• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

alciak > 21-07-2012, 22:36

Anjaa, podaj na nich namiary, zeby sie nikt do niech nie wybrał

ewela522 > 22-07-2012, 0:01

Jejuuuu <szok> Też aż nie mogę w to uwierzyć, że tacy ludzie istnieją! Moja rodzina jest ok, chociaz na samym początku było dla mnie tragicznie, blokada językowa, kompletnie nic nie rozumiałam, aż zwrócili mi uwagę, powiedzieć ni w ząb! Ogólnie miała łzy w oczach i chciałam wracać do domu. Po przyjeździe z rodzinką do Normandii we Francji układało się coraz lepiej, chociaż pracuję całe dnie Czuję się jak w domu, mam mega pokój, hostka pomaga mi w nauce języka, chcoiaż to tylko pobyt wakacyjny Ciągle pytają czy jest mi dobrze, że mam barć co chce, czy mnie dzieci słuchają, czy są ok itp. Mega mili ludzie. Ogólnie rodzinka bogata jak nie wiem co...dzieci mają wszystko pod nosem, zajęcia dodatkowe też zapewnione jak najlepsze, wszytsko musi byc jak najlpesze, poukładane, wysokiej jakości itp. Dzieci moim zdaniem nie doceniają tego co mają, nawet jest awantura w co ma się ubrać...Bo ona chce coś innego...Pyskują starsznie każdemu, matka z nimi nie wyrabia, jest cały czas w domu, ale dla mnie lepiej, bo mi pokazuje co i jak nie wypomina mi niczego, że źle robię, tlyko mi pokazuje, mówi co i jak, nie potępia, wręcz przeciwnie, karze mi być dla dziewczynek miłą, ale i twarda, jak im czegoś zakazuje to koniec i kropka, chociaz nie słuchają...najmłodszą 3letnią to jeszcze na ręce i do domu, a dwie starsze 6i 7 lat tragedia...pyskują, zdarza się, że po rękach biją, ale im oddm albo mówię hostce, to ona odrazu jak one pyskuja itp za włosy i na dwór wyprowadza i tłumaczy (wrzeszczy) i czasem da klapsa w dupsko (moim zdaniem nalezy im się). Czasem są miłe, przeproszą itp, ale ogólnie przez to, że maja wszystko, czego zapragną, chcoiaż matka je ustawia to i tak sa rozwydrzone. Plan dnia mają idealnie rozplanowany. No pracuję praktycznie cały czas, ale mam 200 euro na tydzień z językiem kiepsko, ale teraz już większość rozumiem, gorzej powiedzieć..ale jakoś idzie do przodu, dziewczyny też mnie poprawiają, czasem uczą, a czasem nawet potępia, że mój francuski jest straszny Ale olewam je, bo wiem, że chcą mi czasme na złość zrobić, jak coś idzie nie po ich mysli No i rodiznka zabiera mnie zawsze wszędzie ze sobą.

Anjaa > 22-07-2012, 12:46

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=28&t=6273&p=129157#p129157">viewtopic.php?f=28&t=6273&p=129157#p129157</a><!-- l -->

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=57&t=6632#p126334">viewtopic.php?f=57&t=6632#p126334</a><!-- l -->

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=57&t=6418&p=122271#p122271">viewtopic.php?f=57&t=6418&p=122271#p122271</a><!-- l -->

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=57&t=6826">viewtopic.php?f=57&t=6826</a><!-- l -->

To jest ta rodzinka, dodatkowo wszedzie sa informacje, ze musialam wrocic z powodu pilnych problemow rodzinnych, nie prawda. Wczorajsza noc w sklepie, wczesniej u jakiegos polaka, jestem rozstrzesiona nadal. Jutro na szczescie wracam do Polski, a we wt juz bede w Poznaniu... Prosze uwazac, poprzednia Au pair miala podobne problemy ale bez przemocy, moze dlatego, ze byla starsza (?) - 24 lata, no niestety mysleli, ze bd mogli mna pomanipulowac, ale teraz jestem juz bezpieczna.. pomimo, ze nadal odczuwam strach.

marika1 > 24-07-2012, 0:52

jej, aż mnie ciarki przeszły, jak pomyślę sobie, jak wyczekiwałaś na ten wyjazd, ekscytowałaś się nim itd, a potem okazało się coś takiego...

alciak > 24-07-2012, 2:08

w kazdym razie, dobrze ze udalo ci sie wrócic, i ze ten debil (przepraszam za to wyrazenie, ale do glowy przychodza mi tylko gorsze okreslenia) nie zdazyl ci nic zrobić. mam nadzieje, ze te przezycia nie wybija ci z glowy kolejnych wyjazdow, bo przeciez program au pair to moze byc wspaniale doswiadcznie

Anjaa > 25-07-2012, 18:57

Po akcji z nozem, hosci sie chyba nie spodziewali, ze przyjde z kims innym. A dobitnie mowili, ze wisze im te ł150 za wszystko, jedzenie, wyzywienie (ktorego nie bylo), nocleg, paliwa, przejazdy... Zglosili moje zaginiecie. Jestem poszukiwana osoba w miedzynarodowym portalu osob zaginionych (dostepny przez policje). Po nie odebraniu paru telefonow, ktos nagral mi sie na poczte glosowa, nastepnie e-mail dotarl do mojej mamy, ze zaginelam! Musialam udac sie na najblizsza policje w Poznaniu i zawiadomic ich, ze jestem znaleziona i bezpieczna, dodatkowo cala sytuacja, zdjecia mieszkania (tego syfu) zostaly przekazane i zostaly spisane cale moje zeznania, sprawa zostala wyzej juz przekazana i nawet INTERPOL sie zainteresowal...

Jak na razie - Au pair tylko przez biuro, bo jak widac, niektore rodzinki majace pozytywne referencje, wcale takie nie sa. Dodatkowo Au pair, ktora byla przede mna i przed Hiszpanka, byla zdziwiona jakim cudem, znalazlam tyle znajomosci i pomocy w owej miejscowosci, ze niby nie powinnam. No przepraszam bardzo, chyba mam do czegos prawo, a tymbardziej do poznawania nowych ludzi. Takze -> NIE DLA KOLOROWYCH. I powinno sie to wczesniej sprawdzic, skoro ich nie toleruje, ale zaufalam nieodpowiedniej osobie.

EwelinKa24 > 25-07-2012, 23:40

Ja nadal nie rozumiem, jak ta Polka, która na tym forum używa kilku różnych nicków ( myśląc pewnie, że dziewczyny są mało rozgarnięte) mogła wyrządzić innej Polce (Tobie) takie świństwo i doskonale wiedząc, jaka jest ta rodzina, rekomendować ją na forum??? W głowie mi się to nie mieści!!! To, że była starsza ( dokładnie w moim wieku), to nie oznacza, że mogła tak po prostu wpakować Ciebie w takie bagno...Będziesz po tym wszystkim szukała ponownie rodzinki w UK? Ja bym miała uraz...serio...Trzymaj się z daleka od Aylesbury!!!

Anjaa > 26-07-2012, 0:34

[quote name="EwelinKa24"]Ja nadal nie rozumiem, jak ta Polka, która na tym forum używa kilku różnych nicków ( myśląc pewnie, że dziewczyny są mało rozgarnięte) mogła wyrządzić innej Polce (Tobie) takie świństwo i doskonale wiedząc, jaka jest ta rodzina, rekomendować ją na forum??? W głowie mi się to nie mieści!!! To, że była starsza ( dokładnie w moim wieku), to nie oznacza, że mogła tak po prostu wpakować Ciebie w takie bagno...Będziesz po tym wszystkim szukała ponownie rodzinki w UK? Ja bym miała uraz...serio...Trzymaj się z daleka od Aylesbury!!![/quote]

Jak juz to przez biuro, kontakt mialam caly czas z mama i mowilam na biezaco o sytacji, bo niestety Hosci zabrali mi ich laptopa i ograniczyli korzystanie, bo bylam "nieposłuszna" i "nie spelnialam" swoich rekomendacji.. Dnia 17 lipca, gdy opuscilam ich dom, Hostka napisala PO POLSKU e-mail do mojej mamy, oczywiscie moja mama zaignorowala totalnie tego e-mail'a, bo wiedziala o calej sytuacji..

Prosze nie myslec, ze ja jako 17 letnia osoba dam sobie w kasze dmuchac, znam swoje prawa i obowiazki i nie pozwole soba pomiatac, dlatego w tym wypadku - ucieczka byla moim jedynym rozwiazaniem.

julkaa > 26-07-2012, 0:46

Anjaa, mimo Twojej zlosci chyba powinnas zmienic podpis... sorry, ale szerzenie takich tekstow na forum nie powinno miec miejsca.

Poza tym nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Ile dziewczyn trafilo do zlych bialych rodzin? I czy ktoś ustawial sobie podpisy" Nigdy nie jedzcie do białych"? Jeszcze czegos takiego nie widzialam, ale moze cos przeoczylam.

Rozumiem, ze mialas ciezka sytuacje, ale wedlug mnie troche przesadzasz. To, ze Tobie sie trafila taka rodzinka nie znaczy, ze kazda inna czarna rodzina bedzie traktowala au pair w ten sposob. Wiec prosze ochlon i ogarnij, co tam Ci w glowie siedzi.

EwelinKa24 > 26-07-2012, 8:17

[quote name="Anjaa"]
    [quote name="EwelinKa24"]Ja nadal nie rozumiem, jak ta Polka, która na tym forum używa kilku różnych nicków ( myśląc pewnie, że dziewczyny są mało rozgarnięte) mogła wyrządzić innej Polce (Tobie) takie świństwo i doskonale wiedząc, jaka jest ta rodzina, rekomendować ją na forum??? W głowie mi się to nie mieści!!! To, że była starsza ( dokładnie w moim wieku), to nie oznacza, że mogła tak po prostu wpakować Ciebie w takie bagno...Będziesz po tym wszystkim szukała ponownie rodzinki w UK? Ja bym miała uraz...serio...Trzymaj się z daleka od Aylesbury!!![/quote]

Jak juz to przez biuro, kontakt mialam caly czas z mama i mowilam na biezaco o sytacji, bo niestety Hosci zabrali mi ich laptopa i ograniczyli korzystanie, bo bylam "nieposłuszna" i "nie spelnialam" swoich rekomendacji.. Dnia 17 lipca, gdy opuscilam ich dom, Hostka napisala PO POLSKU e-mail do mojej mamy, oczywiscie moja mama zaignorowala totalnie tego e-mail'a, bo wiedziala o calej sytuacji..

Prosze nie myslec, ze ja jako 17 letnia osoba dam sobie w kasze dmuchac, znam swoje prawa i obowiazki i nie pozwole soba pomiatac, dlatego w tym wypadku - ucieczka byla moim jedynym rozwiazaniem.[/quote]

A Ty pojechałaś to nich na podstawie tego ogłoszenia na forum, które zamieściła ta sama osoba pod kilkoma różnymi nickami?

Matko jedyna.....historia nieco podobna do mojej, z tym, że kraj inny. Swoją drogą - nigdy nie gódź się pracować za 50 funtów na tydzień, przy tylu obowiązkach. bo to niewolnictwo w XXI wieku. Jeżeli mogę Ci coś jeszcze doradzić - wyjedź za pośrednictwem brytyjskich agencji, nie naszych polskich, bo za brytyjskie nie zapłacisz....no chyba, że koniecznie chcesz oddać komuś 700 zł za nic.

A jak to możliwe, że hostka po polsku pisze? Polką jest? Mówię Ci - ta sprawa z dziewczyną, która ich rekomendowała wygląda mi na nieczystą. Prawdopodobnie to sama hostka się ogłaszała, a nie ich poprzednia au-pair...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna