• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

walizki...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• walizki...

• walizki...
  • Re: walizki...

MadameRose > 19-05-2012, 4:18

Ja miałam "Żubrówkę" zawijiętą tylko w papier i włożoną między ubrania. Dotarła do USA w całości.

A co do ciuchów. To faktycznie można się tu obłowić. Ale nie od razu! No chyba, że bierzecie ze sobą na start 1000$. Ja nie miałam latopa, więc pierwsze i drugie "kieszonkowe" w całości wydałam na elektronikę. Ciuchów zabrałam śmiesznie mało, więc teraz nie wiem od czego powinnam zacząć shopping. Wszystkie pieniądze idą - na jak mi się wydaje - najpotrzebniejsze rzeczy. Niestety więc czekam od niedzieli do niedzieli, na kolejną transzę gotówki. Ostrzegam więc was - pakujcie się rozsądnie, jeśli nie zabieracie za dużo dolarów.

balbina > 19-05-2012, 10:26

Ja przewoziłam szisze - to też szkło

Ale yśę, że to dobry poysł jak mówi MadaeRose - poowijać, dać jak najbardziej na środek, żeby z boku i od góry i od dou były ubrania/ręczniki i po problemie

Gorzej jeśi jakimś cude zbije się to wino czerwone, ubrania chyba już nie do uratowania ;x

W worek jakiś gruby zawiń może?

tuliusz > 05-07-2012, 10:54

Ja jak przewożę coś szklanego, to zawsze owijam to ubraniami. No i tak jak wcześniej było powiedziane, układam na środku.

dori5556 > 21-11-2012, 11:34

A jakie bierzecie/braliście wielkościowo walizki? duże czy takie średnie?

panama > 27-11-2012, 5:51

bardzo duże!

agniesia > 14-12-2012, 4:06

Jadna wielka i jedna malutka jako podręczny. Swoją drogą żubrówkę też przewoziłam. W plastikowej siatce, na samym środku owinięta furą ciuchów. I dotarła cała

Justine88 > 02-01-2013, 14:23

Dziewczyny, i jak w końcu robiłyście, pakowałyście się w jedną walizkę czy dokupywałyście drugą? LOT pozwala na 23 kg bagażu głównego plus podręczny ale wydaje mi się to bardzo mało i rozważam dokupienie drugiej bo wydaje mi się że i tak taniej mi to wyjdzie niż kupowanie płaszczy, butów etc które już mam. Wg tego co wyczytałam to opłata za drugi bagaż wynosi 180 PLN + service fee, muszę się jeszcze wczytać ile to jest, ale i tak chyba tak to się bardziej opłaca. Jak wy robiłyście? Jakieś porady? Piszecie że shopping w USA jest tani, ale co to właściwie znaczy w porównaniu z PL?

Nimell > 03-01-2013, 5:20

Nie dokupuj. Tutaj ciuchy to najtańsza sprawa. Ja kupiłam płaszcz zimowy za 15$. Są duże promocje i pełno wyprzedaży.

agniesia > 05-01-2013, 21:38

Nie wierzę, że jak tutaj przylecisz i tak nie kupisz nowych butów/płaszcza/kurtki etc. A szkoda dopłacać za walizkę. Sama zabierałam dwie walizki - malutką jako podręczny i dużą a poza tym torbę z lapkiem. Za bagaż w USA i tak musisz zapłacić 25$ więc na kolejną walizkę rejestrowaną szkoda by mi było kasy.

Justine88 > 06-01-2013, 4:52

Nie dokupuję, skoro wy tam mówicie i jeszcze host mom mi sama z siebie napisała żebym wzięła tylko najpotrzebniejsze rzeczy to się posłucham
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna