• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Off-topic czyli luźne rozmowy

• Mess

• kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

poison_ivy > 21-04-2005, 16:45

Proponuje zalozyc osobny temat o wszelkich nowosciach i nowinkach kosmetycznych i nie tylko :wink: ...proponuje umiescic w jednym miejscu wszelkie rady, porady...i przepisy na przetestowane papki, maseczki i inne gadzety 8) ...osobiscie interesuje mnie peeling kawowy i maseczka z platkow :twisted: Pozdrawiam wszystkich
  • Re: kosmetyki, papki i kleiki:P...czyli au pair radza...

agulka > 21-04-2005, 17:25

brawo!! ktos w koncu kosmetyczny watek zalozyl :wink: a jeszcze dzis pisalysmy o tym z marta, hehehe

a przepis na maseczki i peeling zaraz Ci podesle - dzis tez mnie wsparto przepisami :wink: to podaje dalej

Gość > 21-04-2005, 17:35

o boze, peeling z kawy to juz tu byl bodajze przez Emm dokladnie opisywany w ktoryms watku - szkoda ze admin sie tym nie zajal zeby to przelozyc do takiego tematu.

PS. Prosba do admina (OFICJALNA): moglbys znalezc tamte posty i je tu wkleic? PLS!

martamaua > 21-04-2005, 19:14

Emi dokladnie o tym samym pomyslalam,zeby adminek nam to poprzenosil to jednego tematu.Ja wlasnie chcialam zalozyc,ale mysle sobie czy ciagniemy to dalej w absolwentkach czy rzeczywiscie robic nowy.No i Yvy mnie wyprzedzila No i dobrze,ze sie tak stalo

Zeby jakos zrekompensowac moje dlugie zastanawianie sie nad tym czy temat zakladac czy nie proponuje maseczke na wlosy.

Otoz:

w garnuszku musicie podgrzac 5 lyzek oliwy i dodac zoltko i utrzec to na gladka mase.Wmasowac ja we wlosy,nalozyc foliowy czepek(cholera mam chyba ze 4 w PL i nie wzielam! )i owinac recznikiem(bo pod wplywem ciepla skladniki odzywcze lepiej wnikaja we wlosy i regeneruja je).Po godzinie umyc wloski szamponem.Do stosowania raz w tygodniu.

A teraz cos na buzke ze sciagnieta,podrazniona i piekaca skora.

Cieply kompres z naparu zielonej herbaty.Cienki reczniczek frotte zanurzyc w letnim naparze,odcisnac i polozyc na skore na 10 minut.Do stosowania nawet codziennie.

I bezkonkurencyjna parowka

Napar z rumianku do skory wrazliwej.

Z lawendy do normalnej.

Skrzyp polny do mieszanej.

Z bratka polnego do tlustej i tradzikowej.

Jak ktoras ma problemy z naczynkami to lepiej nie stosujcie.Robi sie to raz na tydzien.

Przygotowanie:3-4 lyzki ziol wsypac do garnuszka zalac litrem wrzatku i zostawic na 5 minut.Pozniej odcedzic napar i przelac do miski.Pochylic nad nia twarz,przykryc glowe recznikiem i oddychac cieplym powietrzem przez 7-10 minut.Pozniej najlepiej nalozyc odpowiednia maseczke na sucha ale ciepla jeszcze skore

Emm > 21-04-2005, 19:57

to ja z parowkami odpadam w takim razie

Ja tylko napisze, co mi powiedziala moja lekarka rodzinna-wszystkie kremy do twarzy i balsamy do ciala powinno sie wklepywac do 4 minut po wyjsciu spod prysznica czy z kapieli.Wtedy skora chlonie jak gabka i najlepiej dzialaja.

Stoper do reki i powodzenia ))

A ja w ramach zdrowego odzywiania jem wlasnie jogurt z musli , mniam!

martamaua > 21-04-2005, 20:07

Tak wlasnie myslalam,ze nie beda dla ciebie bidulko.Uwielbiam platki z jogurtem! A z balsamami tak robie przewaznie

Emm > 21-04-2005, 20:40

wpisuje cos, co chyba od jutra zaczne stosowac na sobie.

Witamina C w plynie-watek o niej robi furore na gazetowej "urodzie". Kupuje sie witamine C w plynie (najlepiej dla dzieci), wieczorem smaruje sie twarz dwoma kroplami ( mozna dodac olejek rycynowy-wtedy dwie krople C i dwie olejku). Podobno cera jak alabaster, znikaja wszystkie podraznienia.

Mozna stosowac w kazdym wieku, do kazdej cery. Stezenie wit. C 10%

Emm > 21-04-2005, 20:43

a ja nie uzywam balsamow

Raz na jakis czas cos mi do glowy strzeli, kupuje jakas zachwalana nowosc( ostatnio krem czekoladowy do ciala) , uzyje ze trzy razy , a potem stoi toto w szafce i czeka na lepsze chwile.

Nie lubie takich rzeczy, stosuje tylko jak musze, czyli jak moje nogi wygladaja jak sahara ( wtedy trzeba je ratowac) , albo latem po opalaniu. Natomiast strasznie dbam o twarz. Ale niestety musze, bo inaczej bylaby mogila.

Gość > 21-04-2005, 20:50

bosze emm co ty opowiadasz masz krem czekoladowy do ciala?! bosze wez mi wyslij!!! musze poszukac normalnie tu. ja na punkcie zapachow mam fiola iiii ostatnio zakupilam maslo do ciala wisniowo waniliowe- jezu jak to pachnie bosko!!! zadnych maseczek niestety nie znam bo wszystkie kupuje w sklepie... ^_^ ale to z vit c mnie zaintrygowalo- musze tu poszukac czy maja w plynie jakas i sie bede smarowala! ehehh dawajcie wiecej. ja bym chciala np- jak wyrywac wlosy depiltorem zeby nie bolalo cholerstwo?! ktokolwiek...?! pliiiz!

martamaua > 21-04-2005, 21:00

No to ja peeling truskawkowy i to takie,ze bym go chciala zjesc Dzania z Avonu zawsze kupowalam wszystkie pachnace cudenka.Migdalowy krolowal(mase wyprobowalam tych balsamow)no i po borowkowym tak mi sie zasypialo wysmienicie Ciekawe co tam w Avonie slychac w ogole...

Witaminka C tez mnie zainteresowala Bez przebarwien mowisz? :twisted: W ogole moja kumpela mnie kiedys wziela na praktyki i mi oczyszczanie robila i jak zobaczylam ta ich nauczycielke to malo co nie padlam.No taaaka buzka jak z okladki a laski do mnie ona nie ma makijazu 8O Szoook.Dzania depilator tez chce kupic,ale strasznie sie boje,ze bedzie bolalo i poloze do szafki i pa...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia