• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jezyki obce

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jezyki obce

• jezyki obce
  • Re: jezyki obce

Natalii > 30-03-2012, 16:17

dziewczynki kochane, nie róbcie ze mnie osoby, która mogła by zagrażać dziecku. Rozmowę w agencji przeszłam pozytywnie po angielsku. Co prawda jest to znajomość na najniższym poziomie z możliwych, ale jakoś się tam dogadam., w każdym razie nie zdaniami złożonymi z dużym zasobem słów. Czeka mnie rozmowa z rodziną, przecież nie wezmą kogoś kto nic nie rozumie. Pytanie, czy oni są wyrozumiali? Dziewczyny wrzućcie jeszcze jakieś ciekawe linki do nauki języka

Pozdrawiam was serdecznie

marvellous > 01-04-2012, 22:36

a moze jakies korepetycje szybkie?

teraz duzoo osob zna angielski wiec cena nie jest wielka a pewnie daje to wieksze efekty niz samodzielna nauka

mysle ze gdyby sie wziasc ostro za siebie codziennie sie uczyc ang to daloby rade nadrobic zleglosci na taki poziom zeby moc jechac

Buuzia > 01-04-2012, 23:56

oglądanie brytyjskiej telewizji. BBC entertainment np. jeśli masz opcję wyłączenia lektora ja oglądam codziennie i widzę rezultat, z tym że u mnie jest inna sytuacja. Ja potrafię pisać i czytać, problem zaczyna się kiedy ktoś do mnie mów, gubi mnie akcent, ale poprzez BBC jest już dużo lepiej.

angelaa > 02-04-2012, 0:02

[quote name="Buuzia"]oglądanie brytyjskiej telewizji. BBC entertainment np. jeśli masz opcję wyłączenia lektora ja oglądam codziennie i widzę rezultat, z tym że u mnie jest inna sytuacja. Ja potrafię pisać i czytać, problem zaczyna się kiedy ktoś do mnie mów, gubi mnie akcent, ale poprzez BBC jest już dużo lepiej.[/quote]

Oo

jaką masz telewizje że możesz lektora wyłączyć?

Buuzia > 02-04-2012, 0:54

cyfra+ ale w polsacie chyba też można

Natalii > 02-04-2012, 23:52

ja mam włączone CNN non stop czytać potrafię gorzej z rozumieniem jak ktoś do mnie się zwraca, wciąż mam ogromne dylematy, postanowiłam wstrzymać moje działania wyjazdowe na miesiąc i zobaczyć efekty nauki. jeśli będą widoczne to wznowie działanie w kierunku wyjazdu, wole nie rozmawiać z rodzinką teraz bo mogą wystawiać negatywne komentarze, że nie da się z laską dogadać..kilka takich i nici z moich planów

pavlinka_88 > 08-04-2012, 18:21

Saiisuke- ja zamierzam jechać do rodzinki, której mama jest Polką mieszkającą w Niemczech i zapowiedziała, że po polsku będziemy mało rozmawiać, chyba, że już na prawdę nie będę wiedziała co powiedzieć

Shley7 > 03-06-2012, 21:07

Załamaliście mnie, mój angielski mimo nauki od podstawówki jest jedynie komunikatywny B2, dużo błedów Kali jeść Kali pić, francuski 3 lata nie umiem nic, dzięn dobry i do widzenia niemiecki 4 lata podobnie jak francuski;/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia