• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

• Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )
  • Re: Introduce yourself czyli kilka slow o nas : )

Saiisuke > 18-05-2011, 22:18

isubisou, ja nie mam zielonego pojęcia o hiszpańskim, a jadę po nocach spać nie mogę, ale lubię się rzucać na głęboką wodę^^ powodzenia w Paryżu!!!

isubisou > 19-05-2011, 0:06

Dzięki dzięki!

Ja już z tym Paryżem czuję, że się rzucam w jakąś głębinę, ale kiedyś w końcu trzeba nauczyć się pływać

A Twoja rodzina jest anglojęzyczna? czy jak to?

Saiisuke > 19-05-2011, 11:43

Hostka i pomoc domowa mówią po angielsku, host chyba też, ale dzieciaki tylko po hiszpańsku. Ale podobno coś tam angielskiego rozumieją, tylko nie umieją w nim mówić. I właśnie moim zadaniem będzie je tego nauczyć

Aisling > 19-05-2011, 15:07

Ja widzę, że my się w ogólę podejmujemy jakiś kosmicznych wyzwań. Haha, jedziemy do jakiegoś obcego nam kraju, mówimy po angielsku (lepiej bądź gorzej), w najlepszym razie mamy podstawy miejscowego języka (bądź nie;p) i mamy za zadanie nauczyć english dzieci nie mówiących w ogóle tym języku, oraz je jakoś "wychować". Nooo, wyzwanie nie lada superbohatera. Jesteśmy niezastąpione, girls

KajaWroc > 19-05-2011, 15:40

fajnie by bylo zorganizowac kiedys ogolnopolski zjazd au-pair w Polsce

marika299 > 19-05-2011, 23:52

[quote name="KajaWroc"]fajnie by bylo zorganizowac kiedys ogolnopolski zjazd au-pair w Polsce [/quote]

noo byloby super!

ale zlaoze sie ze przynajmniej 50% forumowy operek by nie przyjechalo.a bo cos wypadlo,a bo za daleko,a bo jest obecnie au pair za granica.

Saiisuke > 20-05-2011, 0:20

Ale część pewnie by się pojawiła, a to i tak by było dużo

Aisling, bo my wszystkie odważne dziewczyny jesteśmy A poza tym trzeba podejmować wyzwania, bo inaczej życie byłoby nudne, a tak to chociaż jest co wspominać.

z_t > 20-05-2011, 19:39

Ja uważam, że najlepiej się nauczy języka na miejscu nawet najlepsze szkoły nie dadzą takiego efektu. Ja np w Polsce nie umiem sie nauczuc perfect i to jest mój problem .

Macie jakieś rady na podszkolenie języka?

Moim marzeniem jest Hiszpania zamierzam tam robic magisterkę o ile wszystko wypali

Aisling > 20-05-2011, 23:29

[quote name="Saiisuke"]Ale część pewnie by się pojawiła, a to i tak by było dużo

Aisling, bo my wszystkie odważne dziewczyny jesteśmy A poza tym trzeba podejmować wyzwania, bo inaczej życie byłoby nudne, a tak to chociaż jest co wspominać.[/quote]

dokładnie nie można marnować życia na ciągłe banie się i tylko snucie marzeń o dalekich krainach, ale sprawić, aby stały się one bliskie i realne

z_t > 21-05-2011, 13:19

A ja mam takie pytanie.

jak stoją bilety do Polski bo mam pewien dylemat.

Studiuję 2kiernunki i nie wiem czy zdam na 1 ;| bo mam zaliczenie i faceta ze MASAKRA a na 2 to moge byc raz na 2 tyg lub rzadziej i jak mi sie nie uda to pomyslałam, ze pojade moze na rok do hiszpani i bede przyjeżdzac z raz w miesiacu na te zjazdy nie wiem co robic
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia