-
-
Re: PROWORK
satelitarna > 14-09-2009, 11:30
Hej laski,
Powiedzcie mi prosze jak mozecie o co pytacie w mailach, szczegolnie pytanie kieruje do dziewczyn ktore pojechaly za posrednictwem agencji Prowork ( choc jestem w Prowork i w CC ale w CC mam rodzinke np w profilu i jest kilkudniowa cisza po czym po 3-5 dni rodzinka zwija zagle ) natomiast w aupaircare jest tak, ze dostaje important notice from AuPairCare na maila i generalnie pare minut pozniej jest mail bezposredni od rodzinki. Interesuje mnie co wy piszecie do nich ? jakie pytania im na wstepie zadajecie ??
Pytanie powstaje dlatego ,ze w proworku babki mi powiedzialy,ze jedna rodzinka sie skarzyla,ze jedynie co mnie interesowalo to ile godzin bede pracowac i moje obowiazki. Choc w mailu na 10 pytan 5 dotyczylo samych dzieci a nastepne 5 dotyczylo okolicy, szkol etc. no i zastanawia mnie czy moze ja zle te maile formułuje, moze o nic nie powinnam pytać? Inna rodzinka z Florydy z Naples np w ogole mi na maila nie odpowiedziala, choc pierwsza wyslala mi zapytanie i w ogole.
Powiedzcie jak to było z Wami. Dostajecie maila od rodzinki czyli opis co kto robi, ile dzieci, jakie są dzieci etc i się pytają na końcu are you still interesed ? co to najlepiej odpisać aby ich nie zrazić no i aby dowiedzieć się czegoś więcej niż "ulubiony kolor dziecka".
Obecnie mam na profilu rodzinę z Morrisontown New Jersey.
Pozdrawiam -
blairwaldorf > 14-09-2009, 22:28
hej
ja jak zapytałam w mailu o dzieci to mi odpisali ze wszystko jest w liście a więcej to pewnie nie muszę wiedzieć (w liście było minimalistycznie- wiek i tyle) wywnioskowałam że tymi dziećmi widocznie się będę mało zajmować bardziej do sprzątania chcą mnie bo o tym była mowa. i tak było, ich była au pair powiedziała mi że właściwie o to im tylko chodzi...w sumie to też się trochę boję ze jak nie zapytam o dzieci to pomyślą że ja nie wiadomo po co tam jadę że na tych dzieciach fige mi będzie zależeć i że tak naprawdę wcale nie lubię dzieci czy coś takiego....
też miałam jechać z proworku ale długa historia i jadę inaczej. no i jak mamy się dogadać nie pytając o obowiązki? żeby potem jakieś nieporozumienia były? będzie czas poznać dzieci po przyjeździe ale chociaż na odczepnego trzeba o nie pytać -
Ola19 > 26-09-2009, 17:55
Witam.Mam pytanie dotyczące formalności do osób wtajemniczonychWydrukowałam formularze ze strony Proworka Character Recommendation, Childcare reference itp.Każdy z nich jest w dwóch egzemplarzach- po polsku i po angielsku, to który ma wypełnić mi osoba wystawiająca referencje na przykład?? ten po polsku?? a na ten formularz co jest po angielsku mam to przetłumaczyć? jeśli tak to dlaczego na tym po polsku jest napisane żeby przetłumaczyć na odwrocie?? To samo jest z tym formularzem do lekarza. Który egzemplarz ma mi wypelnić lekarz,ten po ang czy po polsku, a może oba???Nie rozumiem tego.Dzwoniłam do Proworka,ale nikt nie odbiera bo dzisiaj sobota. Może ktoś z was wie?? z góry bardzo dziękuję za pomoc. -
nina15 > 26-09-2009, 19:11
osoba rekomendująca wypełnia formularze polskie i angielskie jesli zna angielski a jesli nie zna formularze po angielsku wypełniasz ty sama a ona je podpisuje. to samo z zaswiadczeniem lekarskim. lekarz wypełnia po polsku i po angielsku, po angielsku nawet jesli nie zna to wszystko jest to samo co na polskim f. -
blairwaldorf > 26-09-2009, 22:20
ja nawet podpisu nie miałam na angielskiej wersji i też dobrze było. drugą referencję miałam od anglisty więc luz był. a od lekarza polskie było cacy to na ang. pozaznaczałam tylko te krateczki tak jak na polskiej ( jak to pani Anetka mi kazała) i było ok też nie miałam podpisu na ang wersji... -
moon_river > 30-09-2009, 15:54
leci ktoś 2listopada? czy w ogole w samolocie beda ze mna jakies operki ? -
Ewelina88 > 18-10-2009, 12:29
A ja się zastanawiam teraz nad Proworkiem, ale martwi mnie jedno (nie wiem czy potrzebnie) Otóż, z CC wysłąłam jakiegoś maila i od razu przysłali mi broszurkę itp. W Proworku wysyłałam już 2x maile i nic! Nie wiem, czy Oni zawsze tak traktują potencjalnych "klientów"? Czy po prostu trzeba czekać nie wiadomo ile? W tej firmie kusząca jest cena, bo płaci się mniej niż 1000zł, a w CC ponad 2000! Już sama nie wiem gdzie się zgłosić? -
marlenao > 18-10-2009, 19:19
czemu wyslalas maila do p ? wyslij zgloszenie on line na ich stronie.. -
marlenao > 18-10-2009, 19:20
[quote name="moon_river"]leci ktoś 2listopada? czy w ogole w samolocie beda ze mna jakies operki ?[/quote]
tak jestem pewna ze bedzie ich pelno z innych krajow. Jak ja lecialam to praiwe 1/3 wielkiego airbusa to byly operki ;] -
Ewelina88 > 18-10-2009, 19:22
[quote name="marlenao"]czemu wyslalas maila do p ? wyslij zgloszenie on line na ich stronie..[/quote]
Właśnie to zrobiłam, tylko źle się wyraziłam ;P