-
-
Re: PROWORK
kamysia > 06-09-2009, 3:06
. -
Dariaa > 06-09-2009, 3:12
Ja jestem z Proworku. NA zmianę rodziny au pair ma 2 tygodnie. Jeśli po upływie tych dwóch tygodni au pair nie znajdzie nowej rodziny musi wrócić do Polski. Od momentu kiedy jesteś w Stanach Twoja LCC powinna pomóc Tobie znależć rodzine i informowac Cię co i jak. U mnie było tak, że LCC wprowadziła moje dane ponownie do systemu, przeprowadziła ponownie rozmowę nt. tego u jakiej rodziny chciałabym być, o moje oczekiwania, o to jak mogłabym spedzać czas z dziećmi, jakie szkoly skończyłam w Polsce itp. i na tym pomoc mojej byłej LCC się skończyła)
Generalnie słyszałam ze teraz jest dobry czas na znalezienie rodziny w Au apir care, ale nie wiem jak jest z cultural care, chociaż tu gdzie jestem prawdopodobnie jest mnóstwo dziewczyn z CC
Zastanów się dobrze czy chcesz zmnienić rodzinę, bo bądź co bądź to jest bardzo stresujące przeżycie, kiedy nie chcesz wracać jeszcze do Polski. -
agulka > 06-09-2009, 3:26
oj to sie nie dziwie.pamietam swoje wieczory z ohio./. po pracy nawet mi sie nie chcialo jechac do kol, kora i tak mieszkala godzine ode mnie. zylam tylko w weekendy.. w tyg przewaznie sledzilam wszystkie seriale tv
moze moja hostka bedzie miala jakies kolezanki, ktore szukaja operek? jeszcze sie wstrzymaj i bedziemy kombinowac ;-) -
kamysia > 06-09-2009, 3:59
. -
Dariaa > 06-09-2009, 4:17
OOo jednak też Cię rozumię Kamysia. Ja mieszkałam w takiej pipidówie, że nic nie widziałam oprócz wiewiórek w parku, kiedy chodziłam na spacery z dziećmi. Swoje wieczory również spędzałam przed TV, komputerem albo poprostu szłam spać z nudów, bo każdy mój spacer wieczorem kończył się po 5 minuach. Taki stan bywa rzeczywiście dobijający(
A jak spotkania z innymi au pair z okolicy? Poznałaś już jakąś au pair?
Mam nadzieję, że kiedy poznasz kogoś, pójdziesz do szkoły będzie lepiej. -
kamysia > 06-09-2009, 4:32
. -
dominikan@ > 06-09-2009, 7:44
A u mnie same brazylijki i kolumbijki. Tu gdzie jestem to po angielsku wogole nie musze mówić wystarczył by hiszpański!! -
blairwaldorf > 06-09-2009, 12:31
Olałam prowork bo się 3 tyg nie odzywał i zarejestrowałam się na easy au pair i już po kilku godzinach miałam ofertę ale z Francji (a chciałam UK), chodzi tylko o to że nie wierzę w takie rzeczy że przez 3 tyg żadna rodzina się nie interesowała..No i rano dostałam maila ale nie wiem co o tym myśleć bo raczej nie jest to mail od rodziny z agencji no i nie dodawali mnie do ulubionych w easy au pair, po prostu dostałam maila z wszystkimi szczegółami, myślicie że to jakieś podejrzane czy raczej ok? bo oferta jest świetna -
Yoanna > 06-09-2009, 16:33
[quote name="kamysia"]w okolicy są same niemki[/quote]
a co zlego z niemkami? dwa lata temu moja najlepsza kol tutaj to byla wlasnie niemka, szkoda ze po roku postanowila wracac.. -
PawelAuPair > 06-09-2009, 17:03
Oj kamysia ślędzę Twoją historię i wypowiedzi w tym temacie i bardzo Ci współczuję. Jakie to wszystko jest niewdzięczne.
Teraz dochodzi do mnie, że podjąłem bardzo słuszną decyzję rezygnując z tego matchingu. To była ta sama okolica co Ty jesteś. To było następne miasteczko jadąc od Ciebie w stronę DC... co z tego, że bylibyśmy tak blisko siebie (przecież miałem datę wylotu na 17.08 - lecielibyśmy razem!) jak i tak byśmy się nie mogli spotkać bo ani ja ani ty nie bylibyśmy w posiadaniu samochodu!!!!
Czy słowo "byśmy" nie zaczęło brzmieć dziwnie?