• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

kapsi > 21-07-2012, 20:06

ja z moją mamą nie jestem w ogóle zżyta, jak rozmawiamy raz na tydzień to jest spoko. jak jej powiedziałam: mamo, jadę. :mrgreen:

a tam, tutaj nie jestem pełnoletnia i wchodzę to tam nie wejdę? poza tym nie jestem typem 'klubowiczki'; nie trawię takiej muzyki i nie tańczę na parkiecie (dobra, tylko jak się upiję...mocno!), więc preferuję amerykańskie domówki, z nowymi znajomymi

paulaw > 21-07-2012, 20:32

Ja z początku mówiłam o high school w USA, póżniej o różnych wymianach, aż w końcu doszłam do au pair i mama rzecz jasna narzekała i w sumie nie wyraziła zgody pełen w stu procentach, bo zawsze jest jakieś ale, ale wie że jadę i nie mówi nie. Twierdzi raczej, że sobie nie poradzę, albo że co gorsza "uszkodzę" dziecko i pójdę do więzienia

Ja też nie jestem typem "klubowiczki". Wolę raczej domówki, ale szczerze powiedziawszy nie jestem typem, który upija się i rzyga dalej niż widzi. Piję okazjonalnie i z umiarem. Ale tam pewnie nie powiem "nie" na jakąś fajną imprezę, z pewnością różnią się niż nasze imprezy w Polsce.

agatt > 21-07-2012, 21:09

hahahha omg boje sie jak moi rodzice to przyjma xd no ale dobra, zrobie co sie da, zebym jechala. wlasnie gadalam z moja pania od ang z gimnazjum i tez mi to poleca, wiec moze jak powiem rodzicom, ze ona jest za to predzej sie zgodza ;d hahaha kombinuje.

Co do imprez...hmm...nie jezdze na dyskoteki, nie lubie tych klimatow, zdecydowanie, jak kapsi pisala, wole domowki. Jesli chodzi o alkohol to roznie haha xd ale nie pije jakos strasznie duzo. fajnie jakby ktos znajomy w poblizu byl, wtedy mozna sie wspolnie gdzies wybrac i wgl poimprezowac

A jeszcze jedno pytanko ;d Wymarzona lokalizacja dla Was to....? xd

merti > 21-07-2012, 21:37

Ja tam chętnie poimprezuję w Nowojorskich klubach

A co do przekretu na wiek po 1 fake ID od chinczykow za 10 dolarów, po drugie, to czytalam na forum, skan paszportu ze zmienioną datą "paszport to taki ważny dokument, wiec nie bede go nosic ze sobą... wiec mam skan"

Coś się zawsze wykombinuje

agatt > 21-07-2012, 21:47

hahaha no w sumie, jak sie chce to sie wykombinuje

effy > 21-07-2012, 21:50

ja powiedziałam, że jadę i nie oczekuję zgody, tylko akceptacji.. w końcu będą osobą pełnoletnią, mogącą samodzielnie decydować co w życiu robić zresztą moje plany na studia są ściśle związane z językiem angielskim, którego nie oszukujmy się, nie jesteśmy w stanie nauczyć się w szkole na poziomie CPE.. teoretycznie mogłabym wyjechać po licencjacie, bo właśnie wtedy będą potrzebować wszystkich certyfikatów, ale przerywanie studiów jakoś do mnie nie przemawia ;p i myślę, że to był najsilniejszy argument, przemawiający za moim pomysłem

a co do klubów, to nie ma opcji żebym ich nie odwiedziła, ponoć zupełnie inny "świat" niż u nas w Polsce

agatt > 21-07-2012, 22:19

effy mam dokladnie tak samo jak Ty ja tez planuje przyszlosc z angielskim, a wiadomo jakie tutaj mamy mozliwosci. Posluze sie Twoimi argumentami i moze dam rade

paulaw > 21-07-2012, 22:35

Agatt - przygotuj ich jakoś na to. Zacznij gadać o USA i jak tam fajnie, i męcz ich tak przez kilka dni. Mów, "że taka dziewczyna, która jest au pair w USA powiedziała, że to i tamto". Kiedy zapytają co to - wytłumacz. A póżniej, po kilku dniach zacznij gadać o programie au pair. I w końcu powiedz (:

Ja też powiedziałam, że nie potrzebuję zgody. U mnie jest taka sytuacja, że rodzice po rozwodzie, a ojcu wszystko obojętne i dałby mi nawet pieniądze, gdybym powiedziała, że potrzebuje na wylot na księżyc, dlatego mówiłam, że pieniądze ma, a jedyne czego potrzebuję, to akceptacji w tym co robię.

Jeydne, czego moja mama się obawia, to że nie będę studiowała. A ja myślę, żeby po programie wrócić i dla świętego spokoju zrobić licencjat, a później znów na au pair.

agatt > 21-07-2012, 22:55

OO no cos takiego zastosuję, fajny pomysl a ile za to sie wgl placi, bo jak ja przeliczalam to mi wyszlo ok 2 tys zł. dobrze licze?

paulaw > 21-07-2012, 23:14

To zależy jakie biuro. W niektórych już wyliczone są opłaty wizowe itd, posprawdzaj sobie. GAWO ma często różne promocje, zamiast 750 płacisz np. 500.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia