-
-
Re: British dream ^ ^
Yoanna > 29-04-2008, 9:35
a ja co powiem agata tak - nie ma co decydowac teraz bo zycie i tak samo sie potoczy jak bedzie chcialo. mowilam ci juz jak bylo u mnie - praktycznie wynajelam sobie single room i to w bardzo przystepnej cenie, znajomi naciskali zebym potwierdzila czy na pewno jestem w 100% zdecydowana.. a ja na to ze jutro dam odpowiedz bo mialam zaplanowane spotkanie z operka :lol: no i oczywiscie mieszkania nie wynajelam, bo zostalam au pair :lol: a w ogole sie nie spodziewalam. ale ciesze sie ze stalo sie jak sie stalo. przynajmniej wiem, ze jestem w stanie wytrzymac dluzej niz 3 miesiace heheh. poza tym wolnoscia (wzgledna) nacieszylam sie bedac przez rok na swoim. odpoczelam od operowania i nabralam sil na zmagania z nowa rodzina. mysle, ze tobie tez tego potrzeba. byc moze nawet po pobycie w pl stwierdzisz, ze chcesz byc au pair. zwlaszcza, ze mowilas ze to byloby dobre rozwiazanie i zaczelas szukac rodzin. a co sie stalo z ta rodzina z 4 strefy? piszecie? pamietaj, ze sprobowac zawsze mozna, zarowno zycia na swoim jak i zycia z nowa rodzinka. jezeli cos nie bedzie pasowac - rezygnujesz. ja czasami tez mam tego wszystkiego dosc ale co zrobic. mam tez dosc londynu, anglii, ale wiem, ze poki co sie stad nie ruszam. wszystko ma swoje plusy i minusy, nie jest ani rozowo studiowac i byc au pair, ani nie jest rozowo studiowac i byc na swoim. bo wszedzie sa jakies problemy. inne, ale nie mozna od nich uciec. wiec hmmm nie mowilabym ze jedna droga jest latwa i prosta a druga kreta i wyboista.. wedlug mnie jedna jest latwa i wyboista a druga prosta i kretakto rozumie, ten rozumie heheh. co do satysfakcji - ja we wrzesniu bede mega szczesliwa jak bede mogla powiedziec ze przezylam z hostrodzina rok :lol: i szczerze mowiac nie wiem co bedzie dalej, jak sie wszytsko potoczy, ale chcialabym z nimi chyba byc w 2009 bo potrzebuje czegos bardzo flexible, a moj host moze by tolerowal moje pomysly :wink: ale na razie nic nie mowie heheh. dopiero kwiecien, a u mnie tez wszystko sie szybko zmienia. a co do ciebie anastazjo to przemysl wszystko, zastanow sie kiedy chcesz przyjechac do londynu i jak bedziesz dzialac. cokolwiek postanowisz - powodzenia -
Ninka Jones > 29-04-2008, 12:22
Agata, nie poddawaj sie! jestes w UK juz prawie rok, przypomnij sobie przez co przeszlas. to swiadczy o tym ze jestes bardzo silna osoba. sprobowac mozna wszystkiego i mieszkania na swoim i u rodzinki. mozna zawsze zrezygnowac. zrob sobie bilans swojego pobytu w UK i mysle ze bedziesz wiedziala co zrobic -
Ninka Jones > 29-04-2008, 12:22
Agata, nie poddawaj sie! jestes w UK juz prawie rok, przypomnij sobie przez co przeszlas. to swiadczy o tym ze jestes bardzo silna osoba. sprobowac mozna wszystkiego i mieszkania na swoim i u rodzinki. mozna zawsze zrezygnowac. zrob sobie bilans swojego pobytu w UK i mysle ze bedziesz wiedziala co zrobic -
idril > 29-04-2008, 18:56
[quote name="Yoanna"] pamietaj, ze sprobowac zawsze mozna, zarowno zycia na swoim jak i zycia z nowa rodzinka. jezeli cos nie bedzie pasowac - rezygnujesz.[/quote]
no wlasnie
mnie to cos innego teraz dopadlo.
az mnie dreszcz przeszedl.
za 20 dni [lacznie z dzisiejszym - godzina 19 i lacznie z dniem wylotu] jest bye bye Poland.
kurde.
juz nie chce myslec za ile jest matura!
:? 8O -
idril > 29-04-2008, 18:56
[quote name="Yoanna"] pamietaj, ze sprobowac zawsze mozna, zarowno zycia na swoim jak i zycia z nowa rodzinka. jezeli cos nie bedzie pasowac - rezygnujesz.[/quote]
no wlasnie
mnie to cos innego teraz dopadlo.
az mnie dreszcz przeszedl.
za 20 dni [lacznie z dzisiejszym - godzina 19 i lacznie z dniem wylotu] jest bye bye Poland.
kurde.
juz nie chce myslec za ile jest matura!
:? 8O -
Grizzly > 30-04-2008, 16:02
Julka, ja nie wiem co sie dzieje.. ale ten czas zwariował! ja za miesi?c kończe operkowanie, i to będzie prawie rok od kiedy zaczęłam. KIEDY to zleciało?! Szalenstwo;p
W ogóle, dziewczyny chciałam napisać, że KOCHAM Dżoane!! (Z reszt? jak Was wszystkie tutaj, dzięki za to, że jeste?cie, od razu się lżej na duchu robi jak się Was czyta :* )
A Dżo znalazła mi rodzine na gumtree, i to oprócz tego ze sie mieszka z rodzin? i ma wszystko za friko to chyba nie ma z operstwem wiele wspólnego. Patrzcie co mi kobieta odpisała:
Hi Agata,
That sounds fine.
