-
-
Re: ,,NieChodziOToByZycWiecznieAleByZycieMialoSens"aupair w
MLODY-AU-PAIR > 28-02-2007, 11:37
Ktos wspomnial ze zarobki w Europie sa wyzsze niz w USA ,no tak to prawda ale zauwazcie ze w Europie jest wszystko drozsze niz w Europie zalozmy majac te 140 $ tygodniowo to ja mam naprawde duzo rzeczy za to niz za 60 -70 funtow czy 100 Euro na tydzien. -
Gość > 28-02-2007, 11:53
Mlody, kto powiedzial, ze zarobki w Europie wyzsze? Nieprawda wlasnie. Poczawszy od au pair, ktora dostaje o wiele mniej niz amerykanska, po jakis bossow - USA to kraj, w ktorym mozna sie dorobic, Europa to kontynent, na ktorym mozna dojsc do realizacji innych idealow. -
MLODY-AU-PAIR > 28-02-2007, 15:31
A sorki no ale zarobki w Europie sa wyzsze to prawda jezeli juz przelicamy z Euro na Dolary. -
Gość > 28-02-2007, 17:55
Mlody, o ktorym kraju mowisz? Mnie nijak to nie wychodzi, co ty mowisz. Wedlug moich przeliczen, ktore wlasnie dokonalam, au pair w USA zarabia ponad 400€, wiec nie wiem w jaki sposob to jest wiecej od dajmy na to np niemieckiego 260, finskiego 250, czy szwedzkiego 360... Nawet w Holandii oficjalny zarobek operski to cos kolo 350 - wiec i tak mniej niz w Stanach.
Jesli bierzesz pod uwage przykladowe rodziny nie z agencji to licz tez ile zarabia nieagencyjna niania w USA takze - Monika mowila ze rodziny spokojnie placa ponad 300dolcow tygodniowo... -
Yoanna > 01-03-2007, 0:21
300 dolarow? to nie rewelacja, w uk dla niani placa 250-350 funtow -
Gość > 01-03-2007, 10:44
Ale w UK zeby ta niania byc musisz miec doswiadczenie z minimum dwoch rodzin w tym kraju (z tego co wiem) plus zaswiadczenie z policji, ze nie jestes karana, wiec to jest juz normalny zawod; w USA z tego co mi mowiono, jak bylam zainteresowana, to zwykla robota au pair tylko bez agencji!
Poza tym to 300 to bylo minimum.
Zreszta, UK to jest troszeczke innym krajem, bo faktycznie warunki finansowe niani wydaja sie byc lepsze niz gdziekolwiek indziej...
Ale UK to nie cala Europa... -
Ela333 > 04-03-2007, 5:45
Dziewczyny wytlumaczcie mi z tymi wizami z tym 13 miesiacem prosze bo ja tego nie moge zrozumiec! -
Ela333 > 31-03-2007, 4:00
Nie wiem czy tylko ja tak mam ale tak mi sie marzec dluzy ze juz nie moge normalnie, wiem ze w niedziele juz sie kwiecien zaczyna ale autentycznie ten marzec to mi sie tak ciagnal jakby jakies 4 miesiace ehh tak mi sie juz chce do domu, do znajomych pojsc sobie na normalna impreze ehh i znowu mam homesick ale tak to juz bywa w zyciu aupair -
Gość > 31-03-2007, 12:03
Biedna Ela...
Dla mnie marzec to jak jeden dzien - ale w sumie jak sie dluzyc moze, jak czlowiek do pracy wychodzi z samego rana a wraca wieczorem padniety tak, ze tylko the Simpsons on the tv i do lozka spac? -
Ela333 > 19-04-2007, 0:49
A wiec zostalo mi jeszcze tylko 2 miesiace i kilka dnijak milo, kochane biurko juz bilet kupilo na 4go lipca, kariere aupair koncze z dniem 28 czerwca i przyjezdza do mnie kolezanka z houston tez aupair poznalysmy sie w samolocie do stanow i wszystko sie dobrze uklada. W koncu Wiem ze pewnie jeszcze zatesknie ale juz wole byc w polsce z moja rodzina i przyjaciolmi niz tu w tym kraju.