• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prawo jazdy /transport

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Prawo jazdy /transport

• Prawo jazdy /transport
  • Re: Prawo jazdy /transport

balbina > 12-10-2012, 20:06

haha

no to ja nie mogę pomóc :<

myślkę, że takie główne zasady właśnie Ania na blogu opisała : )

Nimell > 12-10-2012, 21:05

Generalnie najważniejsze są znaku STOP i Do not Entry ;P a z resztą dacie sobie radę. Jazda tutaj jest prosta jak nie wiem!

dori5556 > 12-10-2012, 22:45

Jakie takie coś słysze/czytam ,to jakoś nabieram pewności

mamecia > 13-10-2012, 1:51

zgadzam sie jazda samochodem w USA jest banalnie prosta, aczkolwiek trzeba uważać na samochody bo amerykanie nie zawsze mają w zwyczaju włączanie kierunkowskazów, zwłaszcza przy zmianie pasa I tak jak mówi Niemell, stop i do not entry to jedyne znaki na jakie trzeba zwracać uwagę podczas jazdy no i ewentualnie znaki dotyczące dopuszczalnej prędkości. Innych znaków jest tu bardzo mało, nie to co w Polandii gdzie co pół metra jest jakiś ustawiony

wercia109 > 21-01-2013, 22:54

Witam.

Chodzi o wyjazd do USA.

W Gawo jest promocja na to, że jeśli ktoś załatwi wszystkie formalności w 2tygodnie, zapłaci mniej.

Chciałabym spróbować, ale niestety nie mam jeszcze prawa jazdy. Jestem w trakcie zdawania i czy dostarczenie międzynarodowego prawa jazdy też zalicza się do tych formalności?

Chciałabym złożyć aplikację za miesiąc i obawiam się, że nie będę miała jeszcze wtedy prawa jazdy, więc nie będę w stanie dostarczyć papierów z tym związanych. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź. To dla mnie bardzo ważne.

Jarzebinka > 21-01-2013, 23:06

a referencje masz z dziecmi poniżej 2 roku życia? Bo wtedy nie musisz mieć prawka..

wercia109 > 21-01-2013, 23:09

Mam.

Hmm.. ale w ogóle nie trzeba mieć prawka? Jest to ponoć wymóg dla Au pair w USA, a jeśli jest to wymóg, to jednym z formalności jest dostarczenie tego. Czyli ominie mnie promocja.

Słyszałam, że jest też wtedy ciężej znaleźć rodzinę. No, ale jeśli nie trzeba to wychodzi na to, ze nie trzeba dostarczać międzynarodowego prawka, a w liście do rodziny sama dodam, że jestem w trakcie kursu

Jarzebinka > 21-01-2013, 23:17

Tylko w Gawo masz tak, że jeżeli masz referencje że opiekowałaś się takim dzieckiem (poniżej 2 lat) to możesz nie miec prawka. W każdym innym przypadku do otwarcia ROOMU/PROFILU musisz mieć prawo jazdy. Przynajmniej tak pisała paulaw do niej możesz się odezwać i zapytać, albo po prostu napisz do Pań z Gawo

Ale fakt bardzo cięzko bedzie CI znaleźć rodzine... Jak narazie pisało do mnie 5 rodzin i wszystkie chciały prawko, no i wiekszośc też pytała o doświadczenie w jeździe.

madz > 21-01-2013, 23:49

Bo prawda jest taka, ze w stanach bez prawka to jak bez nóg. Wiem jakie moja znajoma ma przez to problemy, a mieszka juz kilka lat w stanach i teraz wreszcie zdecydowala się zrobić.

wercia109 > 22-01-2013, 0:39

Ale sęk w tym, że do momentu planowanego wyjazdu, ja będę miała to prawko. Ale podczas składania aplikacji nie będę miała, a myślałam, że to jedno z formalności- złożenie międzynarodowego prawa jazdy. Co ciągnie za sobą to, że nie złożę kompletu dokumentów w 2tygodnie za miesiąc, co nie da mi zniżki, bo po prostu nie będę miała tego prawka. W aplikacji chcę zaznaczyć ''w trakcie kursu'' bo już w sumie za 2 miesiące raczej na pewno bedę miała prawo jazdy.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia