-
-
Re: Kto wyjeżdża w tym roku 2009 jako au -pair ?????????????????
cailet > 01-05-2009, 22:19
agulka ----> http://mateusz.szczecinianki.pl/ , nadal chcą 1% podatku za 2008 r. więc mały żyje, ale nadal jest chory. Choroba niestety nieuleczalna ;( -
agulka > 01-05-2009, 22:29
slicznie dziekuje za link
szkoda mi tego chlopca i wszystkich tych chorych dzieci
chcialam kiedys naprawiac swiat..i zglosilam sie jako wolontariuszka do szpitala z odzialem onkologii dzieciecej..musialam zrezygnowac, bo nie umialam przestac plakac, a takim dzieciom trzeba pomagac usmiechem -
cailet > 01-05-2009, 22:57
Ja właśnie pracowałam z dziećmi chorymi i powiem ci, że to super sprawa. Nie z chorymi terminalnie, albo coś w tym rodzaju, ale np. z 4 letnią dziewczynką, która zatrzymała się na poziomie 6 miesięcy, bo wtedy właśnie miała atak padaczki i tak wyszło. Ale praca z tą małą była po prostu rewelacyjna. Niby dziewczynka nie chodzi, nie mówi, miała zwiotczenie mięśni, co utrudniało trochę życie nam wszystkim. Ale mała była super radosna, ciągle się szczerzyła... no i ten charakterek... mała wie czego chce, a czego nie i nie miała najmniejszego zamiaru pozwolić, żeby ktoś ją do czegokolwiek zmuszał -
agulka > 01-05-2009, 23:04
swietna, wiem to. tyle, ze ja jestem zbyt emocjonalna niestetynie umialam sie przelamac, bo mi ciagle bylo szkoda tych dzieci. -
cailet > 01-05-2009, 23:15
Skoro tak masz, to szkoda... Ja nie miałam nawet czasu na to, żeby mi się zrobiło żal dzieciaków, z którymi pracowałam. Ale na onkologii to pewnie zupełnie inaczej. Też chciałam spróbować, ale... z tego co wiem, to szpitale nie przyjmują. Znam wiele osób, które próbowały się tak zahaczyć, jako wolontariusze w szpitalu, a nie znam nikogo, komu by się udało. No cóż... może kiedyś. Ale też nie mam pojęcia, czy będę w stanie to znieść. -
agulka > 01-05-2009, 23:23
ja mam nadzieje sie kiedys przelamac i pomoc
bylam wolontariuszka przy organizacji, to bylo w czasach szkoly sredniej - w trakcie pobytu w liceum u niepokalanek, szpital byl zaprzyjazniony ze szkola, pracowaly w nim tez siostry na oddziale dla dzieci. wiec mi bylo latwo sie tam dostac, tylko niestety nie wytrzymalam emocjonalnie. -
Klarasek > 02-05-2009, 8:16
agulka to Ty chodziłaś do tego liceum u sióstr w Warszawie co to się w mundurkach chodzi? Kiedyś strasznie chciałam się tam zapisać...hehe -
Kachaaa > 02-05-2009, 9:30
wiem co o znaczy byc chorym na raka...bo sama bylam.....uwierzcie mi nic dobrego -
agulka > 02-05-2009, 11:22
ja chodzilam do liceum w walbrzychu - tez niepokalanki i tez te "sexi" mundurki
wiem, ze rak to nic dobregoprzykro mi, ze bylas chora - wazne, ze jestes zdrowa! moj ex chlopak ma bilaczke, serce mi sie kraja, bo juz sie ze mna pozegnal i nie chce mnie wiecej widziec -
Kachaaa > 02-05-2009, 12:38
masakra