-
-
Re: Madryt
rosario > 20-05-2011, 15:16
Alicante? jak fajnietam boska pogoda teraz jest i morze już cieplutkie <3
jedziesz na wakacje tam takie długie i stamtąd od razu do Madrytu, czy jeszcze do Polski wrócisz? -
dorotkaaa > 20-05-2011, 16:19
jeszcze tydzień i Andaluzja, miesiąc w barcelonie a potem Madryt ;D tak przy okazji - Canillejas wiecie cos o tej dzielnicy? -
juanita_90 > 20-05-2011, 16:50
Canillejas położone blisko bardzo fajnego parku w którym wypożycza się za darmo rowery, położon jest blisko lotniska i zajebistego centrum handlowego które nazywa się plenilunioBardzo fajna lokalizacja , nie jest to centrum Madrytu ale jest to fajne miejsce. Jest to pólnoc Madrytu czyli część bardziej cywilizowana jak powinno być ale nic specjalnego ale jest bardziej spokojna itd tylko motyw taki,że ta część jest trochę stara ale oczywiście pojawia się nowa zabudowa jak wszędzie -
anjaa90 > 20-05-2011, 23:31
Jeszcze 50 dni do wyjazdu a dzisiaj zabrałam się za fiszki z hiszpańskiego więc może do wyjazdu będę potrafiła powiedzieć kilka słów o sobie i zapytać o jakieś podst. info
Moi hości podali mi maile do ich wcześniejszych Au pair w tym jednej Polki więc oczywiście zamęczam ją pytaniami, jakoś to dzielnie znosi :d a rodzinka ponoć rewelacyjna
Juanita, co masz na myśli pisząc że po anglistyce wszystkie drzwi są otwarte w Hiszpanii? Pytam bo w Polsce perspektywy raczej marne i stąd ta ciekawość -
anjaa90 > 21-05-2011, 0:05
A tak przy okazji, mogłybyście mi napisać jak w Hiszpanii wygląda sprawa joggingu...ostatnio zaczęłam biegać rano lub wieczorem i zastanawiam się czy tam też na ranem można spotkać "biegaczy" ? -
juanita_90 > 21-05-2011, 0:20
Tutaj ludzie mówią bardzo kiepsko po angielsku i jeżeli mówisz świetnie po angielsku i masz na to papier to przyjmą Cię do bardzo wysokich stanowisk itd.
Jogging w Hiszpanii jest bardzo popularny i biega bardzo dużo ludzi -
anjaa90 > 21-05-2011, 12:39
haha to ja może nauczę się hiszpańskiego i tam zrobię magistra -
z_t > 21-05-2011, 13:10
[quote name="anjaa90"]haha to ja może nauczę się hiszpańskiego i tam zrobię magistra[/quote]
ja tez chce magisterke w hiszpani zrobic
mam nadzieje ze mi sie uda/. W tym roku ide na kurs chciałam na PR (nie wiecie jak tam stoi lub marketing) i certyfikat z anglika
bo chciałabym na stałe juz zostac. -
KajaWroc > 21-05-2011, 13:21
mi sie marzą studia we wloszech lub w anglii lub w usa,ech...ale licencjat tu musze skonczyc ,jestem na 2 roku..no ale juz blizej niz dalej -
anjaa90 > 21-05-2011, 16:30
[quote name="KajaWroc"]mi sie marzą studia we wloszech lub w anglii lub w usa,ech...ale licencjat tu musze skonczyc ,jestem na 2 roku..no ale juz blizej niz dalej[/quote]
Dokładnie, bliżej niż dalejJa też myślałam o Anglii czy USA ale ich czesne mnie przerażają.
Powodzenia na zbliżającej się sesjimnie już szlak trafia kiedy widzę piękne słońce za oknem a muszę siedzieć w domu, pisać prace zaliczeniowe i powoli odświeżać notatki...