-
-
Re: Au Pair 2013!
mamecia > 24-07-2012, 13:19
[quote name="alexandraj"]O i mam jeszcze do was takie pytanie ;-) Czy rodziny z rejonu NYC to tylko z okolicznych miast są? Nie ma rodzinek, które mieszkają konkretnie w NYC, np. na Brooklynie albo Upper West Side albo coś? :mrgreen:[/quote]
Miałam rodzinkę z Greenwich Village w NY, lokalizacja najlepsza jaka mogłam sobie wymarzyć, ale szukali bardziej służącej niż au pairTakże musiałam zrezygnować. Dużo dziewczyn które będą teraz ze mną na szkoleniu będzie mieszkać na Brooklynie i innych dzielnicach NY. Dużo jest też z White Plains, Hoboken itd, czyli nawet pociągiem to jakieś pół godziny drogi a to jest krócej niż autobus czy nieraz nawet metro w wielkim mieście jeśli chciałabyś się przebić z jednego końca na drugi -
alexandraj > 24-07-2012, 13:30
[quote name="mamecia"]Miałam rodzinkę z Greenwich Village w NY, lokalizacja najlepsza jaka mogłam sobie wymarzyć, ale szukali bardziej służącej niż au pairTakże musiałam zrezygnować. Dużo dziewczyn które będą teraz ze mną na szkoleniu będzie mieszkać na Brooklynie i innych dzielnicach NY. Dużo jest też z White Plains, Hoboken itd, czyli nawet pociągiem to jakieś pół godziny drogi a to jest krócej niż autobus czy nieraz nawet metro w wielkim mieście jeśli chciałabyś się przebić z jednego końca na drugi [/quote]
Greenwich Village też super ;-) Szkoda, że szukali służącej... White Plains, Hoboken trochę mi mówią, ale jednak wolałabym w mieście. 8) Wszystko zależy od rodzinki! -
mamecia > 24-07-2012, 13:48
[quote name="alexandraj"]Greenwich Village też super ;-) Szkoda, że szukali służącej... White Plains, Hoboken trochę mi mówią, ale jednak wolałabym w mieście. 8) Wszystko zależy od rodzinki![/quote]
Ja też mówiłam, że tylko NYC albo California - SF, LA, a skończyło się na Bostonie, jeszcze mnie tam nie ma a już jestem zadowolona, bo naprawdę rodzinkę mam świetną póki co, zobaczymy po przyjeździe, ale mam dobre przeczuciaWy do wyjazdu macie jeszcze duuuużo czasu, lokalizacja owszem jest ważna, bo nie ma sensu jechać do miejsca oddalonego od dużego miasta ileś tam godzin. Ale jak tak czytam wasze wypowiedzi to wy strasznie dużo wymagacie od tego programu, a nie powinnyście, bo potem możecie się przejechać, trzeba trochę bardziej racjonalnie podchodzić do tego. Oczywiście może być tak, że większość z was znajdzie super rodzine w wymarzonej lokalizacji, ale to naprawdę są tylko jednostki, którym się to udaje Jednak większość rodzin jest z przedmieść dużych miast. Ja w dwóch agencjach miałąm około 30 rodzin na profilu z czego tylko 3 były z miasta, reszta to przedmieścia -
merti > 24-07-2012, 13:54
Dla mnie mogą być przedmieściaSzczerze to nawet nie liczę na rodzinę z NYC. Tak do 40 min samochodem będzie super
Oglądałam przed chwilą film.Zakochałam się w Chicagoo <3 -
paulaw > 24-07-2012, 14:18
A mi by pasował Brooklyn, mam tam koleżankę i bardzo mi się tam podoba. Mi się tak bardzo z wyjazdem nie spieszy, będę czekała aż znajdę rodzinę, która będzie i fajna i z fajnej lokazlizacji. Mam swoje wymagania, być może są wysokie, ale to JA i nikt inny spędzę rok a może i dwa lata gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam i z kimś kogo nie znam, dlatego chcę, żeby przynajmniej moje jedno marzenie się spełniło, marzenie, które miałam od dzieciństwa - NYC. I nie obchodzi mnie co inni sądzą o moich marzeniach i czy mam za wysokie priorytety, czy nie. To jest moja decyzja i ja ustalam co, jak i gdzie.
Jeżeli miałabym spędzić rok gdzieś, gdzie nie będzie mi się podobało, to równie dobrze mogę iść studiować, a USA zwiedzić w wakacje. -
alexandraj > 24-07-2012, 15:43
[quote name="mamecia"]Ja też mówiłam, że tylko NYC albo California - SF, LA, a skończyło się na Bostonie, jeszcze mnie tam nie ma a już jestem zadowolona, bo naprawdę rodzinkę mam świetną póki co, zobaczymy po przyjeździe, ale mam dobre przeczuciaWy do wyjazdu macie jeszcze duuuużo czasu, lokalizacja owszem jest ważna, bo nie ma sensu jechać do miejsca oddalonego od dużego miasta ileś tam godzin. Ale jak tak czytam wasze wypowiedzi to wy strasznie dużo wymagacie od tego programu, a nie powinnyście, bo potem możecie się przejechać, trzeba trochę bardziej racjonalnie podchodzić do tego. Oczywiście może być tak, że większość z was znajdzie super rodzine w wymarzonej lokalizacji, ale to naprawdę są tylko jednostki, którym się to udaje Jednak większość rodzin jest z przedmieść dużych miast. Ja w dwóch agencjach miałąm około 30 rodzin na profilu z czego tylko 3 były z miasta, reszta to przedmieścia [/quote]
Ale ja nie mówię, że tylko NYC i to centrum. Okaże się, jestem otwarta na wszelkie propozycje nawet jak tu pisałam na Nowy Meksyk i Arizonę. ;-) To prawda, mamy jeszcze dużo czasu. -
alexandraj > 24-07-2012, 15:44
[quote name="paulaw"]A mi by pasował Brooklyn, mam tam koleżankę i bardzo mi się tam podoba. Mi się tak bardzo z wyjazdem nie spieszy, będę czekała aż znajdę rodzinę, która będzie i fajna i z fajnej lokazlizacji. Mam swoje wymagania, być może są wysokie, ale to JA i nikt inny spędzę rok a może i dwa lata gdzieś, gdzie jeszcze nie byłam i z kimś kogo nie znam, dlatego chcę, żeby przynajmniej moje jedno marzenie się spełniło, marzenie, które miałam od dzieciństwa - NYC. I nie obchodzi mnie co inni sądzą o moich marzeniach i czy mam za wysokie priorytety, czy nie. To jest moja decyzja i ja ustalam co, jak i gdzie.
Jeżeli miałabym spędzić rok gdzieś, gdzie nie będzie mi się podobało, to równie dobrze mogę iść studiować, a USA zwiedzić w wakacje.[/quote]
Brooklyn też fajny ;-) Obyś znalazła wymarzoną rodzinkę! -
blonde > 24-07-2012, 16:01
merti jaki film?
Ja będę mieszkała w Stamford, to jest nawet w innym stanie (Connecticut), ale do Manhattanu będę miała 40min. ekspresowym pociągiem. Podejrzewam, że dotarcie do centrum z Brooklynu albo Queens zajmuje podobną ilość czasu. Z resztą ja nie miałam jakiegoś silnego parcia na Nowy Jork. Ot, po prostu tak wyszło -
agatt > 24-07-2012, 16:21
wiecie co, ja jak na razie sie nie ciesze zbyt bardzo, bo nawet nie wiem czy pojade. co do lokalizacji, to wiadomo, mam ta wymarzona (LA albo ogolem Kalifornia), ale jesli trafi sie cos innego, rownie fajnego i ciekawego, to wiadomo, nie pogardzena razie skupiam sie nad tym, zeby powiedziec moim rodzicom, przygotowac niezbite argumenty i jakos przygotowac ich do tego, ze juz jestem dorosla i chce zaczac zyc marzeniami (oooohh mam ich mnostwo, uwierzcie). W USA czesc by mi sie spelnila. Jak na razie nie powiedzialam o tym nikomu, a nawet jesli rodzice sie zgodza i wszystko bede zalatwiac to, zeby nie zapeszyc, znajomym tez nie powiem. Jak juz bede miala na pewno wiadome co i jak, to to zrobie ;d Ale jak na razie do wszystkiego musze zachowac dystans, choc trudno, bo gdy tylko klade sie wieczorem spac, zamykam oczy i juz widze siebie tam, co jest dziwne, bo nie chce za duzo myslec, zeby sie potem nie rozczarowac.
blonde wez spadaj szczesciaro ;p Stamford toż to meeeega sprawa!!! -
paulaw > 24-07-2012, 18:57
Blonde, ty to w ogóle masz szczęście. Wiem, że z Brooklynu może być równie długa droga na Manhattan, ale ja nie mam parcia na Manhattan, wręcz przeciwnie, Brooklyn mi odpowiada, szczególnie zachodni Brooklyn gdzie mieszka moja koleżanka w dość urokliwej kamienicy. Poza tym Nowy Jork to nie tylko Manhattan i Brooklyn