In exchange for free accommodation and bills, I'd hope for approx up to 2 evenings baby sitting (say 6pm-10.30) which may include a Friday sometimes.
Plus, maybe 5 hrs (2 mornings or 1 day) housework, nothing too heavy. There
may only be 1 evening baby sitting most weeks, I am rarely out twice in one
week!. And the housework is just light stuff like, put clothes in washing
machine and take out of washing machine/put in drier/ maybe hoover the floor once a week, wash up breakfast plates, and empty bins. The usual stuff to keep the house tidy but nothing too bad! And I have a lady who does ironing once a week, so not necessary. Very occasionally, if I am stuck in a meeting, it's useful to have someone to pick the kids up from school and wait with them till i get there, or take them to school for me, but that is VERY occasionally. On the whole I don't imagine you'd usually need to be here more than 6 hours during the weekdays and 1 or 2 evenings; often 1 per week. Occasionally if you're here you can watch the kids and play with them while I run to the supermarket, or play with one while I take the other to the dentist/hairdresser etc but it really depends on your schedule and how much time you have. It would never be more than 2 evenings and 6 hours. I think that's about 14 hours maximum, often less . The room rent is usually L75 so I guess it's the equivalent of being paid about L5-6 an hour. I hope that makes sense! If you are still interested, I'll send you photos of us etc.The start date is negotiable for the right person. Thanks for getting in touch.
Jeju.. po przeczytaniu tego maila poczułam się jakby ?więta przesuneli na maj)
Tylko gdzie ten haczyk.. boje sie odpisać, żeby mi nie napisała że chce te au pair już na wakacje.. -
Grizzly > 30-04-2008, 16:02
Julka, ja nie wiem co sie dzieje.. ale ten czas zwariował! ja za miesi?c kończe operkowanie, i to będzie prawie rok od kiedy zaczęłam. KIEDY to zleciało?! Szalenstwo;p
W ogóle, dziewczyny chciałam napisać, że KOCHAM Dżoane!! (Z reszt? jak Was wszystkie tutaj, dzięki za to, że jeste?cie, od razu się lżej na duchu robi jak się Was czyta :* )
A Dżo znalazła mi rodzine na gumtree, i to oprócz tego ze sie mieszka z rodzin? i ma wszystko za friko to chyba nie ma z operstwem wiele wspólnego. Patrzcie co mi kobieta odpisała:
Hi Agata,
That sounds fine.
In exchange for free accommodation and bills, I'd hope for approx up to 2 evenings baby sitting (say 6pm-10.30) which may include a Friday sometimes.
Plus, maybe 5 hrs (2 mornings or 1 day) housework, nothing too heavy. There
may only be 1 evening baby sitting most weeks, I am rarely out twice in one
week!. And the housework is just light stuff like, put clothes in washing
machine and take out of washing machine/put in drier/ maybe hoover the floor once a week, wash up breakfast plates, and empty bins. The usual stuff to keep the house tidy but nothing too bad! And I have a lady who does ironing once a week, so not necessary. Very occasionally, if I am stuck in a meeting, it's useful to have someone to pick the kids up from school and wait with them till i get there, or take them to school for me, but that is VERY occasionally. On the whole I don't imagine you'd usually need to be here more than 6 hours during the weekdays and 1 or 2 evenings; often 1 per week. Occasionally if you're here you can watch the kids and play with them while I run to the supermarket, or play with one while I take the other to the dentist/hairdresser etc but it really depends on your schedule and how much time you have. It would never be more than 2 evenings and 6 hours. I think that's about 14 hours maximum, often less . The room rent is usually L75 so I guess it's the equivalent of being paid about L5-6 an hour. I hope that makes sense! If you are still interested, I'll send you photos of us etc.The start date is negotiable for the right person. Thanks for getting in touch.
Jeju.. po przeczytaniu tego maila poczułam się jakby ?więta przesuneli na maj)
Tylko gdzie ten haczyk.. boje sie odpisać, żeby mi nie napisała że chce te au pair już na wakacje.. -
Yoanna > 30-04-2008, 16:27
[quote name="Grizzly"]
W ogóle, dziewczyny chciałam napisać, że KOCHAM Dżoane!! [/quote]
love u too. mam nadzieje ze sie ulozy. a dopiero co pisalas ze juz nie chcesz byc au pair hehehe -
Yoanna > 30-04-2008, 16:27
[quote name="Grizzly"]
W ogóle, dziewczyny chciałam napisać, że KOCHAM Dżoane!! [/quote]
love u too. mam nadzieje ze sie ulozy. a dopiero co pisalas ze juz nie chcesz byc au pair hehehe -
Grizzly > 30-04-2008, 17:54
No bo nie chceta oferta to nawet nie operstwo, 14h w tygodniu (na moje oko i tak mniej) i to w tym dwa babysitty, to babysitter live in Napisze wieczorem jej maila i sie dowiemy kiedy zaczynam ;p A jesli byłoby mi zle, to tak jak pisalyscie, zawsze moge zrezygnowac i pój?ć na swoje..
Ale jesli oni chca kogos na wakacje to.. robimy casting na zastępstwo!