-
-
Re: Samotny rodzic/ Single parent family
marvellous > 07-02-2012, 23:15
[quote name="Saiisuke"]który nie wiadomo czy nie będzie oczekiwał "bonusowych usług". Bałabym się, że właśnie trafię na takiego, który będzie sobie wyobrażał, że nie tyle zastąpię matkę dziecku co jemu żonę, a od tego chcę się trzymać jak najdalej się da![/quote]
ja tezdlategoo tez nie wybarlabym sie do faceta samotnego nawet jelsi mieszkalby w nowym jorku , z restza w aplikacji zaznaczylam wielkie NIE dla samotnych -
Ullalala > 07-02-2012, 23:40
[quote name="marvellous"]
[quote name="Saiisuke"]który nie wiadomo czy nie będzie oczekiwał "bonusowych usług". Bałabym się, że właśnie trafię na takiego, który będzie sobie wyobrażał, że nie tyle zastąpię matkę dziecku co jemu żonę, a od tego chcę się trzymać jak najdalej się da![/quote]
ja tezdlategoo tez nie wybarlabym sie do faceta samotnego nawet jelsi mieszkalby w nowym jorku , z restza w aplikacji zaznaczylam wielkie NIE dla samotnych[/quote]
Ale żadnych samotnych czy tylko mężczyzn?
Bo o ojcach to rozumiem, ale z matkami to chyba nie ma takiej różnicy... -
Patty > 08-02-2012, 16:49
Ja mieszkam z single Dad i nie narzekam, co prawda wiecej obowiazkow domowych niż opieki nad dziecmi, ale liczylam sie z tym przed przyjazdem, poniewaz dzieci to chłopiec 12 lat i dziewczynka 13 i wbrew temu co sie mowi, uwazam, że mimo wszystko samotni ojcowie sa mniej marudni niz samotne matki. Troche sie balam, tego, że bede mieszkac z samotnym facetem, ale jestem tu prawie 8 miesiecy i ani razu nie było, żadnej próby "dostawienia się" do mnie, wiec czasem warto dać kredyt zaufania -
Ullalala > 08-02-2012, 19:48
Ale na własną rękę szukałaś? -
Patty > 08-02-2012, 20:54
z agencji, miał 6 au pairek przede mną wiec wiedzialam, że gdyby coś było nie tak, to agencja byłaby o tym powiadomiona -
Ullalala > 08-02-2012, 22:48
to luz. Jak się samemu szuka, to można jednak mieć obawy... -
marvellous > 16-02-2012, 0:45
[quote name="Ullalala"]
Ale żadnych samotnych czy tylko mężczyzn?
Bo o ojcach to rozumiem, ale z matkami to chyba nie ma takiej różnicy...[/quote]
mysle ze zadnych, pierwszy match mialam samotna matke i warunki byly swietne ale jakos wolalam rodzine i mam teraz match i czeka mnie rozmowa z rodzinka w sumie wielodzietna
a samotny ojciec to dla mnie zbyt duza obawa by byla -
Buuzia > 27-02-2012, 0:40
no ja też myślę, że samotny ojciec mógłby szukać bardziej Pani domu niż opiekunkioczywiście nie generalizując, ale chyba każda z nas by miała taką obawę samotna matka to co innego...również nie generalizując -
aniaaa21 > 24-04-2012, 17:55
Hejja własnie dostalam list od single dad( jestem zarejestrowana na stronie aupair world) i tak z rozmowy wszytsko fajnie wyglada ale wlasnie przeraziłam sie tym co pisałyście, moze jednak dac sobie spokój i szukac dalej? co myślicie? dodam ze jest to facet po 40 i ma syna ktory ma 5 lat. -
blackcar > 24-04-2012, 21:34
włoch moze z genui?