• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

• Kieszonkowe w Wielkiej Brytani
  • Re: Kieszonkowe w Wielkiej Brytani

hanita > 02-10-2011, 19:57

[quote name="Piotr"]Jak myślicie 60 funtów za 30 godzin okolice Reading 140 tyś miasto to nie za mało???[/quote]

Jeśli popatrzy się na strony przeróżnych agencji to za 30h pracy 60funtów to mało. W agencji, z której jadę za 25h-30h minimalne wynagrodzenie to 70funtów, za 31-35h - 85funtów. Więc myślę, że mógłbyś trochę negocjować - bilet miesięczny jako dodatek do pensji to dobry pomysł

Ale ja dopiero rozpocznę moją przygodę jako au pair, więc nie chce się za bardzo wymądrzać

squall > 03-10-2011, 1:00

[quote name="Victoria's Secret"](...)Minimalna stawka dla au pair pracujace 25 h/tyg + 2 babysittingi to 70 £ / tyg (ustalona przez rzad)(...)[/quote]

Nie ma czegos takiego jak minimalna stawka ustalana przez rzad - wysokosc kieszonkowego nie jest regulowana zadnymi przepisami w UK - calkowicie zalezy od umowy pomiedzy stronami

Wiecej informacji tutaj:

http://www.newaupair.com/nanny_work_uk.aspx

Piotr > 04-10-2011, 14:03

Na au-pair-world nota bene tam gdzie znalazłem rodzinę piszę.

Holidays / Free time: There are no standard regulations on holidays for au pairs. Most families accept 1-2 weeks of holiday for au pairs who stay 12 months.

An au pair has 2 days off per week, once a month one free day must be a Sunday.

Working hours: up to 25 hours per week.

Pocket money: A regular au pair gets a weekly pocket money of about 55 £ (some official sources state 40 to 60 £) plus board and lodging.

Au pair plus (app. 35 working hours per week)

Unfortuntately, we have found contradictory information on this subject. Some sources state that an au pair plus earns 60 to 75 £ per week. Others state that an au pair plus is paid like a regular au pair for the first 25 working hours. Then every additional working hour is paid extra. An au pair plus has one and a half days off per week.

Ale za bycie au-pair tak jak ja jestem,a nie sprzątanie toalet czy Bóg wie czego jeszcze.Zazwyczaj w tych pieniądzach jest babystiting tak jak Gawo pisze 2 babysitting(chyba nie odmieniamy tego słowa) w tygodniu.Od 25 do 30 godzin.Minimum kieszonkowe 55 funtów + pomoce domowe prasowanie sprzątanie pokoju dziaci itp.

Ja tego nie mam więc tak jak bym był nianą trochę,ale zarobki au-pair miał.

Milka. > 06-10-2011, 16:56

Ja mam £100 tygodniowo. Pelne wyzywienie + nocleg. Okolo 50 godzin tygodniowo. Wolne - srednio 1,5 dnia w tygodniu czasem wychodzi nawet trzy plus dwa dni wolniejsze, poniewaz jestem w domu z tata dziewczynek. Opieka nad dwojka dziewczynek 4,5 oraz 2 lata - w tym starsza chodzi do przedszkola, z mlodsza nie chodze na playgroups. Bez babysittingow. Nadgodziny platne. Wakacje z nimi, aczkolwiek na wyjazd do Indii w listopadzie sie nie zgodzilam wiec zaproponowali mi wyjazd do Polski - oni oplacaja przelot albo pozostanie w Anglii w ich mieszkaniu. Wybralam wyjazd do rodziny. Mieszkam w Hayes/Yeading Lane.

sylvia_91 > 02-11-2011, 23:12

Nastawiłam się już na mother's help i skąd moje pytanie: czy trudno jest się na to załapać (mam na myśli konkretnie tę opcję)?? Wiem, że wówczas wzrastają wymagania. Pracy się nie boję, ale zauważyłam, że jest mało takich ofert.

W momencie aplikacji będę po dziennych studiach licencjackich z filologii angielskiej specjalność nauczycielska. Będę mieć udokumentowaną pracę z dziećmi (jako wychowawczyni na koloniach), prawo jazdy i kurs pierwszej pomocy, 22 lata. Nie boję się pracy, zgodzę się na naprawdę dużą ilość godzin.

Jakie jest prawdopodobieństwo, że znajdę opcję mother's help i rodzina mnie zaakceptuje??

Wiem, że bardzo natrętnie o to wypytuję, ale podjęłam decyzję, że albo mother's help, albo wcale.

Pozdrawiam i liczę na Wasze odpowiedzi z góry dziękuję

Piotr > 03-11-2011, 11:47

[quote name="sylvia_91"]Nastawiłam się już na mother's help i skąd moje pytanie: czy trudno jest się na to załapać (mam na myśli konkretnie tę opcję)?? Wiem, że wówczas wzrastają wymagania. Pracy się nie boję, ale zauważyłam, że jest mało takich ofert.

W momencie aplikacji będę po dziennych studiach licencjackich z filologii angielskiej specjalność nauczycielska. Będę mieć udokumentowaną pracę z dziećmi (jako wychowawczyni na koloniach), prawo jazdy i kurs pierwszej pomocy, 22 lata. Nie boję się pracy, zgodzę się na naprawdę dużą ilość godzin.

Jakie jest prawdopodobieństwo, że znajdę opcję mother's help i rodzina mnie zaakceptuje??

Wiem, że bardzo natrętnie o to wypytuję, ale podjęłam decyzję, że albo mother's help, albo wcale.

Pozdrawiam i liczę na Wasze odpowiedzi z góry dziękuję[/quote]

Jeżeli będziesz po licencjacie tym samym znasz bardzo dobrze angielski + kurs pierwszej pomocy.Z tego co wywnioskowałem chcesz jechać z programu.Na gumetree jest dużo ofert mother's help,rodziny wymagają język bardzo dobry,zazwyczaj kurs pierwszej pomocy i zaświadczenie o niekaralności.Możesz tam poszukać,chyba że koniecznie chcesz pieniądze na program wydawać.Z pewnością więcej będziesz pracować,ale też w temacie mamy "ile można odłożyć" to będziesz mogła trochę odłożyć.

angelikast > 23-12-2011, 17:49

Hej, mam pytanie.

Czy wynagrodzenie 60pounds za ok 25h/tyg jest dosc dobre?

angelaa > 23-12-2011, 17:56

25 godzin to mało, więc wynagrodzenie też nie będzie jakoś wysokie

angelikast > 23-12-2011, 22:10

dzięki za szybką odpowiedź

szada > 21-03-2012, 16:59

nie chce zakladac milionowego tematu ale mam problem. od poniedziałku przejelam juz pelne obowiazki au pair bo poprzednia wrocila juz do domu. pracuje od 7 30 do 19 weekendy wolne okazjonalnie dodatkowo platne godziny 5£ /h. dzieci dwojka 6 i 3 gdzie 3latka jeszcze nie chodzi do przedszkola. wiedzialam ze bede prasowala ale dzisiaj po wyprasowanie 2 kompletow poscieli i ubran hostki, majtek ojca etc... znalazlam tylko unifor do szkoly od jednego dziecka. jak mam im delikatnie powiedziec ze nie jestem sluzaca?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia