• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Poczuj sie jak w domu ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Poczuj sie jak w domu ?

• Poczuj sie jak w domu ?
  • Re: Poczuj sie jak w domu ?

juanita_90 > 07-09-2010, 12:01

o tyle mam dobrze,ze mowie w piatek,ze wychodze i nie ma mnie caly weekend. Ale to jest zupelnie inna sytuacja.

Wczoraj np hostka znow rzucala komentarze ,ze kolejny raz siedze na kompie(mam swoj wlasny komputer...). Oczywiscie rozmawialam wtedy z moja mama wiec jak jej to opowiedzialam to tak sie wpieprzyla,ze szkoda mowic. Oczywiscie siedze na kompie w moim wolnym czasie. No ale masakra. I dowiedzialam sie,ze nie bedzie mi wolno korzystac z internetu kazdego dnia...k...kupilam sobie laptop tylko po to zeby nie prosic sie o ich kompa, i miec kontakt z rodzina. No ale widze,ze nawet uzyczenie mi internetu to jest problem.

Przylatuje do mnie siostra w pazdzierniku(tutaj do tego domu)zaproponowali mi to bo ich corka byla u mnie. Starsza corka jest prawie pelnoletnia. Mamy siwetny kontakt razem i ona nie rozumie czemu jej matka jest taka. Sama nie ma z nia dobrego kontaktu i sie czesto z nia kloci.

Zobaczymy jak to bedzie. Dzisiaj wychodze i mam wszystko w dupie. O 17.30 zostawiam dziecko ide sie przygotowac i o 18.30 nie ma mnie.

A nie wiem czy pislalam o tym,ze jak przyjechalam to dostalam iformacje,ze poprzednie dziewczyny wychodzily na cale weekendy i nie bylo ich w domu w oogle w weekend. Ja mam wlasnie ten problem,ze lepiej zeby mnie w weekend nie bylo i ,zebym nie spala tutaj. Ja rozumiem maja swoje zycie ale ja tez czasem nie mam ochoty sie szlajac przez caly weekend gdzies i tez nie mam kasy na co weeendowe wypady. W sobote ja nie moge sie wylegiwac w lozku bo hostak chodzi wkurzona,ze ona musi wstac do dziecka...po prostu sluchajcie no czasem czuje sie jak bym pracowala jako interna...

a co do pytania czemu zostalam?? Mialam nadzieje,ze sie cos zmieni. A czemu przejmuje sie dzieckiem?? Bo jak sie zaczyna opiekowac maluszkiem ktory ma rok to dziecko sie przyzwyczaja i Ty do niego takze.

Katka > 07-09-2010, 14:36

ja mam to samo nastawienie co młoda - to jest normalne żeby mówić gdzie się idzie, co się robiło... O czymś trzeba rozmawiać..

juanita_90 > 07-09-2010, 14:51

No pewnie. Ja zawsze opowiadam gdzie bylam gdzie chodzilam co widzialam. Mnie nikt o to nie pyta.

Ale rozmawiac mozna na inne takze tematy. Nie tylko na temat co sie robi w wonym czasie

Metallinka > 07-09-2010, 16:14

Juanita: jak to się wkurza, że musi wstać do dziecka? A co to, Twoje dziecko? :/ Jakaś psychiczna baba...

mloda > 07-09-2010, 19:24

[quote name="juanita_90"] Bo jak sie zaczyna opiekowac maluszkiem ktory ma rok to dziecko sie przyzwyczaja i Ty do niego takze.[/quote]

Kazde dziecko sie przyzwyczaja.... zreszta nie tylko dziecko, bo kazdy z nas ma jakies przyzwyczajenia

Juanita Twoja hostka jest chora... serio :roll: Ja bym zmykala juz dawno dawno temu, a nie jeszcze czekala do stycznia! NIGDY!!!!

Co do rozmow z hostami: owszem mozna rozmawiac na inne tematy a nawet sie powinno rozmawiac, ale jak sie wychodzi to sie mowi. No nie wyobrazam sobie nie powiedziec, ze wychodze.... :roll:

Yoanna > 07-09-2010, 19:48

ja nigdy nie mowie. zreszta ich to nijak nie interesuje :lol:

marika299 > 07-09-2010, 21:22

[quote name="Katka"]ja mam to samo nastawienie co młoda - to jest normalne żeby mówić gdzie się idzie, co się robiło... O czymś trzeba rozmawiać..[/quote]

oj katka z tego co sie orientuje to pierwysz raz bedziesz operka,wierz mi ze przed moim wyjazdem mialam takie samo podejscie ale bedac juz tutaj zmienilam je.

wyobraz sobie np raz wychodze z make up em,wystrojona i mowie ze poznalam polaka i ide sie z nim spotkacc,pogadac.to hostka zaraz: a kto to?czym sie zajmuje?keidy zaprosisz go do nas na obiad?chcialabym go poznac i tego typu brednie.to ja sie tlumacze i mowie ze to TYLKO znajomy.ale nic,ta dalej swoje i ze to ja wymyslam ze to tylko kolega!!!pozniej jak wrocilam pozno,znowu pytania:jak bylo?co robliscie do tak pozna??

no sory ale wydaje mi sie ze istenija jakies granice!! :twisted:

mloda > 07-09-2010, 21:51

[quote name="marika299"]

no sory ale wydaje mi sie ze istenija jakies granice!! :twisted:[/quote]

ok, moze i bylo duzo pytan ale nie pytala sie o nic personalnego... :roll: moim zdaniem zwyczajnie byla Toba zaiteresowana. Z drugiej strony jak by sie o nic nie zapytala to mogla bys pomyslec, ze ich w ogole nie obchodzisz. Gdybym ja miala au pair u siebie w domu, to nie oczekiwala bym zeby mi sie spowiadala, ale na pewno bym chciala, zeby powiedziala, ze wychodzi i gdzie mniej wiecej bedzie... Jestesmy w obcym kraju, wiekszosc z nas nie zna jezyka (bynjmniej na poczatku,a juz na pewno nie znamy kultury tego kraju, obyczajow, itp) i uwazam, ze hosci na pewno chca zebysmy byly bezpieczne i wrocily do swoich domow cale i zdrowe. Nie trzeba chyba nikomu tlumaczyc co sie dzieje w dzisiejszym swiecie.

Yoanna nie wyobrazam sobie nie powiedziec, ze wychodze. Nawet jak ide na rower, albo glupi spacer to mowie, ze ide. Tak tez bylo w moim domu. Kazdy ma inne zdanie, relacje z rodziami i hostami.

zlosnica > 08-09-2010, 8:00

To w sumie zależy dużo od wieku operki. Bo jak dziewczyna ma 17-18 lat, to normalne, że powinna mówić gdzie idzie i o której będzie bo hości są za nią niejako odpowiedzialni, ale trudno wymagać od 25-ciolatki spowiadania się z kim była i co robiła ;-) Ja osobiście w domu zawsze mówiłam, że wychodzę i będę wieczorem i to wystarczyło, nigdy nie dałam tacie powodów do tego, żeby mi nie ufał albo się o mnie martwił. Mam swój rozum i on o tym wie Z resztą obracam się w towarzystwie, gdzie wszyscy się znają i jest w sumie tylko kilka miejsc gdzie mogę być/osób z którymi mogę być więc nawet nie muszę mówić, bo on wie. A co da hostom, że powiem im, że wychodzę z Kasią, Basią czy Asią jak i tak ich nie znają? Mówię, że idę do kina, będę za parę godzin i tyle, zazwyczaj slyszę 'ok, sure, have fun!' więc wszyscy są hepi;-)

Klarasek > 08-09-2010, 9:24

Ja tam uważam, że sama kultura wymaga żeby mówić że się wychodzi. Jakoś chyba na miejscu hostów czułabym się średnio przyjemnie gdybym, dajmy na to chciała poprosić au pair na kolacje, weszła do jej pokoju a jej nie ma. Bo wyszla. Albo ją kosmici zabrali. Kto to wie? Nie mówiąc już o względach bezpiezeństwa. Jakby mi (jako au pair) cokolwiek się stało-wypadek, porwanie, gwałt...to chyba lepiej żeby hości wiedzieli gdzie jesteśmy albo przynajmniej gdzie zamierzałyśmy być. Będą mogli wtedy zadzwonić po policje gdybym nie wróciła po 2 dniach mówiąc im że wychodzę ze znajomymi do kina i zamierzam wrócić wieczorem. Dlatego też ja zawsze jak wychodziłam mówiłam, mniej wiecej, gdzie idę i kiedy zamierzam wrócić. A jak impreza się przeciągała i posatanawiałam zostać na noc. Wysyłałam smsa. I myślę, że nie ma w tym nic dziwnego ani odbierającego mi moją prywatność... :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia