-
-
Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
rosario > 21-05-2011, 13:23
w ciągu roku szkolnego, czyli przeważnie poza sezonem, bilety z dużych miast Hiszpanii do Polski są stosunkowo tanietzn, chodzi oczywiście o tanie linie wizzair i ryanair, i jeszcze zależy też od tego, do jakiego miasta do polski byś chciała latać? aaa, no i wiadomo,że dużo byś zaoszczędziła na cenach biletu, gdybyś latała tylko z bagażem podręcznym -
z_t > 21-05-2011, 13:25
Do Wawy bo studiuje tam
nie wiem co robic, moje 1 studia okazały się niewypałem są choler trudnemam takiego profesora, że idzie ręce załamac. Ale boje się o moj ang ze nie da rady juz nie wiem co robic -
rosario > 21-05-2011, 13:26
z Madrytu do W-wy są w miarę tanie wizzairem -
kini1812 > 23-05-2011, 3:12
ja się wpisuję jeszcze raz
zwę się Kinga jak niektórzy pamiętają.
właśnie podjęłam decyzję o rezygnacji ze studiów, których mam za sobą... 2 lata :twisted:
i pomimo ogólnie panującej opinii: będziesz żałowała, że nie skończyłaś licencjatu... póki co tak tego nie odbieram
szukam teraz pracy, będę odkładać kasę na program. jak będę mniej więcej w połowie drogi, wysyłam aplikację
mój cel: wschodnie wybrzeże USA -
z_t > 23-05-2011, 21:15
[quote name="kini1812"]ja się wpisuję jeszcze raz
zwę się Kinga jak niektórzy pamiętają.
właśnie podjęłam decyzję o rezygnacji ze studiów, których mam za sobą... 2 lata :twisted:
i pomimo ogólnie panującej opinii: będziesz żałowała, że nie skończyłaś licencjatu... póki co tak tego nie odbieram
szukam teraz pracy, będę odkładać kasę na program. jak będę mniej więcej w połowie drogi, wysyłam aplikację
mój cel: wschodnie wybrzeże USA[/quote]
hej a planujesz za rok jechac?
Ja mam w tym roku egzamin w krk nie wiem czy zdam masakra jakaś
za to chce skonczyc moją 2 szkołe i USA lub HISZPANIO Witaj
tak w ogole to jestem padnieta po ezgaminach ehhhhhh całyc zerwiec przewalony
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z USA.
Czy wiecie może czy są kursy np roczne charakteryzacji w stanach i w jakiej cenie
bardzo mi zalezy na tej informacji byłabym ogromnie wdziecznaza udzielenie odpowiedzi gdyż chce na takie cos iśc -
kini1812 > 25-05-2011, 6:05
[quote name="z_t"]
hej a planujesz za rok jechac?
[/quote]
na pewno w 2012 roku, ale mam nadzieję, że uda się wcześniej, niż za rok dosłownie (w sensie wolałabym lecieć np styczeń/luty niż maj/czerwiecim szybciej, tym lepiej ;-) ) -
gonka91 > 25-05-2011, 23:19
Czesc ! Jest tu ktos kto mieszka w Waszynton DC i moglby mnie przenocowac 19 czerwca ? Ja mieszkam w Seattle i wybieram sie na wschodnie wybrzeze na tygodniowa wyprawe, ale mialam pewne nieporozumienie z moja rodzina i musze wczesniej wrocic do domu, co krzyzuje moje plany i zmusza mnie do przyjazdu do Waszyngtonu wczesniej niz to do tej pory planowalam.... ! -
lilly > 01-06-2011, 13:52
Hej, chciałam się przywitać z wszystkimi byłymi, obecnymi i przyszłymi au pairW czerwcu ma obronę i stwierdziłam, że to najlepszy moment na zostanie au pair i zarejestrowanie się na forum. CC wstępnie ustaliło mój wylot na sierpień więc mam jeszcze trochę czasu, a teraz jestem na etapie wyboru rodziny i się waham. Mam zamiar wysłać im maila i trochę ich jeszcze dopytać. -
pryncypia > 02-06-2011, 14:27
[quote name="Saiisuke"]Cześć
Jestem Sonia, mam dwadzieścia lat i studiuję japonistykę.
Te wakacje to będzie mój pierwszy raz jako aupair, podpisałam umowę z prowork na summer aupair.
Miło poznać inne aupairki[/quote]
Wiesz Sonia, że mi w Proworku powiedzieli, że nie mają w ogóle ofert na summer aupair? Po rejestracji dzwoniła do mnie kobieta i pytała się co mnie interesuje. Powiedziała mi, że tylko od 6 do 12 miesięcy, a jak powiedziałam, że inne informacje widziałam w internecie, to usłyszałam, że chyba mi się coś pomyliło.
A, tak poza tym wypadałoby się przedstawić
Nazywam się Paulina, wczoraj obroniłam moją pracę licencjacką z doradztwa zawodowego, więc jestem świeżo upieczoną absolwentką. Jadę do Hiszpanii jako au pair, po raz pierwszy w życiu. Zaczynam pracę pod koniec czerwca. Podoba mi się to forum, fajnie, że można tu uzyskać wiele przydatnych informacji -
z_t > 02-06-2011, 22:46
hej dziewczyny mogę miec do was prośbę potrzebuję pomocy
chce się upewnic czy dobzre zrobiłam zdania jest to w miarę prosta gramatyka jednak ja jestem lepsza w rozmowie niż dokładnym tłumaczeniu czy może któraś z was rozwiazac mi 4 zdania ( wystarczy dosłownie 30 min) potrzebuje na sobote proszę pwBĄDĄ WDZIECZNA