-
-
Re: GAWO
balbina > 10-02-2012, 9:25
[quote name="Insula"]akurat Piotr po częsci ma racje, że bez świadectwa ukończenia szkoły średniej nie będziesz dostępna w AuPairRoomie w AuPairCare nie mylić z maturą bo to ich nie interesuje, wiem bo jestem w APC i wyjechałam przez Gawo i jakby ktoś czytał wątek z tamtego roku to wiedziałby jaki "bulwers" z tego powodu powstał, gdyż mnie Gawo poinformowało o tym później niż powinni.
Po kolei GAWO współpracuje z Interexchane i AuPairCare
Interexchange dopusza osoby bez świadectwa ukończenia szkoły średniej do matchowania lecz wyjazd nie może nastąpić przed otrzymaniem świadectwa. Ja osobiście nie byłam zadowolona z tej agencji.
AuPairCare otworzy Ci room dopiero jak doślesz skan świadectwa, ja bym polecała wysłać im wszystkie inne dokumenty jakiś czas wcześniej ( sprawdzą to i będzie czas na poprawę błedów) co też zaoszczędzi czas akceptowania aplikacji w moim przypadku moja aplikacja została zaakceptowana w przeciągu 24h od dosłania świadectwa.[/quote]
InulaTwoje informacje są jak najbardziej nieaktualne...
Od niedawna szukanie rodziny w APC jest możliwe przez oddaniem świadectwa... -
angelaa > 10-02-2012, 12:33
[quote name="aguta"]
[quote name="Insula"]akurat Piotr po częsci ma racje, że bez świadectwa ukończenia szkoły średniej nie będziesz dostępna w AuPairRoomie w AuPairCare nie mylić z maturą bo to ich nie interesuje, wiem bo jestem w APC i wyjechałam przez Gawo i jakby ktoś czytał wątek z tamtego roku to wiedziałby jaki "bulwers" z tego powodu powstał, gdyż mnie Gawo poinformowało o tym później niż powinni.
Po kolei GAWO współpracuje z Interexchane i AuPairCare
Interexchange dopusza osoby bez świadectwa ukończenia szkoły średniej do matchowania lecz wyjazd nie może nastąpić przed otrzymaniem świadectwa. Ja osobiście nie byłam zadowolona z tej agencji.
AuPairCare otworzy Ci room dopiero jak doślesz skan świadectwa, ja bym polecała wysłać im wszystkie inne dokumenty jakiś czas wcześniej ( sprawdzą to i będzie czas na poprawę błedów) co też zaoszczędzi czas akceptowania aplikacji w moim przypadku moja aplikacja została zaakceptowana w przeciągu 24h od dosłania świadectwa.[/quote]
InulaTwoje informacje są jak najbardziej nieaktualne...
Od niedawna szukanie rodziny w APC jest możliwe przez oddaniem świadectwa...[/quote]
potwierdzam -
agniesia > 10-02-2012, 20:45
tez potwierdzami nie są to domysły tylko informacje z pierwszej ręki -
greg > 11-02-2012, 0:27
witam! jestem 23 letnim chłopakiem i chciałbym wyjechać z jakimś programem do USA. Problem w tym, że ciężko facetowi znaleźć rodzinę. Czy istnieje jakaś możliwość na zwiększenie swoje szansy znalezienia rodziny? Ewentualnie czy któraś z was nie mogłaby mnie polecić mnie swojej host family/ ich znajomym? -
balbina > 11-02-2012, 1:50
Greg - myślę, że facet musi mieć wszytsko dwa razy lepsze od kobiet, to może będziesz miał szanseWybacz, ale jak sam dobrze wiesz facetowi trudniej znaleźć rodzinę. Musisz zrobić czaderski filmik i mieć dużo godzin opieki nad dziećmi i najlepiej kilka referencji, zrób dużo zdjęć z dziećmi, właśnie wrzuć to do filmiku. Widziałam, że masz prawo jazdy 4 lata, więc całkiem spoko
Po prostu przyłóż się do aplikacji! Ktoś z agencji powinien Ci pomóc -
donna and andy > 11-02-2012, 22:35
A moja koleżanka jedzie z biura GUIDE w Sopocie. Tam jest 500 zł cały czas. I mowi, że jest zadowolona. -
angelaa > 11-02-2012, 23:54
Dziewczyny nie róbcie sobie nadziei, trzeba dopłacić $500 opłata programowa dla AMERICAN INSTITUTE FOR FOREIGN STUDY -
agniesia > 12-02-2012, 0:12
Ale w GUIDE, tak? -
angelaa > 12-02-2012, 0:26
tak, czytałam właściwie same dobre opinie o nich, ale mało to znane -
agniesia > 12-02-2012, 13:53
A ja nawet o nich nie słyszałam