• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wybory rodzinek...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• wybory rodzinek...

• wybory rodzinek...
  • Re: wybory rodzinek...

Grizzly > 17-03-2008, 1:20

taaa.. "spod" Londynu i 1h o_O Angole maj? jakies nienormalne wyczucie dystansu.. ja mam 40min do Londynu, i już to jest dosyć daleko, i drogo!

A co do tej pierwszej, praca do 9pm nie jest za ciekawa, wiem po sobie.. sama kończe pomiędzy 19, a 20;30 i to troche męcz?ce, wieczory jednak fajnie mieć dla siebie..

Ninka Jones > 17-03-2008, 10:21

ja mialam rowna godzinke na Victorie. cos kolo 18 L zaplacilam za bilet w dwie strony, ale biorac pod uwage jeszcze travellki to troche sie wydaje :?

mi sie podoba ta pierwsza, 2 latka to fajny wiek.

Yoanna > 17-03-2008, 11:21

ale mozna kupic bilet od razu z travelka wtedy praktycznie sie tego nie odczuwa bo jest jakas duza znizka.

ja na victorie tez mam godzine :lol: z tym ze jak pisalam - roznica w cenie jest. i jak ktos chcialby wpadac co weekend do londynu to to odczuje

Vorissa > 17-03-2008, 18:06

pierwsza rodzinka odpada ze względu na termin -koniec kwietnia, pocz?tek maja, ew. połowa maja... ja mogę koniec maja/pocz?tek czerwca i się nie dopasujemy. więc trudno.

zobaczę co z t? drug? wyjdzie...

Ninka Jones > 17-03-2008, 18:28

[quote name="Yoanna"]ale mozna kupic bilet od razu z travelka wtedy praktycznie sie tego nie odczuwa bo jest jakas duza znizka. [/quote]

czemu ja o tym nie wiedzialam?

Yoanna > 17-03-2008, 19:09

ty nie mialas biletu day return.. wtedy to chyba jeszcze inaczej jest... ogolnie nie wiem kto sie w tym wszystkim jest w stanie polapac hahah

Ninka Jones > 17-03-2008, 20:51

juz teraz i tak stracone

Vorissa > 25-03-2008, 20:23

kolejna rodzinka:

30 min od Londynu.

2 córki, 3, 5 lat.

praca 5 dni w tygodniu, z tym, że w pi?tki trochę mniej niż w pozostałe dni.

starsza chodzi przez 5 dni w tygodniu na full time do szkoły, młodsz 4 dni w tyg. tylko afternoon, a w pi?tek full.

no i wiadomo - zaprowadzać, przyprowadzać ze szkoły - która jest jakie? 10 minut od domu, ale mam do użytku samochód więc w razie złej pogody mam je odwozić.

oprócz tego starsza chodzi na dodatkowe zajęcia na które mam j? zawozić...

ogólnie to wychodzi tak, że rano odprowadzam/zawożę starsz? do szkoły, i opiekuję się młodsz?, któr? później zawożę też do szkoły. obydwie kończ? co? ok. 4

do tego dochodzi też robienie dla nich jedzenia, typu ?niadanie i popołudniowy lunch, herbata itd.

prasowanie ich rzeczy i sprz?tanie ich pokoju., i trochę w domu.

1 albo 2 bbs w tygodniu.

napisali, że mam niby pracować 30h w tygodniu.

do dyspozycji mam pokój z tv, i akcesoriami do internetu ( rozumieć to mam że potrzebuję własnego kompa ? no ale nic, i tak mam w planach laptopa)

łazienkę dzielę z dziewczynkami, również oznacza to, że sprz?tam j?.

płac? 80-90Ł na tydzień, za dodatkowe godziny płac? dodatkow? kasę.

w mojej opini nie wygl?da to najgorzej, a nawet ok, mało godzin, więcej niż przeciętna kasa, w pobliżu s? szkoły językowe itd.

co my?licie ?

Vorissa > 25-03-2008, 20:23

kolejna rodzinka:

30 min od Londynu.

2 córki, 3, 5 lat.

praca 5 dni w tygodniu, z tym, że w pi?tki trochę mniej niż w pozostałe dni.

starsza chodzi przez 5 dni w tygodniu na full time do szkoły, młodsz 4 dni w tyg. tylko afternoon, a w pi?tek full.

no i wiadomo - zaprowadzać, przyprowadzać ze szkoły - która jest jakie? 10 minut od domu, ale mam do użytku samochód więc w razie złej pogody mam je odwozić.

oprócz tego starsza chodzi na dodatkowe zajęcia na które mam j? zawozić...

ogólnie to wychodzi tak, że rano odprowadzam/zawożę starsz? do szkoły, i opiekuję się młodsz?, któr? później zawożę też do szkoły. obydwie kończ? co? ok. 4

do tego dochodzi też robienie dla nich jedzenia, typu ?niadanie i popołudniowy lunch, herbata itd.

prasowanie ich rzeczy i sprz?tanie ich pokoju., i trochę w domu.

1 albo 2 bbs w tygodniu.

napisali, że mam niby pracować 30h w tygodniu.

do dyspozycji mam pokój z tv, i akcesoriami do internetu ( rozumieć to mam że potrzebuję własnego kompa ? no ale nic, i tak mam w planach laptopa)

łazienkę dzielę z dziewczynkami, również oznacza to, że sprz?tam j?.

płac? 80-90Ł na tydzień, za dodatkowe godziny płac? dodatkow? kasę.

w mojej opini nie wygl?da to najgorzej, a nawet ok, mało godzin, więcej niż przeciętna kasa, w pobliżu s? szkoły językowe itd.

co my?licie ?

idril > 25-03-2008, 23:02

[quote name="Vorissa"] łazienkę dzielę z dziewczynkami, również oznacza to, że sprz?tam j?.[/quote]

no tak - cwaniaki...

no ale placa calkiem dobrze wiec mozna im pozwolic na to.

calkiem moga byc z tym u mnie by odpadli bo ja nie znosze sprzatac!

ale to ja jestem

zreszta zobaczymy jeszcze co mnie bedzie czekac u mnie?! moze gdzies dodatkowo sie zaczepie na sprzatanie?! :lol: teraz tak mowie a pozniej sie okaze

w prawdzie dziewczynki w podobnym, malym ale nie az malutkim [niestety] wieku; ale nie bedziesz z nimi az tak dzuo spedzac czasu wiec zyc sie da!

no calkiem spoko
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia