• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Zostać.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Zostać.

• Zostać.
  • Re: Zostać.

angelaa > 17-01-2012, 0:21

NIE SPRAWDZONE INFO: gdzieś wyczytałam, że żeby dostać wizę studencką TRZEBA wrócić do kraju i tu ze wszystkimi potrzebnymi papierami się o nią starać, ale jak pisałam, nie jestem pewna

Insula > 17-01-2012, 4:33

[quote name="ania.ania"]czy dla osoby która nie ma wsparcia pieniężnego nikogo jest to możliwe?[/quote]

Jest to możliwe jeżeli dostaniesz się na jedną z najlepszych uczelni w kraju jak Harvard.

więcej info tutaj

http://www.naharvard.pl/

Wynik SAT 2100 i wyżej + SAT Subject test (3 egzaminy) łącznie 2100 i powyżej.

jeśli mówimy o szansach to specjalnie dla Ciebie znalazłam maila z kwietnia 2011 roku w którym dostałam taką odpowiedź od polskiego nauczyciela wykładającego na Harvardzie, reklamowali się na onecie i byłam ciekawa ile tysięcy/setek tysięcy osób składa papiery i w sumie można powiedzieć, że tłoku nie ma ma około 15 osób na miejsce

"3. Odnośnie szans - tego nigdy nie da się określić. Konkurencja na najlepszych uczelniach jest bardzo duża. W tym roku na Harvard podanie składało 35 tys. osób. Przyjętych zostało nieco ponad 2 tys. Trzeba mieć nie tylko świetne wyniki w nauce, ale również trochę szczęścia. Oczywiście łatwiej jest się dostać na inne uczelnie, ale to właśnie najlepsze szkoły mają najlepszą ofertę pomocy finansowej. W Twojej sytuacji proponowałbym w miarę szybko podejść do egzaminów SAT i ocenić szanse na podstawie wyników. Większość uczelni publikuje statystyki o wynikach egzaminów SAT przyjmowanych przez siebie kandydatów dla 25 oraz 75 percentyla. Porównanie Twoich wyników z tymi statystykami pomoże Ci ocenić swoje szanse dla wymarzonych przez Ciebie uczelni."

sikorkaxx > 17-01-2012, 17:39

[quote name="angelaa"]NIE SPRAWDZONE INFO: gdzieś wyczytałam, że żeby dostać wizę studencką TRZEBA wrócić do kraju i tu ze wszystkimi potrzebnymi papierami się o nią starać, ale jak pisałam, nie jestem pewna[/quote]

e nie,w USA mozna na miejscu status zmienic, ale wiaze sie to z tym, ze nie mozna podroozowac, wtedy trzeba sie w kraju o wize starac

angelaa > 17-01-2012, 19:15

czyli przez okres studiów nie mogę wyjechać poza granice us?

sikorkaxx > 18-01-2012, 6:02

mozesz, ale musisz sie ubiegac wtedy o nowa wize w kraju, czyli jak ktos polanuje podrozowac to lepiej zeby wrocil do Polski i tam sie ubiegac o wize, a jak ktos chce caly czas w USA siedziec to lepiej status zmienci na miejscu

Kasia1992 > 26-03-2012, 18:53

A moje pytanie jest o studia w USA. Bardzo chciałabym sie dostać ale najpierw chce podszkolic angielski przez wakacje bedąc w USA( jesli oczywiscie znajde rodzine) a potem aplikować na studia. Czy nie bedzie za późno? Czy wogole sa szanse na to aby sie dostać?

paulaw > 04-04-2012, 19:05

ODŚWIEŻAM TEMAT!

Czy ktoś tutaj studiował/ma zamiar studiować na community college? Jakie macie na ten temat zdanie? (Przeczytałam oczywiście temat, ale chciałabym pogadać z kimś kto chce tak studiować lub studiował)

Yoanna > 04-04-2012, 21:22

[quote name="adziszkowa"]Dziewczyny, a ktoras myslala zeby skonczyc licencjat w PL, a magisterke np. w UK tam nie ma problemu z dalsza edukacja po polskim licencjacie nie wiem jednak jak to wygląda w USA. Niestety z tego co wiem w Anglii studia maja podrozec trzykrotnie od wrzesnia na chwile obecna na zwyklym kierunku, na ktorym nie ma sie jakichs labolatoriow itp to koszt okolo 350 funtow miesiecznie (mowie o magisterce). Nie wiem jakie ceny beda, ani jakie sa na prestizowych uniwersytetach, ale mysle (mam w sumie nadzieje), ze Angielski dyplom na jakas wartosc w USA.[/quote]

350 to chyba na humanistycznych kierunkach, bo nie ma zbyt wielu chetnych. wszystkie inne niestety wiecej.

adziszkowa > 30-05-2012, 3:40

myślę, że w Anglii generalnie nie ma kierunku, na który nie byłoby chętnych tam dużo ludzi przyjeżdża na wizach studenckich i idą gdziekolwiek

paullin_a > 23-06-2012, 12:30

Dziewczyny odswiezam temat .

Mam pytanie czy ktoras skonczyla licencjata w Polsce i postanwila zrobic w USA mgr ?

Pozdrawiam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia