-
-
samochód
paullusia > 26-04-2012, 21:24
Moi hości nie udostepniają mi samochodu, a obiecywali zanim przyjechałam. Mieszkam w takiej okolicy, że bez samochodu, ani rusz. Co zrobić? -
Re: samochód
angelaa > 26-04-2012, 22:46
[quote name="paullusia"]Moi hości nie udostepniają mi samochodu, a obiecywali zanim przyjechałam. Mieszkam w takiej okolicy, że bez samochodu, ani rusz. Co zrobić?[/quote]
Pogadaj z nimi, nic innego nie mozesz zrobić.. -
paullusia > 27-04-2012, 6:27
Już to robiłam,dlatego napisąłm, bo myslałm,ż możę jest jakis punkcik, że muszą nam udostępnic auto. -
Efka87 > 27-04-2012, 10:07
I co Ci powiedzieli?
Ja bym pogadała z LCC - w końcu od tego jest. -
paullusia > 27-04-2012, 20:54
Moja hostka powiedziała tak, że rozmawiał z koleżanka, które miała kiedys au pair i ona powiedziała jej, że 100% au pairek ma wypadki samochodowe, a oni nie chcę swojego zniszczyć!!! -
Cukrova > 28-04-2012, 9:34
Zapytaj sie jej na jakiej próbce osób została przeprowadzona ankieta dotycząca wypadków ? Bo jak na próbcej jedno osobowej to wyniki nie sa wymeirne.
A tak na serio, to powiedz jej, że by wzięła cie na przejazdzke i zobacyz jak jezdzisz. A niech nie słucha koleżanki, bo jakby jej powiedziała ze mikolaj istnieje to tez by uwierzyła.. ? No bez przesady... -
aivie > 29-04-2012, 4:34
Niestety samochod to "privilege". Hosci nie maja obowiazku udostepniac au pair samochodu wiec poza przekonaniem hostki nic nie mozesz zrobic, agencja nie pomoze. -
balbina > 29-04-2012, 15:49
to musi być najgorsze, kiedy obiecują Ci coś a takie nie spelniaja ;/
Musisz ich jakoś przekonac, żeby nie szli dziwnymi stereotypami, to dobry pomysł, żebyś wzięła ich na przejażdżkę, musisz pogadać z nimi... -
paullusia > 01-05-2012, 7:06
O to chodzi, ze jeździłam z moim hostem. on powiedział, że jest ok i w ogóle. On chciał mi dawać samochód, tylko ona zawsze nie pozwala, a on pod pantoflem siedzi. -
usaok > 01-05-2012, 17:40
no to nieciekawa sytuacje masz...