• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

kamysia > 06-09-2009, 17:08

.

ell > 06-09-2009, 17:23

może popisz maile lub podzwoń do tych Niemek z okolicy (uwierz mi, niektóre będą mega sympatyczne! nie popadaj w stereotypy jak niektórzy tutaj) i umów się z którąś. Na pewno po Ciebie podjadą, bez obaw. A jak już zaczniesz szkołę, wyczaj au pair z innych agencji (niech Ci dadzą listę dziewczyn z ich agencji, w mojej np. nie było prawie żadanych Niemek - skoro tak ich nie lubisz).

kamysia > 06-09-2009, 17:30

.

kamildzianka > 06-09-2009, 18:09

Kamysia, przestan marudzic!

Ludzie daja ci TYLE porad, pomagaja ci, a ty na wszystko "nie, nie, bo Niemka, bo taka i sraka, LCC niedobra, wszystko brzydkie!" Jesli nie zmienisz nastawienia, to nic z tego nie bedzie.

Wiemy, ze jest ci zle, ale nie ma tam ZADNYCH plusow? Nic ci sie tam nie podoba? No to zmien rodzinke, siadz z nimi i powiedz, ze nie jestes szczesliwa, nie dajesz sobie rady z dziecmi, nie tego oczekiwalas i chcesz ich zmienic. Jaki problem?!

Jestes twarda; sam fakt, ze wyjechalas do Stanow swiadczy o mocnym postanowieniu wyjazdu i zmiany zycia. I gdzie twoj upor, sila?! W PL zostaly?! Wez sie w garsc jak najszybciej, zle nie jest! Odwaznie do tego podejdz: albo zyjesz z nimi i znosisz warunki, ktore ci nie odpowiadaja, albo ich zmieniasz i liczysz na to, ze kogos ci znajda. Nie ma innego wyjscia. Jesli z nimi zostajesz, to stworz sobie to miejsce w miare znosne! Skoro zdecydujesz sie byc z nimi przez caly rok, to nie ma co narzekac, tylko polepszyc swoje zycie jak najbardziej, czyli brac auto, szukac znajomych, troche sie rozerwac. Jesli sama sobie nie pomozesz, nie zorganizujesz czasu i kolezanek, to nikt tego za ciebie nie zrobi.

kamysia > 06-09-2009, 18:25

.

satelitarna > 07-09-2009, 11:53

Ja wierze,ze kazdy z Nas ma kryzys. Dzisiaj poniedzialek rozpoczelam od czytania forum i dwie dziewczyny opuszczaja FL.Dalo mi to troche do myslenia ale nie zasialo ani troche niepewnosci i obawy. Powtorze sie, mimo iz nie bylam au pair i gowno o tym wiem to jednak jestem swiatoma ,ze to program DLA NAJLEPSZYCH ( czyt. najsilniejszych i najodwazniejszych) i wierze,ze damy rade, bardzo wierze Kamila w Ciebie bo znamy sie od paru miesiecy, tzn online ale wystarczy mi aby wiedziec,ze jestes silna.

Daj sobie czasu troche, poznasz znajomych, agulka bedzie niebawem, poczatki zawsze sa trudne, mnie tez to czeka a na dodatek nie wiem jeszcze gdzie ( Wszystko slamazarnie idzie a ja chyba jestem zalamana, baaaaaaaaaaaa bardzo zalamana,rodzina z San Francisco mnie odrzucila a ta z NYC hmmm tez jakos dziwnie ostatnio sie kontaktuje, niby mowi,ze jest zainteresowana choc ja nie wiem co sie dzieje. W ostatnim mailu przytoczyla mi pare argumentow dotyczacych uzywania ich samochod (ktory dziele z nimi) czyli generalnie najlepiej jakbym samochodu w USA w ogole nie uzywala. :/ Ehh szkoda gadac. Nie wierze,ze znajde idealna i wymarzona rodzinke.

Kamila ale za to wierze,ze za pol roku nie bedziesz wyobrazala sobie powrotu do PL, wiem,ze jest Ci ciezko ale znajdziesz znajomych i szybko sie zaklimatuzujesz, zobaczysz jak tylko pojdziesz do szkoly to nawiazesz nowe znajomosci. Przeciez jestes otwarta kobieta silnie stapajaca po ziemi !!

Poki jestem w temacie PROWORK powiedzcie mi dziewczyny ktore lecialyscie z Prowork, wiecie moze jak to wyglada tem matching rodzin ?? Oni sami maja baze au pair i sobie same szukaja czy np tak jak w CC ( gdzie tez jestem) pracownicy CC w Bostonie sami lacza rodziny z au pairkami ?? Ile moge najwiecej miec rodzin w Proworku na profilu ?? Interesuje mnie strona amerykanska, tzn jak rodziny nas szukaja, moze ktoras wie.

ell > 07-09-2009, 13:18

wejdź na stronę poleconą przez kamildzianke - http://aupairmom.com/. z tematu "choosing au pair" wynika, że w au pair care mogą wybierać z całej grupy operek spełniających ich kryteria (w CC dostają po jednej).

nina15 > 10-09-2009, 16:44

hej dziewczyny powiedzcie mi czy w proworku a dokladnie w aupair care sa rodzinki ktore szukaja operek na styczen bo prosilam zeby mi zmienili agencje ale babka z proworku powiedziala ze rodzinki dopiero szukaja operek na pazdziernik listopad i na razie zmiana nie ma sensu, ale nie rozumiem co za roznica ze chce wyjechac w styczniu bo nie chce zmieniac agencji na ostatnio chwile a boje sie ze z ta interexchange to nie wyjade

satelitarna > 10-09-2009, 19:08

a ja mam dziwny matching

nie podoba mi sie ta restauracja :/

We live in Verona, New Jersey which is just 20 minutes outside of New York City and we have 3 children.

My son Jack is going to be 4 in October, My son Finnegan is 22 months and we have a little daughter Molly who is 3 months old. We also have a golden retriever dog, Spencer who is 6 and he is very loving and kind.

We are very excited to talk to you about the position. We are a loving, fun, energetic family. We have a lot of extended family around and there is always lots of activity at our house. We are also very organized and neat.

Our schedule would be a bit flexible as I work 30 hours during the week but my husband is in the restaurant business so we would need help in the evening hours and a few weekend nights a month. We do need a driver to help bring the kids to school and activities.

Our current nanny who has been with us for 4 years is pregnant and will be leaving us shortly. We want someone to become part of our family.

Please let me know if you are interested in setting up a time to talk.

Thank you

T

Co o tym sadzicie, przeciez au pair chyba nie powinna pracowac poza dziecmi :/ a taka praca wieczorami i w weekendy to przeciez powinna byc platna extra money a dorabianie zas jest nielegalne.

kamildzianka > 10-09-2009, 19:11

Nie, wlasnie oni maja prawo poprosic operke o prace wieczorami, czy w weekendy (masz prawo do jednego wolnego weekendu w miesiacu, a w te trzy to mozesz pracowac).

Mnie sie nie podoba ilosc dzieci, wiek oraz pies! Pewnie harowa w dziwnych porach, bo ona nie ma grafiku, ojciec w restauracji od rana do wieczora. Nie dosc, ze bedziesz miala dzieci, to jeszcze psa wyprowadzac.

Jak "dorabianie poza dziecmi"?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia