
Hej, wiec co do miejsca to jestem tak mało oryginalna jak większość. Jakieś duże miasto NY, LA, SF, Boston, Chicago itp. Ale będę się starała w pierwszej kolejności jednak kierować rodzinką i to jacy są. Na otwarcie Roomu czekałam równe 7 dni także szybciutko. Z tym, że ponieważ moja data wyjazdu jest jeszcze odległa jestem tylko widoczna na jakiejś ogólnej stronce dla rodzin a w "systemie" do szczegółowego wyszukiwanie będę dopiero widoczna na 3 miesiące przed wyjazdem. Mimo to jestem strasznie niecierpliwa i już bym chciała mieć jakiś match bo ciągle mam schizy ze nikt mnie nie zechceA jak to wygląda z Tobą?
Pozdrawiam... -
balbina > 11-05-2012, 10:00
ja te ż jestem w gawo, ale Pani mi powiedziała, że w APC nie będzie mnie jeszcze w wyszukiwarce, tylko 3 miesiące przed planowanym wylotem, nie teraz.... a wy jak macie?;o -
Martusik > 12-05-2012, 22:21
Hej, hej...
Mi też tak Pani powiedziała. Także przyjdzie nam jeszcze poczekaćNatomiast w IE mam już jedną rodzinę, ale nie zdecyduję się na nich.... Zastanawia mnie tylko ile rodzin jednocześnie może być na profilu w IE bo Ci ciągle siedzą a ja ich nie chcę -
rafcioo28 > 15-05-2012, 10:53
Witam, ja chyba dołaczam do tej grupy. Mam nadzieje ze sie uda do końca września znaleźć rodzinke -
Tośka > 15-05-2012, 13:18
ja CHYBA tez dołącze musze sobie troche przedłuzyc pobyt w PL zeby pozałątwiac swoje sprawy ... chcialam we wrzesniu ale chyba przedluzepowodzenia wszystkim -
Martusik > 15-05-2012, 14:15
Witamy witamy wszystkich wrześniowo-październikowych Au PairJak tam? Niecierpliwicie się bardzo? ja miałam ostatnio jedną rodzinkę w IE ale bez odzewu i z tego co się dowiedziałam od ich byłej Au Pair nie powinnam tego żałować Chciałabym was o coś zapytać? Czy słyszeliście o przypadkach, że ktoś wcale nie znalazł rodziny goszczącej i cały plan wyjazdu do USA prysł ja bańka???? To by było straszne -
angelaa > 15-05-2012, 14:27
[quote name="Martusik"]Czy słyszeliście o przypadkach, że ktoś wcale nie znalazł rodziny goszczącej i cały plan wyjazdu do USA prysł ja bańka???? To by było straszne[/quote]
Oczywiście że tak, głównie faceci z naszego forum -
balbina > 19-05-2012, 10:54
W Gawo to zwracają pieniążki a w innych nic, bo nie płaciłaś - np CC ;x
No zazwyczaj przedłużają umowę o kolejne miesiące aż w końcu znajdzie się rodzinka ;x
Ja mam otwarty room od 29 marca w APC i od 25 kwietnia w IE no i cisza, nikt się nie odzywa.
Po pierwsze, bo nie mam filmiku, a po drugie bo do października jeszcze daleko
Też mam datę na 1 październik i Pani z agencji mi mówiła, że rodzinki zgłaszają się mniej więcej 2 miesiące przed planowanym wyjazdem, więc ja się nie przejmuję, bo wiem że nadejdzie na mnie - na was też- czas, więc spokojnie
Naprawdę mamy dużo czasu do wyjazdu i jestem pewna, że znajdziemy swoje wymarzone rodzinki
ja na miejscu host family też bym tak szybko nie szukała operki, bo jeszcze jej się coś odwidzi czy coś ;x