-
-
Re: Walizka, torba, czy ... ? z czym jeździmy?
kamysia > 19-06-2009, 17:09
. -
jadlasiebie > 19-06-2009, 17:24
ja tam jade autokarem ze wzgledu na to,ze bagaz moge miec 25 kg i podrecznego 5 kg. ej a jak to jest, jak chce lapka ze soba zabrac to biore go w specjalnej torbie i jak to wtedy jest? liczy to sie jako bagaz podreczny ,czyli zabrac moge walize, torbe z lapkiem i moja wielka torebke,jako tą małą;P ?? dobrze rozumuje?? -
kamildzianka > 19-06-2009, 17:26
Nie, bagaz podreczy to moze byc nawet mala walizka, czy plecak. Dodatkowo mozesz wziac aparat, koc, parasol, laptopa, kurtke oraz torebke. -
jadlasiebie > 19-06-2009, 17:27
kamiladzinka dzieki
i to tez na pewno działa na takich zasadach w autokarach??
czyli moge walizke, podreczny do 5 kg i jakich tam wymiarów, lapka, kurkte, aparat i moja mała torebke z np dokumentami?? -
kamildzianka > 19-06-2009, 17:28
Aaa, w autokarze to nie wiem.Ale mysle ze tez, przeciez wlaczaja klimatyzacje, moze bedziesz potrzebowala kurtki, a gdy wysiadziesz, to i parasola. Zadzwon i popytaj. -
monita > 20-06-2009, 12:07
a propos autokaru to ja mogę pomóc, jechałam do Anglii w okresie w którym był największy boom na wakacyjne wyjazdy do pracy(2006r.), autokary z Wrocka odjeżdżały po 4/5 naraz,,,,ja miałam z 10 kg nadbagażu i nikt nic nie ważył nie sprawdzał, ani u mnie ani u innych poza tym, miałam bagaż podręczny...jakiś plecak, torebkę(ogromną gdyż ja małych torebek nie uznaje:])nikt nic nie mówił ale mi było nie wygodnie gdyż obładowałam się jak mały żółwik;] -
Yoanna > 20-06-2009, 16:48
w autokarach nikt mi nigdy nic nie wazyl
a do srodka bralam torbe podreczna i z jedzeniem..
co do walizek to raz jechalam z 2 :lol: musialam za jedna doplacic chyba, a moze i nie.. juz nie pamietam
ale nigdy wiecej juz nie chce jechac autokarem, to samobojstwo.. -
monita > 20-06-2009, 19:23
ja też odradzam autokar....ta podróż to była masakra...a w Niemczech zaczął nam płonąć autokar...i cała podróż przeciągnęła się o jakiś 3 czy 4 godziny...a z powrotem nie było lepiej gdyż całą drogę raczył mnie rozmową facet po 40 który jeszcze dobrze nie wytrzeźwiał i na mnie chuchał...to było przeżycie: -
jadlasiebie > 20-06-2009, 20:04
no ja jednak z calą swą swiadomoscia wybrałam autokar wlasnie ze wzgledu na to,ze lubie podrozowac i dodatkowo moge zabrac kilka kg wiecej+ to o polowe mniej za przejazd niz samolot -
89dzoana89 > 20-06-2009, 20:46
Ja tak z ciekawosci porownywalam ceny autokarow i samolotow i samoloty wychodza taniej!! do tego komfort ktorkiej podrozy;D tyle ze trzeba bagaze ograniczyc;P mimo wszystko ja wybiore samolot raczej;D