• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

ell > 10-09-2009, 20:40

[quote name="satelitarna"] We do need a driver to help bring the kids to school and activities.

[/quote]

Ciekawe na ile zajęć wozi się dziecko 3- i 22-miesięczne? 8O Daj spokój, trójka małych dzieci, będziesz robić od rana do nocy! wg przepisów oni muszą Ci dać tylko jeden pełen wolny weekend na miesiąc, więc pewnie Cię wykorzystają maksymalnie (a że do tej pory nie mieli operki pewnie myślą ze im wolno).

kamysia > 10-09-2009, 21:14

.

satelitarna > 10-09-2009, 23:57

ja bardziej skupiam sie na tej restuaracji glownie EVENINGS i A FEW WEEKEND NIGHTS ! sorry,ale w nocy to chce isc na impreze badz spac, napisalam mi maila,czekam az odpisza, i powiem im ,ze spoko ale nie chcialabym pracowac w restauracji i to jeszcze po nocach w weekendy. to kiedy mam sie uczyc poznawac ludzi i cieszyc sie bliskoscia NYC ?

agulka > 11-09-2009, 0:05

wydaje mi sie, ze to nie chodzilo o to, zebys Ty pracowala w restauracji. to przeciez byloby lamanie prawa. moim zdaniem ona miala na mysli to, ze skoro maz zajmuje sie tym biznesem to pewnie maja jakies wieczorne spotkania + np jakies kolacje biznesowe z waznymi klientami, inwestorami. i oboje wychodza. Ty mialabys zajmowac sie w tym czasie dziecmi.

co tez jest do bani, bo to strasznie duzo godz by pewnie wyszlo!

cailet > 11-09-2009, 1:15

Dla mnie wiek koszmarny. Nie wiem, czy ten 4-latek pójdzie do jakiegoś przedszkola, czy coś, ale dwójkę maluchów masz cały czas na głowie. Ja rozumiem, że można pracować przy dzieciach w szkole rano i wieczór, że dzień masz wolny, ale w takim układzie, jak masz jeszcze w weekendy pracować i wieczorami, to że niby kiedy masz mieć wolne? Bo przecież nie w ciągu dnia, bo wtedy z dziećmi jesteś.

No i to 3-miesięczne dziecko... Moim skromnym zdaniem oferta jest trochę podejrzana, choć jakbyś się dowiedziała szczegółów twojego grafiku, jak długo masz pracować itp., to może coś by się wyjaśniło.

ell > 11-09-2009, 8:48

Dokładnie, ona nie napisała, ze chce Twojej pracy w restauracji, ale żebyś spodziewała się CZĄSTYCH babysittingów. Dziewczyna, która w końcu do nich trafi będzie miała przeje... Tzn. chciałam powiedzieć, że jej współczuje. 3 miesięczny bobas... :|

marlenao > 11-09-2009, 16:03

[quote name="satelitarna"]

We live in Verona, New Jersey

[/quote]

lol pol h ode mnie typowe amerykanskie male miasteczko, mniej wiecej takiej wielkosci jak moje[no troche mniejsze]..

ja mysle , ze wszystko byloby ok bez tego najmniejszego dzieciaka i bez czestych baysittingow. A pies? co wam przeszkadza pies? ja mam psa u swojej host family i jak tylko mam zly humor to wystarczy ze sie na niego popatrze i juz mi sie smiac chce. Jak rdzina trzyma w domu zwierzeta to zazwyczaj swiadczy ze jest otwarta...ze nie jest jakas mega szywna czy cos.

Yoanna > 11-09-2009, 16:59

a ja bym rodziny z psem nie wziela. raz mielismy psa na tydzien bo kolega hosta gdzies wyjezdzal i podrzucil go nam.. pies byl szalony, skakal na wszystkich, gryzl co sie dalo plus przez niego musialam myc podloge codziennie.. najfajniej jednak bylo jak wyszlam na impreze i wracalam kolo 5 do domu.. zawsze otwieram drzwi tak cicho jak sie da i ide do siebie. ale pies i tak uslyszal i sie rozszczekal na caly dom, wszystkich obudzil i host musial go uspokajac :lol:

nie tak dawno myslalam zeby byc au pair u innej rodziny na mojej ulicy ale jednym z powodow dla ktorych sie nie zdecydowalam byl wlasnie pies. dzieci w tej rodzinie byly mniejsze i naprawde nie chcialabym ich w nocy budzic a z wyjsc nie potrafie niestety zrezygnowac :wink:

monita > 11-09-2009, 18:09

ja sobie nie wyobrażam roku beż zwierząt, uwielbiam psy, moja przyszła "rodzina" ma dwa mopsy :]

satelitarna > 11-09-2009, 20:07

Macie RACJE !! jak ja moglam pomyslec, ze oni chca abym zap ierd ala la w restauracji, nie wiem czemu ale tak to wlasnie odebralam, co by nie bylo hehe to nie odpisali mi na maila. Wiec nic nie wiem co do schedule i w ogole. Ciekawi mnie tylko kiedy jest czas na imprezy, i wlasne zycie outsife of au pair life. No jak maja psa i jeszcze moja ulubiona rasa Goldenek to mnie cieszy, no i fakt,ze 4 lata byla u nich to swiadczyc musi,ze rodzina zla nie byla.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia