• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au pair w tym roku

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Au pair w tym roku

• Au pair w tym roku
  • Re: Au pair w tym roku

oczubek > 26-09-2011, 23:02

[quote name="progporcupine"]Mnie został równo tydzień. Jadę do polskiego miasta, Chicago, więc siłą rzeczy polskiego języka raczej nie uniknę. Jako facet, wciąż nie mogę uwierzyć że wszystko potoczyło się tak szybko, sprawnie a przede wszystkim po mojej myśli jeśli chodzi o ilość dzieci ( jedno 7-letnie). Podekscytowany jestem jak cholera, pierwszy raz samolotem choć lece z innym chłopakiem AuPair który na dodatek był już w Stanach więc będzie raźniej na początku. Lekka nutka strachu dominuje ale to chyba raczej normalne. Zaczynam pakowanie choć straaaasznie tego nienawidze, ale cóż... coś wziąć trzeba.[/quote]

Pamiętam jak na forum robiłeś rozeznanie w sprawie dzieci z ADHD i zastanawiałeś się czy jechać do tej rodziny czy nie, a tu proszę jeszcze tylko tydzień i lecisz. Super, gratuluję! Oby wszyscy tak szybko znajdowali odpowiednie rodziny.

PS. Zauważyliście jak dolar zdrożał? Jeszcze niedawno kupowałam po 2,75 a teraz kosztuje 3,30!

anitaaa > 28-09-2011, 15:03

Mogę się pochwalić, że i ja wyjeżdżam w tym roku do USA. Dokładnie 31 października z Gdańska. A będę w St. Louis.

A co do dolara to ja kupowałam jeszcze po 2,60, a teraz modlę się żeby jak najmniej za wizę wyszło

oczubek > 28-09-2011, 17:29

Super Anita! Gratuluję Widzę, że są co najmniej dwie dziewczyny na forum, które wyjeżdżają 31 października.

kasia.p2809 > 03-10-2011, 15:25

Cześć wszytkim

Wiecie straciłam już chyba nadzieje na wyjazd...miałam jedna rodzine ale wogole sie nie odzywali teraz od 2 tygodni nie mam zadnej rodziny pisałam do mojego biura ale zadnego odezwu...czy mam nadal czekać czy nikogo nie znajde...? Jestem załamana .... moje amerykanskie marzenie ucieka gdzieś w dal

cocoroline > 03-10-2011, 15:56

[quote name="kasia.p2809"]Cześć wszytkim

Wiecie straciłam już chyba nadzieje na wyjazd...miałam jedna rodzine ale wogole sie nie odzywali teraz od 2 tygodni nie mam zadnej rodziny pisałam do mojego biura ale zadnego odezwu...czy mam nadal czekać czy nikogo nie znajde...? Jestem załamana .... moje amerykanskie marzenie ucieka gdzieś w dal [/quote]

nie poddawaj się! z marzen sie nie rezygnuje;-) to napewno tylko chwilowy przestój, zobaczysz, ze sie ruszy! ;-)

oczubek > 03-10-2011, 16:13

W jakim biurze jesteś? Jeśli Prowork, to normalne - wiele dziewczyn ma ostatnio tam problemy.

kasia.p2809 > 03-10-2011, 16:20

Jak czytam twojego bloga to az moje marzenia znów nabieraja koloru.... ale nie wiem dlaczego moje biuro jest takie bierne... czy to wina mojej aplikacji czy tez wina tego ze w US jest teraz kryzys.... juz nie wiem co sama myslec na ten temat... poczekam jeszcze troche jak dalej nikt sie nie pojawi to zmienie biuro.... albo cos w tym rodzaju...

kasia.p2809 > 03-10-2011, 17:20

moje biuro to CC niewiem czemu sie tak dzieje moje przyjacółka własnie dzisiaj poleciała... długo nie czekała na rodzine nawet przebierała w ofertach... a ja dalej nic

oczubek > 03-10-2011, 19:13

Kasia a kiedy chcesz wyjechać? Ja w połowie listopada i nie miałam jeszcze żadnego matcha a długo jestem w agencji. Nie przejmuj się, będzie dobrze i znajdziemy fajne rodziny

cocoroline > 03-10-2011, 22:25

napewno sie uda! kazda wyjedzie, tylko czasem to niestety zabiera wiecej czasu niz oczekujemy. ale 3mam za was kciuki! ;-))
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna