• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

oczubek > 17-12-2011, 12:41

Scatty, jeśli skończysz pedagogikę, i to na dodatek wczesnoszkolną, to mogłabyś skorzystać z programu, który mają w APIA - Au pair Extraordinaire. Sama chciałam, ale po psychologii się nie łapię A chodzi o to, że zarabia się tam nie 200$ tygodniowo a 250$ więc całkiem duża różnica

blonde > 31-12-2011, 1:53

Witajcie wszystkie (i wszyscy ) au pair!

Mam na imię Paulina i jeszcze przez kilka tygodni będę mieć 18 lat. Forum podczytuję już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz postanowiłam 'wyjść z cienia'

W tym roku zdaję maturę i chociaż bardzo chcę iść na studia, to od początku nauki w liceum mam taaaaki mętlik w głowie i po prostu nie wiem czego bym się chciała uczyć (i co później w życiu robić). I ten mętlik wcale nie staje się mniejszy, wręcz przeciwnie, nasila się coraz bardziej, a czasu na podjęcie decyzji coraz mniej! Postanowiłam więc nie dać się tej presji i zdecydowałam się na gap year po liceum. Trochę się zastanawiałam co dokładnie w czasie tej rocznej przerwy robić, ale dość szybko mój wybór padł na program Au Pair !

Zapisałam się na stronie CC (nie miałam wtedy pojęcia o istnieniu jakichkolwiek innych agencji!) na broszurę reklamacyjną. I pewnie zapomniałabym o tym do czasu jej dostania, a jak już bym ją miała, to przejrzałabym i rzuciła w kąt, gdyby nie to, że pani z agencji zadzwoniła do mnie następnego dnia i namówiła mnie na spotkanie informacyjne. I od tamtej rozmowy telefonicznej totalnie 'zajarałam się' pomysłem wyjazdu do USA!

Co prawda nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji - postanowiłam poczekać do tego spotkania (a to jeszcze prawie miesiąc...), ale na dzień dzisiejszy wszystko wskazuje na to, że po maturze wybiorę się za wielką wodę

Chciałabym wyjechać jakoś między lipcem a wrześniem 2012. I jestem pełna nadziei, że wszystko pójdzie ok!

gresja > 03-01-2012, 1:00

Mam na imie Karolina,mam 19 lat i 10 grudnia postanowiłam wywrócić swoje życie do góry nogami Bóg wie po co.

20 grudnia jakaś przemiła rodzina z Tours we Francje stwierdziła ,że pomoże mi w tym przedsięwzięciu i tak oto za dwa tygodnie opuszczam swoją strefe komfortu i wyruszam w nieznane.

angelaa > 03-01-2012, 1:04

cudnie, że tak sprawnie Ci to wszystko poszlo!

gresja > 03-01-2012, 1:21

Również byłam zaskoczona tym faktem, ponieważ wcześniej czytałam jak jedna z aupairek szukała rodziny przez agencje kilka miesięcy. Cóż za cuda niewidy! Dlatego zdecydowanie polecam szukanie na własną rękę.

marvellous > 04-01-2012, 2:56

Witam

Nazywam sie Anna mam 21 lat i marzy mi sie bycie au pair. Niesttey z powodu praku prawka musze przelozyc marzenia o USA ale zamierzam byc au pair w wielkiem brytani. Jestem na etapie przygotowania dokumentow a wyjechac chcialabym w lipcu czyli po zdanym licencjacie

Astrid > 05-01-2012, 1:41

Hej

Jestem tegoroczną maturzystką, która zaraz po egzaminie planuje wyjechać do USA z GAWO.

EwelinKa24 > 06-01-2012, 16:30

Hej,

Mam na imię Ewelina, lat 24;-) Jadę jutro do Zurichu!

Lelena > 07-01-2012, 0:59

Witam Was serdecznie

Postanowiłam zarejestrować się na tym forum, bo widzę na nim dużo istotnych informacji dla przyszłych Au Pair.

Mam na imię Iza, mam 23 lata i jestem na etapie szukania rodziny ze Szwajcarii

EwelinKa24 > 07-01-2012, 21:18

Oooo;-) To jak znajdziesz, to daj znać;-) Ja jestem w Zurichu
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia