• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 23-07-2012, 0:52

Dla mnie Egipt jest bez szału. Hawaaaaaaaaaaaaaje albo Floryda/Cali to jest to.

paula, to jest pozytywne myślenie. To samo ja jak tańczyłam w zatłoczonym klubie w piwnicy "jeszcze tylko rok i będę tańczyć w najlepszych klubach w najwspanialszym mieście na świecie".

Yayy! Moja koleżanka z Kanady (born and raised) jest w moim mieście teraz ! Poznałam ją 3 lata temu jak z moją przyjaciółką jechałyśmy do rodziny znajomych jej mamy PP No i to też Angeliki rodzina Strasznie się polubilysmy, no ale ze 2 lata nie gadałysmy. No i teraz ona do mnie pisze czy jestem w domu bo ona teraz u cioci siedzi Idę z nią jutro na lansik po mieście P Pogadam sobie z nią chwilkę po angielsku i sprawdzę czy jestem tak niesamowita (huhue, ta jasne) jak sądzę P

paulaw > 23-07-2012, 11:28

Ale czy Egipt nie jest lepszy niż szara Polska? I te nasze deszczowe wakacje? Jak widziałam w jakich turkusowych wodach zanurzał się w zeszłym roku, to aż mnie krew zalewa. A mi pozostaje sinica w morzu.

Ja się o swój angielski nie martwię, skoro rodowity brytyjczyk zrozumiał mnie pdoczas egzaminu ustnego, to amerykanie chyba tym bardziej (':

agatt > 23-07-2012, 12:19

Heej heej piękne! no mnie od wczoraj nie było i już widze, że troche tematow nam sie przewinelo Hmm...no to moze tak:

kapsi mam ten sam dylemat, bo wlasnie tez sie zastanawiam czy najpierw trzy miesiace w UK a potem USA? no ale nie wiem, USA to moje najwieksze marzenie, wiec trudno mi z tego zrezygnowac, tylko przez to, ze sie boje. Nie moge pozwolic na to, zeby strach mnie wykluczyl z marzen, wiec latwo sie nie poddam.

Generalnie o opini Polaka w UK (i nie tylko) hoho dobrze slyszalam ;x niestety, my jako narod, jestesmy postrzegani, tak a nie inaczej poprzez zachowanie jakie prezentuje wiekszosc Polakow. Wiadomo, ze sa wyjatki ZAWSZE, no ale wiecie same jak to jest...Moja mama pracuje w Belgii, w Antwerpi. No i tam jest maasa Polakow. Ale jak pojechala tam pierwszy raz, nie wiedziala kompletnie nic, zero. Miala prace w ktorej musiala jechac z jednego konca miasta na drugi. Wiec wiadomo, ze trudno bylo jej wsiasc do tramwaju. Byly tam inne Polki (co jak co, ale Polki od razu rozpoznacie ), ale żadna za Chiny nie pomogla. Kazdy sie patrzy tak, jakby chcial Cie zjesc...moja mama nie jeden raz widziala jak Polacy kradna w sklepach. Nie rozumiem tego!!! -.- dlatego tez sie nie dziwie, ze opinia jest jaka jest. Sami na nia pracujemy.

kapsi baw sie dobrze i nie pij za duzo byee :*

merti dla mnie tez Hawaje, Floryda, Karaiby mmmmmmmmmmmmmmmm....marzenie

paulaw jasne, ze Polska gorsza od Egiptu, zazdroszcze bratu....

braxii000 > 23-07-2012, 13:20

podoba mi się wasz wątek, może zacznę się w nim udzielać.

Ja byłam 10 miesięcy au pair w Irlandii, i szczerze to dzięki temu wyjazdowi zdecydowałam się na wyjazd do usa (wcześniej nawet o tym nie pomyślałam), tylko, że ja nawet przed Irlandią nie miałam rozterek typu jechać czy nie jechać, w dwa tygodnie po założeniu profilu byłam już w Irlandii. Ale sądzę, że jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to powinien spróbować wyjechać do uk albo Irlandii, chociażby na 6 miesięcy, jeśli wcześniej przygotujemy papiery to możemy wszystko załatwiać stamtąd, a ten czas naprawdę szybko zleci.

agatt > 23-07-2012, 13:24

braxii000 Twoj nick kojarzy mi sie z Braxtonem Olita, to ma jakis zwiazek?

ja nie mam watpliwosci czy jechac, tylko czy w USA dam sobie rade. W sumie UK to samo, tylko ze blizej i jakos latwiejsze mi sie wydaje (nie wiedzac czemu ;o)

paulaw > 23-07-2012, 14:48

Ja tam od razu rzucam się na głęboką wodę. Tylko USA.

agatt > 23-07-2012, 17:46

mam nadzieje, ze sie uda Laski a Wy skad bierzecie referencje?

paulaw > 23-07-2012, 18:49

Ten temat przewijał się tutaj już tysiące razy, więc odpowiem za wszystkich: rodzina, znajomi, jakieś przedszkola, campy, biblioteka i coś tam jeszcze było :mrgreen:

braxii000 > 23-07-2012, 19:26

[quote name="agatt"]braxii000 Twoj nick kojarzy mi sie z Braxtonem Olita, to ma jakis zwiazek? [/quote]

nie, mój brat ma kufel gdzie jest napisane Brax, jakoś tak na niego spojrzałam gdy rejestrowałam się na forum.

Wiem dziwna jestem

merti > 23-07-2012, 19:59

referencje - dalsza rodzina, znajomi mamy i tyle Ja tam nie czuje potrzeby chodzenia np. do przedszkola i pomagania tam bo szczerze, to nijak ma się do pracy au-pair a zwykłe referencje wystarczą. Wpiszę sobie za to więcej godzin P

Będę miała od :

- rodziców chrześniaka mojej mamy (dziewczynka: 13 lat, chłopiec 8)

- koleżanki mamy (dziewczynka 13 lal, bierze leki na padaczkę)

- kuzyna(dziewczynka, za rok 4 latka, opiekuję się nią odkąd skończyła rok)

- cioci (dwie dziewczynki, wiek szkolny)

Wydaje mi sie , że tyle wystarczy, ale gdyby była potrzeba to mogę mieć więcej
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia