• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?
  • Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?

Coco > 12-08-2010, 23:04

Joan, ja Ci nie radzę się wycofywać. Szczególnie, jeśli skorzystasz z Gawo, które wydaje się w porządku i jest tanie (teraz jeszcze promocja, nie ukrywajmy - 250zł w kieszeń to zawsze coś). Ja chyba sama zamierzam tak zrobić (wyjechać koło czerwca następnego roku). Miałam plan na wrzesień tego roku, ale wypadły mi osobiste problemy i nie miałam czasu na kompletowanie wszystkich papierków i wciąż z nimi nie skończyłam, dopiero teraz zaczynam znów. I tak przemyślałam, że zanim je skompletuję i zanim mi room'a otworzą, zanim się rodzinka znajdzie... Plus, że zaczęłam w Prowork, a że myślę o Gawo to będę musiała zacząć od początku :< To wyjechałabym pewnie nie wcześniej niż w grudniu(?), i liczę tak, umowa 12 m-cy (ew.13ty miesiąc wykorzystam na podróż) i wrócę w takim beznadziejnym czasie. Studium, studia, kursy, czy w Polsce czy gdziekolwiek, wszystko zaczyna się zwyczajowo (na pewno są wyjątki) w okolicach września. Wolę więc złożyć papiery teraz na powoli, i mieć dużo czasu na spokojny wybór rodziny i potem wrócić (skończyć umowę) w takim czasie żebym mogła podjąć jakąś naukę. Takie moje przemyślenia : )

Joan > 12-08-2010, 23:18

Coco dobrze kombinujesz ja tez nie bez powodu chcę w czerwcu jechać - chcę zdążyć na rekrutację 2012 i spokojnie wszędzie papiery poskładać po powrocie lub pojeździć na testy wstępne jeśli zdecyduje się na coś artystycznego. Wyjeżdżać w takich dziwnych terminach jak np grudzień to chyba kiepski pomysł bo potem się ma kolejne pół roku z głowy, no chyba że ktoś nie planuje dalszej edukacji. Już się prawie zdecydowałam, jutro jeszcze muszę ogarnąć jedną sprawę i zgłoszę się na 90% do Gawo juhhuuu, w końcu trzeb podjąć decyzję jestem podekscytowana, radziłam się Kajtki z forum, która jest moim au-pair'owym konsultantem haha i mi doradziła, że warto o wiele wcześniej aplikować, sama też zrobiła to z dużym wyprzedzeniem a wszystko na spokojnie się pozałatwia

Insula > 13-08-2010, 0:17

a tak w ogóle Gawo przyjmie zgłoszenie bez prawka bo ja dopiero zaczynam kurs więc koło połowy września egzamin

Joan > 13-08-2010, 0:26

tak, możesz być w trakcie kursu i potem dosłać, z tym nie ma problemu.

Ash > 13-08-2010, 0:52

mi gawo też nie odpisuje!!!

Joan > 13-08-2010, 1:12

a jak dawno do nich pisałaś ?

Victoria > 13-08-2010, 10:00

Dzwoncie dziewczyny :mrgreen:

Coco > 13-08-2010, 10:22

Z doświadczenia, nawet z Prowork, wiem, że jeśli chcesz mieć natychmiastową odpowiedź, musisz zadzwonić ; )

A Kajtka jest taka doinformowana? Bo może powinnam zacząć zaglądać na wątki, w których się wypowiada? :D

Joan > 13-08-2010, 20:29

Kajtkę już znałam wcześniej przed forum a ona teraz już jest w CA więc służy mi radą

dziewczyny dopóki nie zrobi się prawo jazdy to aplikacja nie jest wysyłana do Stanów ?? dopiero po dosłaniu kopii prawka mamy otwarty room i proces matchingu czy jak to jest ??

Coco > 14-08-2010, 16:56

Wypowiem się na temat Prowork, bo tylko tego jestem pewna. Otwarcie roomu i matching następuje po wysłaniu kompletu do US. Agencja wysyła zgłoszenie mając wszystko, czyli łącznie z kserokopią prawa jazdy :)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia