• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy ktoś jest lub był au-pair w Luxembougru???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Czy ktoś jest lub był au-pair w Luxembougru???

agatauk > 26-04-2005, 10:06

Cze?ć!

Jest może kto? tutaj, kto jest lub był w Luxembourgu?

Bo ja wła?nie tam się wybieram. Tzn. mam już rodzinke (sama sobie przez neta znalazłam). Wydaje się bardzo miła. Zaczynam od lipca. Ale wcze?niej jade na miesi?ć do znajomego na wakacje do Luxembourga i chce odwiedzić t? rodzinke, poznać ich, zobaczyć, jacy s?.. Będę miała na to czas. My?licie, że to dobry pomysł?? Jak sobie pomy?lę, że już z amiesi?ć mam z t?d na rok wyjechac, to ogrania mnie strach,... boje się, bo nie wiem jeszcze co i jak. Nie wiem, czy wszystko mam załatwione.. Wła?ciwie, to ma tylko rodzinkę. Co do wizy to nie mam pojęcia. Hosta powiedziała, że nic takiego nie potzrebuję, że oni traktuj? mnie jak członka rodziny. Że nie jade tam do "pracy".

A co najzabawniejsze, to zaczynam w lipcu, ale najpierw jade do francji. NA taka mał? wyspę 23km2. Nie wiem, czy ja tam nie ogłupieje przez 2 miesi?ce, tym bardziej, że nie mam pojęcia o francuskim, a rodzinka tak wła?ńie gada. Na szczę?cia mama mówi po angielsku

No i od wrze?nia jestem w Luxemburgu. W samym mie?ćie Lux. Tak więć będę miała raczej wszędzie blisko. Czy jest kto? tam i możemi powiedzieć, co moge robic w wolnym czasie? Byłam tam jakie? pół roku tamu na 2 tygodnie, ale nie w samym Lux,. tylko w takiej małej wiosce. Podobało mi sie tam.

Napiszcie, jak tam jest i w wgóle...

Pozdrawiam
  • Re: Czy ktoś jest lub był au-pair w Luxembougru???

Ally > 26-04-2005, 23:56

Nie chcę Cię martwić, ale od kiedy jestem na forum, czyli od marca nikt nie pisał na forum o tym kraju (może się mylę, jak tak to niech kto? mnie poprawi). Tak więc życzę powodzenia i jak tam będziesz to opisz warunki tamtejszego życia. Poczytałabym o tym małym kraju

A jak rodzinka Ci odpowiada to już połowa sukcesu.

No a na koniec witam nowego forumowicza

Mlody > 27-04-2005, 0:21

Faktycznie, ja tez sobie nie przypominam aby ktos cos pisal o Luxemburgu.

Gratuluje wyboru - naprawde swietny kraj i co wazne bogaty , a jakie widoczki hmmmm

O ludziach sie nie wypowiem bo raz bylem 1 dzien, a kolejny tylko 2 :-(

Jak znajde przesle jakas fotke do adminka

agatauk > 27-04-2005, 15:03

A odpowieci mi na kilka pytań?Te, które mapisałam oststnio...

Zaczynam od lipca. Ale wcze?niej jade na miesi?ć do znajomego na wakacje do Luxembourga i chce odwiedzić t? rodzinke, poznać ich, zobaczyć, jacy s?.. Będę miała na to czas. My?licie, że to dobry pomysł??

Co do wizy to nie mam pojęcia. Hosta powiedziała, że nic takiego nie potzrebuję, że oni traktuj? mnie jak członka rodziny. Że nie jade tam do "pracy". Czy to prawda , ze nie potrzebuję tej wizy??

Boję się troche tego wyjazdu. Nie wiem, jak sobie poradze z dzieciakami. No niby dzieciaki mnie lubi? i umiem się nimi zajmowac, ale nie znam języka w jakim one mówi? i tego najbardziej się boję.... To mój pierwszy wyjazd na tak długo i samodzielnie... Troche się obawiam, ale z drugiej strony jestem bardzo ciekawa tego do?wiaczenia. Mam nadzieję, że ta rodzinka będzie ok.

M.Baterfly > 27-04-2005, 15:41

Moim zdaniem Luxemburg to ?wietny wybór rózne języki, mam taki sam problem jade w czerwcu do Bruxeli i też mój francuski jest kiep?ciutki a nie wiem jak się z dziećmi dogadam może będzie ok poprawka musi być

Ally > 27-04-2005, 16:18

Co do wyjazdu do kumpla i odwiedzenia (sprawdzenia) rodzinki uważam to za bardzo dobry pomysł. Przekonasz się jak tam jest, je?li co? Ci nie będzie pasowało to zawsze możesz zrezygnować z tej rodzinki, a zreszt? zawsze jest miło poznać rodzinkę wcze?niej, jakbym ja miała tak? okazję od razu skorzystałabym z niej.

Co do wizy to chyba jej nie trzeba, bo jeste?my w UE, ale sprawdzę i Ci napiszę co jak.

No to życzę powodzenia

Jane_Doe > 27-04-2005, 17:21

do mnie sie odezwala rodzinka ktora mieszka na prowincji niemieckiej niedaleko luxemburga, ale jeszcze nic nie wiem( nie wiem nawet dokladnie jak niedaleko, tzn z mapy wygladalo w miare, ale nie wiem jaka byla skala), tez bym zaczynala od lipca

agatauk > 27-04-2005, 22:21

milo bedzie, jak pojedziesz. bynajmniej bede miala z kim pogadac

A jak blisko Lux, to fajno. A ja zaczynam od lipca, ale najpierw jade z Ta rodzina, na taka mala wyspe francuska. I bede tam chyba 2 mesiace z tego, co pamietam, tak wiec w Lux. bede dopiero od wrzesnia. A nie pytam, czy ktos jest tam na au-pair, bo t9oo taki malusie miejsce, a poa tym kidys moja hosta mowila, z neie pisze od mnie maili, bo tak jest i ma abrdzo trudny dostep do kompa, tak wiec domyslam sie, ze ciezko tam z netem.. Kurcze troche sie boje...

kalciaa > 01-01-2012, 17:27

Witam!

Podbijam I od razu zapytam. Jest ktoś może w Luksemburgu na dzień dzisiejszy? Za tydzień będę już u nowej rodziny i znajomych z Polski szukam )

Pozdrawiam

carona > 14-09-2012, 20:56

Podbiję. Może ktoś jedzie do Luxemburga albo już tam jest? Mam ofertę od rodzinki stamtąd i zastanawiam się, czy może jest jakaś dobra duszyczka, która opowie coś więcej o samym kraju, zwyczajach, kulturze i tak ogólnie - o życiu, doświadczeniach? Bo oferta i rodzinka super, ale wolałabym się czegoś najpier dowiedzieć, a najlepiej poznać kogoś, kto tam jest...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna