• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

agatt > 23-07-2012, 20:49

braxii aaa ok nie no co Ty ;d tak po prostu mi sie od razu skojarzylo, wiec zapytalam

merti hohoho no to troche tego masz ja generalnie nie mam wprawy w bawieniu dzieci, musze sie cos podszkolic, jesli chce leciec na rok do USA, zeby dziecku krzywdy nie zrobic i zeby se nie nudzic, bo jak nie patrzac to az 10 godzin dziennie, wiec trzeba czyms je zajac

merti > 23-07-2012, 21:47

hehehe, nie powiedziałam,że wszystkie są prawdziwe. Tzn . kiedyś siedziałam z tymi dzieciakami, ale na pewno nie 200 czy ileś godzin które sobie wpiszę PP Tylko z tą najmłodszą siedzę bardzo dużo, bo jestem jej ulubioną ciocią PP

A do filmiku wezmę mojego 12 letniego brata, który niestety jest otyły (kochana babcia <3 dobrze, ze dopóki miałam 4 latka mama ze mną siedziała i mnie babci nie dawała, bo pewnie tak samo bym wyglądała P) i powiem , że chcę być dietetykiem (true) , zeby pomagac takim dzieciom jak on. Rodzinki się wzruszą P

Wgl gadałam z tą moją Kanadyjską kumpelą dziś (niestety nie po ang bo się nie dało- wskakiwał jej polski cały czas btw. ma świetny akcent, taki śmieszny... moje dzieci tak będą mówić) i ona mówiła , że bardzo dużo jej znajomych ma/miało live-in caregiver, więc jakby co to praca dla mnie tam będzie na pewno

I mam jeszcze dobrą wiadomość dla nas-jej rodzice, urodzeni, wychowani, wzieli ślub w Polsce nie mają naszego uroczego akcentu, wiec jest spora szansa, ze my tez nie bedziemy mieć Oni niby teraz są już z 25 lat tam, ale pewnie już od dawna mówią normalnie po angielsku

paulaw > 24-07-2012, 12:10

A nie ma czegoś takiego jak live-in nanny w USA?

alexandraj > 24-07-2012, 12:20

[quote name="kapsi"]

bałabym się mieszkać w miejscu, gdzie jest tyle dużych pożarów, które (jeśli dobrze zrozumiałam) są im do czegoś tam potrzebne, wielkie węże i pająki, do tego fakt, że mój kolega kiedy miał 8 lat usłyszał od ojca: 'to już czas, żebyś nauczył się posługiwać bronią'... nienie, mogę tam pojechać zobaczyć jak to jest, ale na pewno nie na stałe! [/quote]

Ale to ciekawe może być! :mrgreen: Ja w sumie jestem otwarta na wszystkie stany, zobaczymy co z tego wyniknie!

merti > 24-07-2012, 12:30

no jest, au-pair Z tym ze w stanach nie prowadzi to do uzyskania pobytu stałego, a w Kanadzie tak. Tylko nietstety trzeba mieć rok doświadczenia z dziećmi ... no i dlatego chcę jechać do stanów. Wymagany jest też dobry angielski (w razie gdyby dziecko coś bolało i trzeba było dzwonić po lekarza). Dobre jest to , że nie ma ograniczeń wiekowych, więc można wyjechać nawet po 50 (czy się to opłaca... nie wiem). Program obejmuje też opiekę nad starszymi ludźmi , jeśli ktoś byłby zainteresowany (sure )

Wgl ja nie byłam świadoma, że te odległości amerykańskie są tak...zaawansowane. Moja kumpela, mieszka niby w mieście ale tak naprawdę to ma do niego 20 km. Bo tam gdzie ona jest to dom co pareset metrów i las. W USA pewnie to samo, przynajmniej w niektórych miejscach. Dodam, że ona ma 40 min do Toronto, czyli takie akcje zdarzają się też zaraz przy 6 milionowym mieście

alexandraj > 24-07-2012, 12:34

[quote name="merti"]hehehe, nie powiedziałam,że wszystkie są prawdziwe. Tzn . kiedyś siedziałam z tymi dzieciakami, ale na pewno nie 200 czy ileś godzin które sobie wpiszę PP Tylko z tą najmłodszą siedzę bardzo dużo, bo jestem jej ulubioną ciocią PP

A do filmiku wezmę mojego 12 letniego brata, który niestety jest otyły (kochana babcia <3 dobrze, ze dopóki miałam 4 latka mama ze mną siedziała i mnie babci nie dawała, bo pewnie tak samo bym wyglądała P) i powiem , że chcę być dietetykiem (true) , zeby pomagac takim dzieciom jak on. Rodzinki się wzruszą P

Wgl gadałam z tą moją Kanadyjską kumpelą dziś (niestety nie po ang bo się nie dało- wskakiwał jej polski cały czas btw. ma świetny akcent, taki śmieszny... moje dzieci tak będą mówić) i ona mówiła , że bardzo dużo jej znajomych ma/miało live-in caregiver, więc jakby co to praca dla mnie tam będzie na pewno

I mam jeszcze dobrą wiadomość dla nas-jej rodzice, urodzeni, wychowani, wzieli ślub w Polsce nie mają naszego uroczego akcentu, wiec jest spora szansa, ze my tez nie bedziemy mieć Oni niby teraz są już z 25 lat tam, ale pewnie już od dawna mówią normalnie po angielsku [/quote]

Merti, super pomysł! Ja też myślałam sobie o Kanadzie szczerze powiedziawszy... Montreal strasznie mi się podoba... Ale w Prowork zawiesili rekrutację, nie wiem czemu ;O

alexandraj > 24-07-2012, 12:43

O i mam jeszcze do was takie pytanie ;-) Czy rodziny z rejonu NYC to tylko z okolicznych miast są? Nie ma rodzinek, które mieszkają konkretnie w NYC, np. na Brooklynie albo Upper West Side albo coś? :mrgreen:

paulaw > 24-07-2012, 12:53

Wszędzie może się trafić rodzinka (: I centrum i przedmieścia i za miastem i gdziekolwiek.

agatt > 24-07-2012, 12:54

ja nie mam pojecia, bo pierwszy raz bede (?) jechac i szczerze mowiac to sie nie orientuje ;d fajnie by bylo tak do NY centralnie poleciec, nie na obrzeza hahah ale dla mnie wszystko bedzie dobre, byle nie na wsi, bez dostepu do miasta

alexandraj > 24-07-2012, 13:01

[quote name="paulaw"]Wszędzie może się trafić rodzinka (: I centrum i przedmieścia i za miastem i gdziekolwiek.[/quote]

Super!

[quote name="agatt"]ja nie mam pojecia, bo pierwszy raz bede (?) jechac i szczerze mowiac to sie nie orientuje ;d fajnie by bylo tak do NY centralnie poleciec, nie na obrzeza hahah ale dla mnie wszystko bedzie dobre, byle nie na wsi, bez dostepu do miasta [/quote]

Tak, trzeba być dobrej myśli ;-) Ale fajnie by tak było w centrum mieszkać (jak już w NYC) UES albo UWS :mrgreen: Za dużo "Plotkary" oglądam, taaaaaaaaak.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia