• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

blonde > 21-07-2012, 13:31

Mówiąc 'ale no... no sony' masz na myśli że to dobrze, że sony, czy źle? Bo ja mogę Ci powiedzieć (a coś niecoś na ten temat wiem), że Sony to nie są dobre aparaty. Słaba optyka i kiepściutki wybór szkieł. Jak już lustrzanka, to celuj albo w Nikona albo w Canona. Na Nikonach się nie znam, ale Canona mam już drugiego, więc w razie czego - służę pomocą

paulaw > 21-07-2012, 14:02

Ja też jestem bardzo związana ze swoją mmą, z nikim innym, a właśnie z mamą. I wiem, że będą za nią tęskniła, ale nie pokażę tego po sobie, bo jak raz pokażę, to nie przestanę tęsknić i będę po prostu chora z tęsknoty. Jeżeli trzymam to w sobie, jest dobrze.

Chcę zobaczyć jak tam jest. Ludzie mówią, że nie tak wspaniale. Ale nie obchodzi mnie co ludzie mówią. Nie uwierzę dopóki nie zobaczę. Za znajomymi nie będę tęskniła, bo to tylko znajomi. Mogę z nimi pogadać na skypie, na facebooku, jedyne co się zmieni, to że nie będziemy razem wychodzić. A i tak TAM poznam innych ludzi. Nie przywiązuję się do nikogo poza moją rodziną, bo ludzie są jacy są, zawsze odejdą.

Merti - a coś z Canonów? Zawsze wierzę w Canony (: Najlepsze, od zawsze i na zawsze. Sama takie oglądam i czekam na 19 urodziny Lustrzanka + drugi Canon AE-1. Ale moje urodziny w styczniu ):

merti > 21-07-2012, 14:40

Ja nie jestem osobą, która potrzebuje się przytulać do mamy czy siostry. Bardziej chodzi mi o rozmowy i spędzanie czasu razem. No a skype chociaż w 50% spełni to czego będę potrzebować. Więc bez lipy u mnie chyba będzie. Jestem strasznie zawzięta i jakieś głupie uczucia i przyjaźnie nie staną mi na drodze do spełnienia marzeń

Canony nie mają AF w filmach wcale... a ostrzenie ręczne często jest niedokładne i będzie trzeba nagrywać od nowa i od nowa. Mam jeszcze z 2 mies na wybór, wiec dam rade;p

kapsi > 21-07-2012, 15:48

nie bierz sonego, za nieco więcej kasy możesz mieć naprawdę porządnego canona lub nikona i pamiętaj, że lustrzanka z opcją nagrywania robi gorsze zdjęcia.

co do tematu... oczywiście, że mam wątpliwości, oczywiście, że się boję, ale blonde idealnie to wszystko ujęła. wyobraź sobie siebie za 3 lata tutaj. 21 lat i co? studia, które w tym kraju nic Ci nie dadzą (chyba, że masz niewyobrażalny mózg i generalnie jesteś mega wybitna). a tak za 4 czy 5 lat możesz mieć i studia tutaj ( :mrgreen: ) i wspaniałą przygodę w USA za sobą. ja jestem nieśmiała, jeśli nie znam ludzi, generalnie nigdy nie leciałam samolotem (a tutaj podróż 12h) i w zasadzie jestem bardzo tęskliwa (mam kilku ludzi w swoim życiu, którzy znaczą dla mnie bardzo wiele i nie są ze mną spokrewnieni, a do tego moja siostra, za którą oddałabym życie), ale dla mnie ten wyjazd właśnie jest też czymś w rodzaju pokonywania własnych słabości, przekroczenia pewnych granic no i przede wszystkim spełnieniem marzenia.

dzisiaj byłam na swojej drugiej lekcji z teorii na prawie jazdy i wynudziłam się na śmieeeeeeerć. na początku spoko, poznałam fajną dziewczynę, uczyliśmy się znaków, generalnie wszystko kumałam, a potem koleś puścił 1,5h film o pierwszej pomocy z tak fatalną grą aktorską i koszmarnym lektorem, że lepszym rozwiązaniem było się zabić, niż to oglądać, haha! ale wytrwałam i na koniec pierwszy test - 9 błędów! :mrgreen: tak wiem, jestem wybitna, ale obiecuję, że się poprawię! w sumie w moje urodziny mam wewnętrzny egzamin z teorii, więc mam nadzieję na przychylność wykładowców w moją stronę :roll:

merti > 21-07-2012, 16:13

teraz wszystkie nagrywaja filmy. Tak od 4 lat wstecz się to masowo zaczęło P . A jakość zdjęc to zależy od obiektywu, a nie aparatu w sumie. I tak nie wiem co zrobić, muszę podpytać znajomych fotografów

co do prawka- szkoda mi na to wakacji. Od września pójdę. Wgl, strasznie się boję, że nie zdam...chociaż u mnie w mieście zdawalność prawie 60% <3

agatt > 21-07-2012, 16:26

Dziekuje Wam, podniosłyście mnie na duchu. Zastanawiajac sie nad tym, czy nie bede tesknic nie wzielam pod uwage tego, ze jesli pojde na studia to tez mnie w domu nie bedzie, dopiero po Waszych odpowiedziach doszlam do tego wniosku.

blonde Twoje wersje jakos do mnie przemowily i teraz gdybys mnie zapytala o to samo, po przemysleniu odpowiedzialabym, ze zdecydowanie wyobrazam sobie siebie w wersji drugiej. Rozlaka, tesknota, ciezkie chwile to rzecz jasna, tylko ze dla kazdego bedzie to wygladalo inaczej, bo jestesmy innymi ludzmi. Jestem od Ciebie mlodsza o rok, bo ja wlasnie we wrzesniu zaczne III klase, ale tak samo jak Ty w LO mieszkam dalej od domu, bo w internacie. Takze do rozstan jestesm przyzwyczajona. Przyjaciele? Dokladnie tak samo jak Wy piszecie, prawdziwa przyjazn przetrwa wszystko, chlopaka nie mam wiec luz ;d Mam jeszcze czas wiec na spokojnie musze to przemyslec, porozmawiac z rodzicami, bo w sumie nie wiem co oni na to. Chce wiecej wiedziec o au pair, zeby cos im mowic, bo po co maja myslec, ze to moja kolejna zachcianka. Dzieki laski za odpowiedz muaaah ;**

btw. co do lustrzanki to ekhmm...nie pomoge, bo niestety na rzeczy sie nie znam ;x ale zycze dobrego wyboru :*

kapsi ja tez chodze teraz na prawko, ale testow sobie jeszcze nie robilam xdd na razie ogarniam skrzyzowania itp, ale w sumie fajnie sie chodzi bo jest na czym oko zawiesic, jesli wiecie o czym mowie pozdrówka

kapsi > 21-07-2012, 16:37

merti tylko nie każdego stać na to, żeby do lustra dokupować sobie obiektywy + dalej istnieją lustrzanki bez możliwości kręcenia, które dalej można kupić

ja dzisiaj miałam 5h wykładu i generalnie powtarzaliśmy wczorajsze wiadomości o skrzyżowaniach i takie tam, a dzisiaj znakiznakiznaki; koleś prowadzi wykłady, tak z 35lat, obsesja na punkcie motorów, ma chyba wszystkie możliwe kategorie prawa jazdy i wie, że jest dobrym kierowcą; lubię go, bo zna się na rzeczy i w ciągu 8h, jak do tej pory, bardzo wiele mnie nauczył (:

idę się położyć, bo wstawanie o 7 w wakacje to nie jest moja mocna strona, a do tego trzeba poczytać trochę książki o przepisach blablabla no i wieczorem domówka... życie jest doprawdy ciężkie :roll:

agatt > 21-07-2012, 16:44

kurcze no ja tez musze sie zabrac za ksiazke z testami lol a mi sie tak nie chce ;/ noo okk idz idz, wyspij sie hahaha zycie jest doprawdy ciezkie a ja bede robic...nalesniki omnomnomnom ;d

paulaw > 21-07-2012, 18:40

No jasne, ja nawet nie pamiętam, kiedy moja mama ostatni raz mnie przytuliła. Jest raczej jak moja koleżanka, a poza tym mam jeszcze młodszego brata i trzytygodniową siostrę, więc ma swoje sprawy. Ale lubię wiedzieć, że zawsze będzie w domu, że zrobi mi herbatę, że pogadamy sobie i pośmiejemy się, albo poplotkujemy. Tego właśnie będzie mi brakowało (:

Merti - ah, bo ty chcesz do nagrywania, tak? A to już na tym się nie znam

A poz tym zostając tutaj na studia nie wiadomo co się wydarzy? Może kupisz mieszkanie? Zakochasz się? Zajdziesz w ciążę? Wszystko jest możliwe Wolałabym nie ryzykować.

Mi też wakacji szkoda na prawko. Niby to krótko trwa, ale chyba jednak zdecyduję się od września, bo wtedy przez conajmniej półtora miesiąca będe miała jakieś zajęcie + dwa tygodnie czekania na prawko i zima już, a jak już zima to styczeń i papiery i biura i te sprawy, matura i wyjazd. Okej, przesadzam, ale to mnie podtrzymuje przy życiu

agatt > 21-07-2012, 19:16

Ja z moja mama jestesm silnie zwiazana, bo jestesmy prawie takie same, tak samo myslimy i czesto mamy to samo zdanie. Tylko nie wiem jak ona przyjmie do wiadomosci, ze chce jechac xd A jak Wy swoim rodzicom powiedziałyscie o AU PAIR? bo ja w sumie jeszcze im nie powiedziałam, mama jest za granica i wraca dopiero na poczatku sierpnia. Nie wiem co mam im powiedziec, pewnie pomysla, ze to jakis kolejny wymysl, ktory nie dojdzie do skutku. -.-

O wlasnie, mialam jeszcze jedno pytanie o ktorym zapomnialam, a teraz sobie przypomnialam ;d otoz. Jesli pojedziecie do USA to bedziecie mialy 19 lat (osoby po maturze). Nie martwi Was to, ze niestety nie bedziecie mogly wyjsc do klubow, dyskotek etc? W sumie dziwnie to jest tam zrobione, wg mnie wstep powinien byc dla kazdego, tylko jesli juz, zeby alk nie sprzedawali.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia