-
-
Re: czy host rodzice pomagają wam poznać kulturę kraju?
agulka > 30-04-2009, 22:25
skoro maja pieniadze to moze chca miec wiekszy wybor? a poza tym jesli mieli wczesniej au pair, w ktorejs z agencji, to maja znizke i wcale drogo ich to nie wynosi. -
kamildzianka > 30-04-2009, 22:27
Nieee, przeciez mi counselor nie powie nic na temat rodzinek... -
dominikan@ > 30-04-2009, 22:34
-
kamildzianka > 30-04-2009, 22:39
Wlasnie pytalam Kevina przez telefon, co znaczy, ze "house is IN the water". Powiedzial, ze to blad, czegos takiego nie ma i powinno byc "ON". Czyli maja dwa domy.
Powiedzial, ze skoro pracuja na uniwersytecie, stac ich na dwa domy i tez byc sie nie zastanawial.
Princeton jest piekny (zobacz zdjecia)! -
agulka > 30-04-2009, 22:42
"i" oraz "o" sa obok siebie na klawiaturze, wiec zwyczajna literowka jak na moje -
dominikan@ > 30-04-2009, 22:50
Kamildzianka nie rozumiem. Oni napisali on the water. Czyli ja rozumie że to wygląda mniej więcej tak:
http://farm3.static.flickr.com/2275/223 ... 3c.jpg?v=0
Co przyznam szczerze absolutnie mnie przeraża!!!
Widziałam foty miasta są nawet fajowe. Ich centrum handlowe jest troche załosne. Spodziewała się czegoś w stylu Gdańskiej Galerii Baltyckiej albo Krakowskiej Galerii Kazimierz a tu cos takiego!!! -
agulka > 30-04-2009, 23:12
a mi sie przyznam szczerze podoba taki dom na wodzie -
kamildzianka > 30-04-2009, 23:13
Haha, faktycznie zle przeczytalam."On the water" to znaczy przy brzegu, na plazy. Przynajmniej tak mi Kevin powiedzial, ale sie jeszcze dopytam.
Centrum handlowe nazywa sie Quakerbridge Mall i jest poza miastem. http://www.quakerbridgemall.com/directory.html
Nie ma tam za wiele, dwa pietra, ale akurat to, co dobre. Mnie sie ten mall najbardziej podobal.
Po drugiej stronie ulicy jest Target. Blisko jest Ross (cos w rodzaju TJMaxx). Jest obok Kohls, Walmart. Wszystko to osobne budynki, nie licze Malla! Caly kompleks sklepowy jest blisko siebie, przy jednej ulicy.
Sprawdz na google earth.
Przy drugiej rodzince mialam mall drugi co do wielkosci w Stanach! To bylo przezycie wejsc i sie nie zgubic! -
dominikan@ > 30-04-2009, 23:43
Rodzina narazie milczy więc zobaczymy jak to będzie. W sumie chciała bym zobaczyć jakie oferty będe dostawała od au pair care. Wtedy gdybyśmy się na siebie zdecydowali to i tak chciała bym ich trochę potrzymacOstatnio sobie uswiadomiłam że sama już nie wiem czego szukam. Caly czas chciałam do NYC ale wątpie ze podobało by mi się mieszkanie z obcymi ludźmi w mieszkaniu pięknie zwanym apartamentem. Po kilku miesiącach mieszkana z hostami zapewne będziemy się omijać w moim czasie wolnym - bynajmniej ja pewnie będe a w takim mieszkaniu było by to niemożliwe. Drugim problemem jest to ze wydawała bym wszystkie pieniądze biegając po sklepach po całym Nowym Jorku Może rzeczywiście lepiej mieszkać trochę dalej i robić sobie weekendowe wypady na zakupy. -
agulka > 30-04-2009, 23:51
nie wszystkie rodziny mieszkaja w apartamentowcach. w NYC sa tez domy, to moze akurat trafisz na taka rodzine