• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

PROWORK

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• PROWORK

• PROWORK
  • Re: PROWORK

dominikan@ > 25-08-2009, 1:08

Z checia oddala bym Ci moją rodzinę (której nie polecam) bo postanowiłam poszukac sobie nowej

Kamila a ty co rozumiesz przez pół dnia wolnego?

kamildzianka > 25-08-2009, 1:15

Powiem ci, ze sama nie rozumiem do konca. Mysle, ze to praca od rana do wczesnego popoludnia, aby operka miala popoludnie dla siebie oraz wieczor. Dla mnie to jest pol dnia.

Mi sie wydaje, ze nikt tego do konca nie rozumie. Moznaby sie uprzec i powiedziec, ze skoro jedna doba ma 24h, to pol ma 12h. A skoro dzien pracy to ok. od 8 rano do 8 wieczorem, to polowa dnia pracy jest o 3PM. Czyli ma sie jeszcze popoludnie dla siebie oraz wieczor z noca. Moze to sie wylicza od dnia pracy? Jesli np. zaczynasz o 7 rano, wtedy pol dnia konczy sie o 2PM.

Nie mam pojecia, tak strzelam. Ale to gdzies tak chyba bedzie. Pol dnia nie moze sie konczyc wieczorem, bo wtedy wychodzi na to, ze pracowalo sie caly dzien az do wieczora. Musi sie konczyc od poludnia do popoludnia.

dominikan@ > 25-08-2009, 8:24

Znalazłam coś takiego

AuPairCare Program Reminder; Guidelines from the US Dept. of State: Au Pairs work 45 hours a week or less. Au Pairs do not work more than 10 hours a day (no overnights). Au Pairs get 1 1/2 days off a week (a half day is a minimum of 4 hours in a row).

Ale dalej tego nie rozumiem

Jak 4 godziny z pod rzad???

kamildzianka > 25-08-2009, 17:00

Moze ze half day to co najmniej 4h wolnego? Ale to bylaby chujnia... Bo daliby wolne o 8 wieczorem, liczac, ze zostaly jeszcze 4h do konca dnia, potem wolny nastepny dzien. Wiec jaki to wolny half day?

PawelAuPair > 25-08-2009, 17:24

[quote name="kamildzianka"]Pawel, weszlam na GreatAuPair i wyszukiwarka znalazla mi multum rodzinek, ktore poszukuja facetow. Musisz po prostu pisac do kazdej, ktora ci odpowiada, z pytaniem, czy sa w programie, lub czy ewentualnie chcieliby przystapic. Nie ma innej rady.[/quote]

Dokładnie na greataupair wyskakuje mi 6 stron z rodzinkami, które wezmą facetów. Do listy dodałem prawie wszystkie rodziny (oprócz 5). Jedna nawet dodała mnie, była po prostu idealna, ale po moim emailu, w którym namawiam ich na agencję lub czekam na jakieś propozycje z ich strony zrobiło się cicho.

:?

Greataupair jest chyba największą taką stroną związaną z AP, jak myślicie?

dominikan@ > 25-08-2009, 17:39

Niestety ale tak.

dominikan@ > 26-08-2009, 7:48

Dobra ja już się dowiedziałam co znaczy pól dnia wolnego. To znaczy albo że pracuje się do 1 pm albo od 1 pm to którejś tam.

Chciałam się wam jeszcze pochwalić że dzisiaj zdałam teorie na prawko. Jest naprawdę łatwa. Wogole sie nie uczyłam bo co się zabrałam za czytanie tej nudnej książeczki to mi się spać chciało. Przeczytałam ją raz to wszystko. Było 36 pytan i mozna było mieć 6 źle test wziełam w wersji angielskiej bo bałam sie ich tłamaczenia.

monita > 26-08-2009, 10:38

Gratulacje Dominika !!!! a kiedy praktyczny??

cailet > 26-08-2009, 17:15

Oh, gratulacje

U mnie niestety nie ma polskiej wersji, więc muszę po angielsku. Jeszcze się nie orientowałam, jak to wygląda dokładnie, bo i tak muszę czekać. Ale tutaj to można on-line zrobić, więc spoko

dominikan@ > 26-08-2009, 17:38

Dostałam świstek ze zdjęciem dzieki któremu moge jeździć sama samochodem aby przygotować się do egzaminy praktycznego. Swistek ten jest wazny 2 miesięce i w czasie tych 2 miesięcy musze podejść do egzaminu praktycznego. W sumie bez tego świstka i tak jeździłam codziennie samochodem ale mogła bym dostać za to mandat bo nawet moja LCC dokońca nie wie jak to jest z tym międzynarodowym prawkiem (czyli jak długo moge na nim jeździć).
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia