• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Summer au pair

• Summer au pair
  • Re: Summer au pair

sgalazka1985 > 16-02-2011, 16:41

ja jeszcze nie byłam au pair ale jeśli czujesz się niepewnie co do języka to może pierwszy raz spróbuj pojechać z biura. co do wyboru agencji to zdania są różne. najważniejsze, żeby rodzina się trafiła ok.

nic nie szkodzi jesli nie ma u Ciebie takiego czy innego biura w miescie. sprawy i tak załatwiane są telefonicznie i mailowo. (chyba, że nie wszędzie więc dziewczyny mogą mnie poprawić)

były chyba jakieś wątki nt biur. ile i za co biorą.

ja mam pytanie od siebie: jak to jest z biletami w "tamtą" stronę -głownie UK?czy zazwyczaj rodziny je opłacają operkom? czy różnie to z tym jest?czy wam opłacali i czy jak już opłacały to oni kupowali bilet lotniczy czy wy, a potem wam zwracali na miejscu?

rosario > 16-02-2011, 18:12

[quote name="sgalazka1985"]ja jeszcze nie byłam au pair ale jeśli czujesz się niepewnie co do języka to może pierwszy raz spróbuj pojechać z biura. [/quote]

sorki, ale co ma jedno do drugiego?

chyba rodziny szukające au pair przez agencję nie mówią łatwiejszym językiem? więc o co chodzi? ;>

Tatiana > 16-02-2011, 21:31

[quote name="sgalazka1985"]

ja mam pytanie od siebie: jak to jest z biletami w "tamtą" stronę -głownie UK?czy zazwyczaj rodziny je opłacają operkom? czy różnie to z tym jest?czy wam opłacali i czy jak już opłacały to oni kupowali bilet lotniczy czy wy, a potem wam zwracali na miejscu?[/quote]

Ja sama kupowałam i rodzina mi nie zwróciła kasy, ale też się nie umawialiśmy, że oni za płacą. Generalnie to rodziny z góry mówią czy pisza w ofercie czy zechcą zapłacić za bilet czy nie. Płacenie za bilet nie jest ich obowiązkiem i raczej rzadko się zdarza żeby rodzina zapłaciła.

Yoanna > 17-02-2011, 0:22

dokladnie, ja tez sama zawsze placilam

sgalazka1985 > 17-02-2011, 0:49

Yoanna i Tatiana dzięki. wlasnie o to mi chodziło.

a co do języka łatwiejszego czy trudniejszego to masz rację rosario. :oops:

tylko może jeśli dziewczyna czuje się niepewnie, a tym bardziej jedzie 1 raz jako operka to biuro zapewni jej jakąś "pewniejszą" rodzinę. Wy jako stare wyjadaczki umiecie wyczaić jeśli coś jest podejżane a początkująca operka może się nabrać na cudowną rodzinkę z neta, pojedzie i kto jej wtedy pomoże za granicą w razie gdyby było wszystko nie tak? do kogo złoży reklamację?

takie jest przynajmniej moje zdanie.

ale spoko! :wink:

acha17 > 17-02-2011, 1:05

ja pojadę pierwszy raz i chyba na własną rękę bo 18 lat kończę dopiero w maju a to już krótki czas do wakacji

Joana > 17-02-2011, 12:40

Wracajac do kosztu podroży, zawsze mozna zapytac rodzine czy je opolaci. Ja jechalam przez agencjie i zapytalam moja agentke czy by byla taka mozliwosc. Ona pogadala z agentka rodziny. I rodzinka mi zwrócila czesc pieniedzy za podroz co prawda mniejsza ale zawsze to cos

Aisling > 17-02-2011, 19:27

Hej dziewczyny!

Ja również chciałabym (bardzo!) wybrać się w te wakacje do.. najlepiej Wielkiej Brytani. Poszukuję, poszukuję ale na chwilę obecną nie ma prawie żadnych ofert i to mnie lekko przeraża, bo chcieć wyjechać można, ale i rodzinę trzeba znaleźć najpierw. Slyszałam, że w Kwietniu jest wiecej ofert wiec bede odkładała inne plany i miała nadzieję, że uda mi się coś znaleźć. Chociaż myślę, że jakbym w jakimś innym również przyjaznym państwie Europy dostała ciekawą ofertę nie pogardziłabym. Ale martwię się, że nie uda mi się nic znaleźć, a dosyć mi zależy na tym. Macie ewentualnie jakieś rady, kroki, które muszę podjąć aby swoje poszukiwania uskutecznić? Jak wy znalazłyście swoje rodzinki (na te wakacje, jeśli już macie)?

Pozdrawiam!

nameless > 20-02-2011, 23:14

Dzieki wielke za odpowiedz, mimo to coraz wiecej z was pisze ze lepiej na wlasna reke.. mam obawy , ale przerazaja mnie te wszystkie dokumenty..

bardzo mi zalezy na tym wyjezdzie , macie jakies stronki gdzie mozna znalezc rodzinke? a moze macie kogos kto poszukuje au pair? u kogo bylyscie .. pozdrawiam

awmygod > 21-02-2011, 22:14

[quote name="nameless"]macie jakies stronki gdzie mozna znalezc rodzinke?[/quote]

hej, stronek jest pełno, ja najbardziej lubię:

easyaupair.com

aupair-world.net

eaupair.com

Findaupair.com

sunnyaupairs.com

• Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia